atma.hr – 52




atma.hr – 52




Sastojci:

1 mala muškatna tikva, 2 šalice špinata, 1 šalica šampinjona, sir od indijskih oraščida
Manju muškatnu tikvu narežite na tanke ploškice koje de vam poslužiti kao tijesto za lazanje.
Sir od indijskih oraščida i konopljinih sjemenki:
2 šalice indijskih oraščida (namočenih barem 2 sata)
½ šalice oljuštenih konopljinih sjemenki
¼ šalice limunova soka
1 režanj češnjaka
3 žlice delikatesnog kvasca
1 žličica himalajske soli
½ žličice slatke mljevene paprike
½ -1 šalica vode

Sve sastojke stavite u blender i dobro izradite do glatke i kremaste smjese.

Marinirane gljive:

1 šalica šampinjona
1 žlica maslinova ulja
1 žlica limunova soka
1 žlica tamarija
¼ žličice kumina u prahu
½ žličice korijandera u prahu
½ žličice slatke mljevene paprike

Sve sastojke osim gljiva dobro izmiješajte u marinadu i marinirajte gljive oko 30min. Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40°C. Špinat operite i narežite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinova ulja, tamarija i limunova soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog špinata. Slažite slojeve „tijesta“ od muškatne tikve, sira, špinata i gljiva. Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke. Dobar tek!

Izvor: biodar.hr

atma.hr – 52