atma.hr – 52
Sređen dom, baš kao i uredan radni stol može doprinijeti da i “u glavi” bude sređenije, um je fokusiran, a misli bistre. Neki bi rekli da uredan dom s minimalno stvari može utjecati i na to da život bude bolji.

Možda ste čuli i za tvrdnju da sve predmete koje niste pomaknuli s mjesta dvije godine (niste ih koristili) i svu odjeću koju niste obukli također dvije godine – treba baciti.

Taryn Williford ima drugačiju strategiju i piše o tome:

“Skoro sam se preselila u novi stan i ponijela većinu stvari iz prethodnog stana. Cijeli taj proces selidbe pružio mi je priliku da prođem kroz stvari koje posjedujem i odlučim želim li ih zadržati i ponijeti na novo mjesto ili naći novi “dom” za njih (u prijevodu – kontejner).

Bilo je teško odlučiti što ostaje, a što ne, ali jedno pitanje mi je pomoglo:

atma.hr – 75Da sam sada u kupovini, bi li ovo kupila?

Zamislite da ste u trgovini i da taj predmet, oko kojeg se premišljate, držite u ruci. Biste li platili da ga donesete kući? Ako je odgovor “da”, onda znate što treba učiniti. Ali ako je “ne”, to je veliki razlog da predmet više ne bude u vašoj kući.

Može se primijeniti na skoro sve – od odjeće i dekora, do tehničkih uređaja i alata. To pitanje navest će vas da izvažete i još nekoliko dilema u isto vrijeme:

Ako vam više ne stoji dobro (kao stari par hlača); ne bi trebali “kupiti”;

Ako je prošao “rok trajanja” (kao što je stari telefon); ne bi trebali “kupiti”;

Ako ne radi (kao neka sprava kojoj treba veliki popravak, koji se gotovo ne isplati); ne bi trebali “kupiti”.

atma.hr – 52
Kada koristite ovu malu “mentalnu vježbu” da se oslobodite viška stvari, lakše vam je uvidjeti kakvu vam vrijednost one donose (i imaju li uopće vrijednost za vas).

I sa svakim pitanjem “Da li bih ovo kupio/la?”, sve ste bliži i bliži sređenom domu, umu i životu.“

bizlife

24 HIMALAJSKA LAMPA

HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

NOVE CIJENE!
2-3 kg - 89 kn
4-6 kg - 115 kn
7-10 kg - 165 kn
10-15 kg - 289 kg
25-30 kg - 499 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here