Widget not in any sidebars
Ako ste ljubitelji smoothie-ja i svaki dan započinjete konzumirajući različite mješavine voća, povrća i dodataka, predlažem da probate još jednu inačicu ovog popularnog i zdravog jela u malo drugačijem obliku.
Sastojci:
Za podlogu:
- ½ šalice badema
- 6 datulja bez koštica
- ½ jušne žlice kakaa
- 2 jušne žlice kokosovog ulja
- prstohvat himalajske soli
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Za smoothie:
- 1 mango
- 1 banana
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 2 cm oguljenog i narezanog đumbira
- 2 žličice ječmene trave
- sok od jedne naranče
- 1 jušna žlica meda ili agavinog sirupa
Za zgušnjavanje smoothie-ja:
- 2 čajne žličice agar agara u prahu
- ½ šalice vode
* šalica = 2, 5 dl
Widget not in any sidebars
Priprema
- Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje , sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.
- Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno nanesite smjesu po kalupu.
- Za smoothie miksajte sve sastojke (mango, bananu, bademovo mlijeko, đumbir, jačmenu travu i zaslađivač). Odvojite 2 šalice smoothie-ja za desert. Ostatak možete odmah konzumirati.
- Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Umiješajte u odvojeni dio smoothie-ja ( 2 šalice) i miksajte. Ostavite malo ohladiti.
- Tekuću smjesu ulijte u kalupe na podlogu. Stavite u hladnjak oko 1 sat.
- Prije posluživanja ukrasite sjeckanim kokosom, kakaom, sjeckanim orašastim plodovima…
Poslužite rashlađeno i uživajte u laganom i zdravom desertu!
Ivanku Brček Zdravu Ivu pratite na Facebooku, Instagramu i Pinterestu