pogacice-s-purom-i-povrcem

atma.hr – 52




Pripremila: Danijela Jokić-Vaislay
vegetarijanska-kuhinja.blogspot.in

Ove zdrave pogačice od pure i povrća prava su delikatesa. Ja sam ih poslužila sa zelenom salatom i kuhanim kukuruzom i azuki grahom, ali naravno možee ih poslužiti uz bilo koje jelo. Da bude zdravija verzija, nisam ih prorpžila , no odlične su u obje verijante (i s prženjem i bez).


Sastojci (2 osobe):

  • 1 šalica pure (palente)
  • 2 šalice vode
  • sol (po želji)
  • čili u prahu (po želji)
  • šaka isjeckanog špinata (ili blitve)
  • 150 grama graška
  • 1 velika mrkva (ili 2 manje)
  • 6 žlica mljevenih sjemenki po izboru
  • maslinovo ulje (za prženje)

Priprema:

  • U mali lonac uliti vodu i sačekati da proključa.
  • Dodati puru. Odmah ukloniti sa štednjaka da ne počne prskati.
  • Štednjak isključiti.
  • Puru i vodu dobro izmiješati i nakon nekoliko minuta vratiti na ugašenu ploču i miješati još minut-dva.
  • U međuvremenu skuhati grašak i mrkvu (u posljednoj minuti kuhanja dodati špinat/blitvu).
  • Puruu ostaviti sa strane i dodati joj iscijeđeno i izgnječeno povrće.
  • Dodati začine (čili, sol – u ovom receptu ne plašite se soli 🙂 ), a po želji i začinsko bilje.
  • Smjesu dobro izmiješati (VAŽNO: povrće dodajte u puru dok je još vruća tako da se smjesa fino sjedini.)
  • Od smjese oblikovati pogačice i uvaljati u mljevene sjemenke.
  • Pogačice propržiti na maslinovom ulju (po minut sa svake strane).
  • Za zdraviju varijantu, prženje izostaviti.

Dobar tek!

atma.hr – 52