Živimo u teškim i neizvjesnim vremenima. To su uvjerenja koja jako često čujem od ljudi, pročitam u dnevnim novinama, načujem na radiju ili televiziji.

Uvijek u svakom periodu povijesti nekome su bila teška i neizvjesna vremena, a drugi su pak u tom istom vremenu uživali. I sada, postoje ljudi kojima vremena nisu niti teška jer su sami tako izabrali i shvaćaju da je neizvjesnost normalna, da ništa u životu nije zauvijek i lakše se nose s promjenama od ostalih.

Sigurnost je osnovna ljudska potreba i svi težimo za njom i to je potpuno normalno i prorodno. Ali često se dogodi da se uljuljamo u našu sigurnost i jednostavno živimo tako zaboravljajući da je jedino stalna na svijetu promjena.  Zaboravljamo da kako se sve mijenja, da se trebamo mijenjati i mi. Zaboravljamo da je naša svrha rasti, napredovati, učiti, mijenjati svoje stavove i da je to potpuno pod našom kontrolom. Jer mi smo ti koji kreiramo okolnosti u našem životu.

Što sebi radimo razgovorima o tome kako je teško i kako je neizvjesno možda često nismo ni svjesni. Takvim stavovima samo u sebi pojačavamo strah. Velika većina stalno živi u strahu. Boje se gubitka posla, boje se da neće moći platiti račune, boje se da će ostati bez novca… I po pitanju toga poduzimaju jedino to da se boje.

Uz stres strah je pošast modernog društva. Stalno nas uče da se nečega bojimo,  i to su uvijek iracionalni strahovi. Bojimo se budućnosti, bojimo se života i onda odlučujemo da je najbolje da stojimo na mjestu.

Prevladati strah od budućnosti, stah od neimaštine, strah od gubitka posla, ušteđevine i ostale financijske strahove je velik zadatak, ne i nemoguć uz volju i trud.

Tapkanje (EFT) je divna, jednostavna metoda koja je znanstveno utemeljena i koja nam pomaže da se oslobodimo takvih strahova. Pomaže nam da prestanemo brinuti i prepustimo se tijeku života bez straha što će se desiti sutra, jer brigom danas nećemo ništa promijeniti sutra, samo ćemo izgubiti to danas u kojem smo mogli uživati.

Više o tapkanju možete pročitati na linku.

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković
EFT praktičar & Life coach
Savjetovanje, coaching, tapkanje
095/5488805
[email protected]
FB: Inkubator sreće

atma.hr – 52
atma.hr – 52