Foto: pixabay.com

Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično djeluje kod svih problema sa štitnjačom, pomaže obnovu stanica i neutralizira djelovanje otrova.

atma.hr – 78
Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima i slabašnoj, boležljivoj djeci i anemičnim osobama.

Mladi zeleni orasi pomiješani s medom imaju pozitivan učinak u slučaju slabokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi.

Odlični su i kod problema u radu štitnjače, za bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, pretilosti i kroničnih respiratornih bolesti.

Sastojci:

  • 40 mladih zelenih oraha u kori
  • 1 kg kvalitetnog meda

atma.hr – 75
Priprema:

Mlade orahe oprati, osušiti pa ih isjeći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom.

Prilikom rezanja, najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni.

Teglu zatvoriti dobro i pustiti da odstoji mjesec dana na suncu. Promućkajte povremeno.

Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj ljekoviti sok u med, med se razrijedi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete.

Držati na hladnom i tamnom mjestu.

Konzumacija:

Uzima se po jedna žličica dnevno, najbolje ujutro na tašte.

mis-elixir.blogspot.com

58 MEDICINSKI MEDIJ: ZDRAVA ŠTITNJAČA

MEDICINSKI MEDIJ: Zdrava štitnjača

minni

Istina o Hashimotu i Gravesu, novi pogled na simptome i iscjeljenje

U ovoj knjizi čitati ćete o fascinantnom i inovativnom pristupu bolestima štitnjače i drugim zdravstvenim tegobama koje se s njom povezuju. Zahvaljujući Anthonyju Williamu, dostupne su nam nove informacije o bolesti štitne žlijezde, ali i o sigurnim i učinkovitim načinima njezina oporavka.

275 stranica, format 18.5 x 23.5 cm

11 KOMENTARA

  1. Ja sam napravila taj med od zelenih oraha, ali se gore počela stvarati neka crna pjena (nakon što sam ga procijedila od oraha), pa me zanima šta s tom pjenom? Dal se ona baca ili se isto može koristiti (umiješa se natrag u med)? Ja sam ju izdvojila, nakon čega se opet stvorila bijela pjena, koja će opet kroz neko vrijeme pretpostavljam postat crna, jer je to tak bilo i sa prethodnom. Pošto je crna, pretpostavljam da je i ona puna joda, čak bih rekla da ima i više joda nego sam med jer na ruci ostaje crni trag dok kod utrljavanja od meda ne. Da li se to jod izdvaja iz meda u tu pjenu i da li ga treba onda natrag pomiješati ili je to nekakav nusprodukt koji treba baciti? Hvala!

    • Tako sam se i ja isto mislila što napraviti? Savjetovala sam se s travarom koji mi je rekao da držim teglu 40 dana na svjetlosti ali ne direktno izloženu suncu jer se med ne smije pregrijavati tj. prijeći 40* C zbog gubljenja ljekovitih sastojaka. Nakon 40 dana procijedite kroz gazu ili plastično sito i dobivate tamno smeđi sirup koji se drži u frižideru i konzumira se natašte samo 1 žlica dnevno. Napomena: koristite plastičnu, drvenu ili staklenu žlicu jer med se ne preporučuje metalnom žlicom zbog gubljenja ljekovitih svojstava i također kod procjeđivanja kao što sam Vam gore napisala. Pozz

    • Ja nisam držao na suncu, isto pravio po nekom receptu ali osjećam jaku mučninu poslije popijene doze, još pijem malu čajnu kašiku u čašu vode 🙂 možda sam stavio malo više oraha 🙂 a pijem da mi ne propadne trud pošto ovi što trebaju piti neće 🙂 😀