atma.hr – 52




Sastojci:

  • 400gr svilenog tofua
  • 1/3 šalice heljde potopljene u vodi 6h i ocijeđene
  • 1 dl mlijeka po izboru (sojino, zobeno, rižino, bademovo…)
  • 2 žlice kokos masla
  • Malo kurkume
  • 1 žličica maca praha
  • 2 žlice konopljinih sjemenki
  • 1,5-2 dl javorovog sirupa

Priprema:

Sve smiksati u vitamix blenderu i izliti pola smjese u zdjelu.

U drugu polovicu dodati:

  • 1 vanilin šećer
  • 5 medjool datulja (paziti da se očisti koštica)
  • 50gr tamne čokolade (otopiti na pari) ili 3 žlice (raw) kakao praha
  • još malo mlijeka da ne bude pregusto

U 4 čaše ulijevati naizmjenično tamnu (prvo nju jer je gušća) pa svijetlu kremu, pa tamnu, pa svijetlu.

Ukrasiti po želji jagodama, konopljinim sjemenkama, mentom.

Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega

1-mousse-1

atma.hr – 52