Mladi Mjesec u Strijelcu može donijeti beskrajne mogućnosti. Vrijeme je da se usredotočite na osobni razvoj bez dopuštanja da vas prošla iskustva sputavaju. Čak i izazovna iskustva puna su vrijednih lekcija, stoga ne dopustite da vam bilo kakva melankolija ili strah pomuti perspektivu.

atma.hr – 52
2023. se brzo bliži kraju i mnogi od nas će se truditi obaviti stvari. Iako se život može činiti dodatno dinamičan u ovo doba godine, mladi Mjesec u Strijelcu naša je prilika da odredimo svoje konačne namjere za 2023. Iako može biti primamljivo skočiti naprijed u novu godinu, pogledajte možete li usmjeriti svoje namjere u posljednju preostalu godinu tjedana u godini.

Kako biste željeli da prođu sljedeća tri tjedna? Na što se želite usredotočiti?

Ako vam je ovo doba godine donijelo neke izazove ili znate da su neke stresne situacije na pomolu, ovo bi bilo dobro vrijeme da napravite neke podsjetnike za sebe. Stvorite jednu namjeru za svaki od tri tjedna koja su ostala u godini i ispunite ih riječima podrške za sve što vam se događa.

Vrijeme ozdravljenja

Jedna od najdubljih kozmičkih energija koja radi s ovim mladim Mjesecom je Chiron, asteroid iscjeljenja. Energija Chirona harmonično teče s ovim mladim Mjesecom i pomaže nam da se iscijelimo.

Mars je također lijepo isprepleten s Chironom i Mjesecom, što nas čini motiviranijima da dođemo do korijena naših problema. Nešto što nas je neko vrijeme mučilo moglo bi se konačno početi činiti podnošljivim ili bi rezultati koje smo tražili mogli doći brže ili s većom lakoćom.

Kada je Mars uključen, moramo biti proaktivni i djelovati, a pod ovom energijom naše će akcije biti podržane i pojačane. Stoga, čak i ako su mali, razmislite o nekim koracima koje možete poduzeti kako biste potaknuli dublje iscjeljenje svog uma, tijela i duše.

atma.hr – 52
Mladi Mjesec u Strijelcu i retrogradni Merkur

Merkur kreće retrogradno ubrzo nakon vrhunca mladog Mjeseca. Merkur je planet komunikacije, a drevni astrolozi vjerovali su da su naša suptilnija osjetila i oblici komunikacije bili pojačani kada je putovao retrogradno.

Na površini, retrogradni Merkur može donijeti maglovite mentalne misli, pogrešne komunikacije i tehnološke nesreće, ali na dubljim razinama, to je snažno vrijeme za povjerenje u našu intuiciju i obraćanje pozornosti na naša osjetila izvan tipičnih pet.

Retrogradni Merkur, koji se događa na isti dan kad i mlad Mjesec, pojačat će svoju energiju i stanjiti veo. Možemo se osjećati pomalo neodlučno ili zbunjeno, ili instinktivno osjećati da nam nisu predočene sve činjenice.

Kada je retrogradni Merkur uključen, važno je kretati se polako i metodično i vjerovati svojoj intuiciji. Uz tanak veo, imamo potencijal primiti jasnije vodstvo iz svojih snova, intuicije i višeg ja.

Mladi Mjesec u vatrenom znaku Strijelca je također vrijeme kada se mogu pokrenuti avantura i uzbuđenje. Mnogi od nas imaju puno obaveza, posebno u ovo doba godine, ali iskoristite energiju ovog mladog Mjeseca da izađete iz svoje zone udobnosti i pronađete malo razigranosti u svojoj dnevnoj rutini.

Protresanje stvari, isprobavanje novih stvari i istraživanje novih svjetova moćni su načini kanaliziranja ove energije Strijelca.

Čini se da smo baš kao i strijelci pozvani odapeti svoju strijelu, naciljati i onda se pouzdati u vjetar! Život je vožnja, toliko toga možemo kontrolirati. Dakle, možda je općenito to poruka koju ovaj mladi Mjesec ima za nas.

Odredite svoje namjere, usredotočite se na iscjeljenje, priznajte svoju intuiciju, krenite polako, ali u konačnici vjerujte vožnji!

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić