Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća. Ostati smiren usprkos tome što se tvoji planovi nisu ostvarili i što se drugi naslađuju tome.

atma.hr – 52
Ostati smiren kada osjetiš da u tuđim riječima nije istina jer jedini koji će trpjeti posljedice te svoje laži su oni sami.

Ostati smiren i kada te zaspu kritikama ali i kada ti daju komplimente, jer shvaćaš da tu nema ništa više od običnih riječi.

Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća. Pa i onda kada pobijediš jer si svjestan da te pobjede neće vječno trajati i da svako uznošenje i ponos ne povećavaju, već štoviše skraćuju tvoj mir.

Ostati smiren i onda kada ti kliču, kada ti govore da se na njih možeš osloniti, i kada se zaklinju u prijateljstvo prema tebi, jer si svjestan da se u svijetu gazi riječ više od svega drugoga.

Naučiti ostati smiren što god se oko tebe događalo jedno je od najvećih životnih umijeća.

Ostati smiren usprkos povreda i podmetanja drugih, jer shvaćaš da ne moraš prihvatiti sve ono što dolazi od drugoga, bilo dobro, bilo loše, da to ne mora ući u tvoj unutarnji svijet i da može proći mimo tebe, kao što vjetar prolazi.

Ostati smiren usprkos ožiljaka koji zadobivaš jer ćeš iz njih samo izaći jači kao osoba.

atma.hr – 52
Naučiti ostati smiren tako što ćeš postaviti granice za tuđe riječi upućene tebi, neprimjerena osjećajna stanja prema tebi i ponižavajuće obrasce ponašanje, granice do kojih si čovjek i do kojih sve toleriraš, a nakon kojih činiš rez i nećeš dopustiti da te netko čini budalom.

Naučiti ostati smiren jer to je znak da si naučio voljeti svoj život, jer kakav god jest – tvoj je.

Nauči ostati smiren jer to je najbolji znak da si gospodar svog života, a ne netko drugi!

Mario Žuvela