2300KFDPRW=0.00 GW=0.00 BW=0.00 RB=9.99 GB=9.99 BB=9.99Topaz2

“Biti lijepa s 20 godina – to je prirodno. Kada ste lijepi s 45 ili 55 – to je životna pozicija. Prvo dijete sam rodila s 40, drugo s 45, glumila u “Bondu” s 50 i nikad ne bih voljela ponovo imati 20 godina. U mladosti imate “beaute du diable (đavolju ljepotu)” kako kažu Francuzi, ljepota koju ne razumijete, koju niste spoznali. Ali kad ti je 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za vanjsku ljepotu!”

atma.hr – 52
1. Ništa ne pripada nama: ni našim muževima, niti djeci. Možemo podijeliti samo s ljudima koje volimo.

2. Žena može voljeti kao da nikad neće otići. No, može doći i takav dan kada će otići kao da nikada nije voljela.

3. Za mene postati starijom, znači – postati boljom!

4. Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim ljepote.

5. Što ću raditi kad ostarim i kada me moj odraz u zrcalu više neće veseliti? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u zrcalu – gledat ću svoju djecu.

atma.hr – 52
6. Ja uvijek kažem mladim djevojkama: “Naučite voljeti svoje tijelo!”, jer savršenstvo ne postoji i sasvim je očito da žena s oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, trebaš naučiti prihvatiti sebe, onakvom kakva jesi.

7. Svima su nam potrebne iluzije. I zato volimo filmove.

8. Ni za što na svijetu ne bih željela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo sretnija nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumjeti što želimo biti, patimo od nesigurnosti. Sada znam točno ono što trebam i bez čega mogu živjeti.

9. Ljudi mogu oprostiti čovjeku pamet, čak i talent, ali ljepotu i uspjeh – nikada.

10. Po mom mišljenju, glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša nekome s dubokim džepom, beskrajno trošiti život na raznim zabavama. Ljepota nam je potrebna kako bismo pronašli sklad, ljubav i smisao u ovom kaotičnom svijetu.

11. Nema potrebe mrziti zavidne ljude, oni priznaju da si bolji.

12. Ljepota postaje izražajnija i zanimljivija kada je prikrivena odjećom.

13. Ženstvenost – to je sklad, prirodnost i senzualnost.

kresimir misak knjige

14. Ne razumijem žene koje tvrde da ih muška želja ponižava. Mislim da jednostavno nisu u skladu sa sobom.

15. Biti lijepa s 20 godina – to je prirodno. Kada ste lijepi s 45 ili 55 – to je životna pozicija.

16. Prvo dijete sam rodila s 40, drugo s 45, glumila u “Bondu” s 50 i nikad ne bih voljela ponovo imati 20 godina. U mladosti imate “beaute du diable (đavolju ljepotu)” kako kažu Francuzi, ljepota koju ne razumijete, koju niste spoznali. Ali kad ti je 50, unutar tebe se rađa ljepota druge vrste, ljepota koja ti daje snagu. Ta snaga nije vezana za vanjsku ljepotu!

Izvor: uspesnazena.com