atma.hr – 52
SSRF (Spiritual Science Research Foundation) je putem duhovnog istraživanja otkrio položaj kroz koji u molitvi dobivamo maksimum Božanske energije.

U nastavku su prikazane slike koje pokazuju dvije faze u ovom položaju te objašnjenje što se zapravo događa na duhovnoj razini kada se netko moli.

image003

Prva faza u ovom položaju je podizanje ruku u molitvu s palčevima koji lagano dodiruju dio između obrva ili Adnya čakru (Čeona čakra – centar duhovne enegije na sredini linije koja spaja obrve). Molitvu je najbolje započeti u ovom položaju.

Spuštanjem glave u ovaj položaj za molitvu, u nama se budi duhovna emocija predavanja. Zauzvrat se aktiviraju odgovarajuće suptilne frekvencije Božanstva iz Univerzuma. Kroz vrhove naših prstiju, koji imaju ulogu receptora, ulaze Božanske frekvencije koje se zatim kanaliziraju u naše tijelo kroz palac u Adnya čakru. Rezultat je porast pozitivne duhovne energije u nama zbog koje se osjećamo laganim ili oslobođenim od simptoma fizičke ili mentalne napetosti.

image005

Po završetku molitve trebalo bi zauzeti drugi položaj kao što je prikazano na prethodnoj slici. Umjesto da odmah spustimo ruke, prije spuštanja, stavimo ih na sredinu grudi tako da zglobovi šaka dodiruju grudi. Na taj način olakšava se proces potpunijeg upijanja Božanske Svjesnosti Božanskih principa. Tako inicijalna Božanska Svjesnost Božanskog principa, koja je ušla u vrhove prstiju, sada dolazi i do Anahat čakre (Srčane čakre koja se nalazi na predjelu grudi) te, poput Adnya čakre, također prima sattvik frekvencije. Dodirivanjem grudi zglobovima šaka, Anahat čakra se aktivira i pomaže upijanju više Sattva frekvencija. Kad je aktivirana, Anahat čakra budi duhovnu emociju i posvećenost.

U ovom položaju možemo pokušati osjetiti Boga i Njegovo prisustvo.

I za kraj, nekoliko stvari koje bi bilo dobro zapamtiti:

  • Tijelo treba biti nagnuto, a ne uspravno.
  • Prsti trebaju biti paralelni sa čelom i opušteni.
  • Prsti trebaju biti spojeni.
  • Palac treba lagano dodirivati predio Adnya čakre.
  • Ruke trebaju biti nježno spojene uz neznatan prostor između dlanova.

Izvor: SSRF, Kako moliti

atma.hr – 52
atma.hr – 52