Designed by Photoangel

Ostavite svoju djecu na miru. Ostavite svoje najmilije na miru. Oni vas jednostavno vole. I vi ih zauzvrat volite. Ne naturajte im svoje misli i osobine koje ne posjeduju. Ostavite cijeli svijet na miru i samo postanite njegov dio, ne očekujući da u njemu imate poseban značaj. Samo mu se divite. Jednostavno prihvatite tok života. Samo živite, napokon.

atma.hr – 52
Dođe mi da ovo došapnem mnogima, kako bi zauvijek prestali sami sebe gnjaviti, tražiti sebi mane, uspoređivati se s drugima, boriti se s prošlošću, juriti za budućnošću, gristi se za učinjene greške, očekivati od sebe savršenstvo.  I pritom ne živjeti.

Uopće ne živjeti.

Ostavite svoju djecu na miru. Prestanite misliti kako baš vi točno znate što im je potrebno za sreću. Prestanite živjeti za njih, makar iz najboljih namjera. Prestanite ih dresirati da rade na vaše komande i da ih učite samo poslušnosti, piše uspesnazena.com.

Prestanite im postavljati nepremostive prepreke, kojima ćete ih zauvijek odučiti od dobre navike da razmišljaju svojom glavom.

Prestanite ih opterećivati svojim ambicijama, pokušavajući nadoknaditi svoje neuspjehe tim uspjesima, koji im nisu potrebni. Prestanite misliti da uvijek moraju ispuniti vaša očekivanja.

Ostavite svoje najmilije na miru. Oni vas jednostavno vole. I vi ih zauzvrat volite.

Ne naturajte im svoje misli i osobine koje ne posjeduju.

atma.hr – 52
Ne opterećujte ih odjednom svim svojim željama. Nemojte ih odgajati i preodgajati. Ne zahtijevajte beskrajne dokaze ljubavi.

Ne ponižavajte ih kontrolom i patološkom ljubomorom. Ne lišavajte ih prava da budu svoji i da imaju osobni prostor. Nemojte se pretvoriti u njihove gospodare. Ne mučite ih kritikom i pretjeranim zahtjevima.

Ostavite cijeli svijet na miru i samo postanite njegov dio, ne očekujući da u njemu imate poseban značaj. Samo mu se divite. Samo radite svoj dio posla. Samo učinite ono što ste u mogućnosti.

Jednostavno prihvatite tok života. Samo živite, napokon.

banner za knjige sretan novac

Ne, prijatelji moji, ovo nisu savjeti. Ovo su zapažanja. Višegodišnja.

Pogledajte što su najčešći uzroci nesreće.

Prije svega: kronična nesposobnost da sve ostavite na miru, uključujući i same sebe.

Pokušajte se smiriti.

uspesnazena.com