Image By freepik

Bikovima ovaj aspekt nosi karmičke procese koji će doprinijeti tome da oni napokon počnu cijeniti više svoja ulaganja koja unose u to kako bi bili podrška drugima. Moguće je čak i da će dobiti plodove situacija u kojima su dali mnogo toga od sebe kako bi bili podrška drugima. Vodenjacima će jako odgovarati ovo stanje. Osjećat će da jedan niz događanja im daje osjećaj nekog autoriteta, neke svrhe. Kao takvi, Vodenjaci će imati snage da unesu moć promjena u sve koji budu željeli da ih se iscijeli.

atma.hr – 52
Mjesec ožujak/mart je počeo jednim sjajnim aspektom koji donosi u narednih mjesec dana svim znakovima bitno iscjeljenje sebe i dolaska do mudrosti koja će ih učiniti moćnima i vođama. Od 12. do 22.3. će ovaj aspekt biti snažan. Radi se o konjunkciji Kirona, koji predstavlja našu žrtvu i Sjevernog mjesečevog čvora koji predstavlja našu karmu u Ovnu.

Ovo vodstvo je posebno vrijedno. Ono nije konstruirano kao ono vezano za to da nas društvo prepozna, već za ono da nas pojedinac prepozna. Čitavih narednih mjesec dana ćemo iz svojih slabosti i težine koje smo preživjeli u prošlosti crpiti energiju i u jednom momentu, nekome slabijem i delikatnijem od nas biti velika podrška.

Ovo se ne mora vezati samo za ljude s kojima ćemo konstruirati odnose iz zahvalnosti, ovo je isto vezano za situacije. Neke vrlo teške situacije ćete lako podnijeti jer će ih Vaš um donijeti iz prošlih života u ovaj i oživjeti iskustva radi kojih ste tada preživjeli.

Nego, ako idemo u elementarnom kontekstu promatrati novonastalu energiju ovog aspekta, možemo reći da su vatreni znakovi blagoslovljeni ovom promjenom i da im ona nosi velike darove. Naravno, objašnjenja za znakove su okvirna pa je tako potrebno vidjeti tranzite za nešto preciznije. Krenimo tako, od prvog znaka:

Ovan kao znak u kojem se događa ova promjena će dobiti jak osjećaj jačanja i liječenja vlastitog ega. Kroz iskustvo iz prošlog života će biti u stanju dati potporu i snagu osobama zbog kojih će mu karma vratiti kroz iscjeljenje njega ili njemu dragih ljudi. Ako Ovnovi osjete ovu energiju, onda nju mogu ojačati i ispravno kanalizirati meditacijama s mineralom crvenim jaspisom.

atma.hr – 52
Bikovima ovaj aspekt nosi karmičke procese koji će doprinijeti tome da oni napokon počnu cijeniti više svoja ulaganja koja unose u to kako bi bili podrška drugima. Moguće je čak i da će dobiti plodove situacija u kojima su dali mnogo toga od sebe kako bi bili podrška drugima. Ako se dogodi iznenadna situacija u kojoj se spriječi neka nesreća koja bi direktno koštala Vas, to znači da je karma donijela svoju zaštitu za Vas. Mineral koji bi mogao biti koristan da izbalansira i da energiju je turmalin lubenica.

Blizanci kao znak kojima vlada Mars bi ovu energiju mogli osjetiti pri impulsima. Komunikacija kojom dobro vladaju Blizanci bi mogla dobiti moć da iscijeli druge kao karmički dar. Na taj način, Blizanci će dobiti poseban mehanizam kako da učine svoju budućnost boljom jer će se svako dobro djelo brojati na poseban način u očima Kozmosa. Mineral koji može pomoći kada je komunikacija u pitanju i njeno jačanje jest epidot-unakit.

Rakovima uvijek godi energija u kojoj se jača njihovo iscjeljenje. Samo, ovo nisu karmičke energije koje bi jačale dom ovih ljudi. Ova energija jača vlastito biće i ego. Tako bi Rakovi mogli imati problem da fokusiraju svoje osjećaje u smjeru osnaženja sebe. Zapamtite, ako ste Vi jaki, ojačat će i Vaš dom. Mineral koji može pomoći Raku da usmjeri svoju energiju ka sebi je crveni mjesečev kamen.

Lav će naprosto doživjeti ovaj mjesec kao posebnu energiju kojom će utjecati i na sebe, ali i na iscjeljivanje drugih. Upravo će time biti i jedini znak koji će imati snagu da prenosi na druge i osnažuje ih. Njegova dobra djela bi u ovom periodu mogla donositi u budućnosti nagrade u obliku luksuznih darova. Mineral koji bi pomogao s fokusiranjem energije Lava u pravom smjeru je Sunčev kamen.

Djevica će u ovom periodu biti znak s mnogo osjećaja za detalje onoga što drugim ljudima bi moglo pomoći da izgrade sebe. Problem je taj da Djevice neće baš biti u stanju da realno sagledaju sve detalje koje trebaju utrošiti u druge ne bi li im pomogli, a pri procesu da sebe ne potroše. Kako bi lakše znale razvrstati ove detalje i ostvariti karmu koja im se nudi, neka koriste pri meditaciji žuti kalcit koji će pomoći s koncentracijom.

Vaga bi u ovom periodu mogla doživjeti neke vrste prepreka koje bi je stimulirale da situacije koje treba da iscijele u sebi vide iz drugog ugla. Moguć je dolazak novih osoba koje bi mogle biti suprotne od Vas i iznenadno djelovat na Vas da iscijelite sebe, a na kraju ćete iz zahvalnosti tu iscjeljujuću energiju prenositi na druge. Budući da će Vage imati nagle padove energije, mineral koji bi mogao osnažiti i okrijepiti kroz ovaj proces je topaz.

atma.hr – 52
Škorpion u ovom periodu može doživjeti potpuno iscjeljenje svojih instinkata koji će ih usmjeriti ka oporavku ega. Energija Marsa koju osjeća srodnom kroz ovaj aspekt bi je lako mogla voditi do osviještenosti koliko je bitno da svi imaju zdrav ego pa bi mogla pretjerati u davanju snage da to ostvare i drugi. Zapamtite, iscjeljenje osjetljivih strana nas je samo moguće da sami za sebe to jačamo. Nemojte trošiti Vaše kapacitete za druge jer ćete ostati iscrpljeni, a oni drugi će i dalje ostati isti. Mineral koji može biti koristan je crveni turmalin. On će istovremeno dati snagu, ali Vas i zaštiti od energetskih vampira.

Strijelac će u ovom periodu prepoznati snagu ove energije i kako bude svoj ego jačao i osnaživao sebe optimizmom, tako će gotovo sigurno liječiti i oporavljati ostale oko sebe. Karma iz prošlih života bi za većinu Strijelaca mogla biti očišćena kroz narednih mjesec dana pa će tako većina Strijelaca poboljšati svoje živote. Mineral koji može biti povoljan za kanaliziranje optimizma kod Strijelaca je kristalni aragonit.

Jarci će morati mnogo truda uložiti da osjete ove energije iscjeljenja. Za većinu njih će biti potrebna energija za koju neće imati kapaciteta, ali je jasno da se isplati raditi na kapacitiranosti. Recimo da će kamen spoticanja Jarcima biti njihova neprilagodljivost, a upravo će ih ovaj aspekt učiti da je za iscjeljenje potrebno da se prilagode. Borswanna ahat je mineral koji Jarcima može dati dozu senzibiliteta kako bi se lakše prilagodili.

Vodenjacima će jako odgovarati ovo stanje. Osjećat će da jedan niz događanja im daje osjećaj nekog autoriteta, neke svrhe. Kao takvi, Vodenjaci će imati snage da unesu moć promjena u sve koji budu željeli da ih se iscijeli. Kako bi se bolje kanalizirala ova energija, mineral ocean jaspis je odličan izbor.

Ribe će doživjeti vrlo destabilizirajuće djelovanje ove iscjeliteljske energije. No moraju biti svjesne da bez obzira na svoje emocije moraju sebe ojačati dovoljno tako da promjene koje se moraju odraziti na jačanje čvrstine ega ne trebaju stvarati emocije srama i ranjivosti. Ego mora biti jak, jer sa svojom snagom daje odliku zdravosti. Rozenkvarc je mineral koji može regulirati kod Riba ovu osjetljivost.

Ovaj aspekt ima individualno djelovanje pa je tako bitno da se za svakoga individualno pogleda kroz tranzite kako ovaj aspekt djeluje na iscjeljenje. Ako Vas zanima više o tome, pišite nam na mail [email protected].

Ana Dominik Rodić/adominicnaturalservice