Vjerovatno ste se bezbroj puta zapitali zašto nemate ono što tako žarko želite. Ako nešto jako, ali baš onako jako želite, npr. da pronađete svoju srodnu dušu ili da se zaposlite, velike su šanse da to uopće nikad nećete ni ostvariti.

atma.hr – 52
Kad nešto jako želimo, onda najčešće u univerzum šaljemo signal da to nešto nemamo pa vam on šalje još toga što nemate.

Kada sam počela primjenjivati tehnike za osobni razvoj ovo je bio jedan od najvećih izazova za mene. Kako da ne želim nešto što jako želim, tj. kako da ne zračim nedostatkom toga što želim, a da i dalje radim na tome da mi se želja ostvari?

Ovo je bilo ključno pitanje za mene. Silno sam željela kupiti novi stan, osamostaliti se i zaposliti u struci. Bila sam daleko od svega toga sve dok sam razmišljala samo o svojoj osobnoj dobiti. Željela sam sve to isključivo za sebe. Nitko drugi nije bio uključen u ostvarenje, moje želje bi zadovoljile samo mene i moje potrebe.

Kako sam vremenom spoznavala da je moja svrha da podižem i svoju i kolektivnu svijest na višu razinu, shvatila sam da od ostvarenja moje želje više ljudi treba imati koristi. Želje su se počele ekspresno ostvarivati kada sam univerzum iz srca zamolila da mi nešto omogući jer ću ja time svoju životnu svrhu bolje sprovoditi u djelo.

Ubrzo sam kupila stan i zaposlila se u struci kao nastavnica, napravivši dogovor s univerzumom da ću uvijek radeći taj posao služiti svojoj svrsi i biti primjer svojim učenicima kako da budu bolje verzije sebe.

atma.hr – 52
Naravno, da biste nekome bili uzor potrebno je u potpunosti se posvetiti tome da svakim danom postajete bolja verzija samog sebe.

Kad god bih mislila samo na zadovoljenje svojih potreba univerzum me nije slušao, nije surađivao sa mnom i želje se nisu ostvarivale. Sve je u mom životu povezano s tom mojom glavnom svrhom.

Kad spoznate svoju svrhu, onda sve dobiva novi smisao, imate jasnoću kojom se krećete u životu i daleko lakše dolazi do ostvarenja svega što želite. Radeći ono što najviše volite otkrivate svoju životnu svrhu, lakše ostvarujete želje doprinoseći tako i sebi i drugima.

Autor: Suzana Smoljić, blis.ba, novasvest.com