Sastojci:
- 400gr svilenog tofua
- 1/3 šalice heljde potopljene u vodi 6h i ocijeđene
- 1 dl mlijeka po izboru (sojino, zobeno, rižino, bademovo…)
- 2 žlice kokos masla
- Malo kurkume
- 1 žličica maca praha
- 2 žlice konopljinih sjemenki
- 1,5-2 dl javorovog sirupa
Priprema:
Sve smiksati u vitamix blenderu i izliti pola smjese u zdjelu.
U drugu polovicu dodati:
- 1 vanilin šećer
- 5 medjool datulja (paziti da se očisti koštica)
- 50gr tamne čokolade (otopiti na pari) ili 3 žlice (raw) kakao praha
- još malo mlijeka da ne bude pregusto
U 4 čaše ulijevati naizmjenično tamnu (prvo nju jer je gušća) pa svijetlu kremu, pa tamnu, pa svijetlu.
Ukrasiti po želji jagodama, konopljinim sjemenkama, mentom.
Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega