Pogačice od pure i povrća
Pripremila: Danijela Jokić-Vaislay
vegetarijanska-kuhinja.blogspot.in
Ove zdrave pogačice od pure i povrća prava su delikatesa. Ja sam ih poslužila sa zelenom salatom i kuhanim kukuruzom i azuki grahom, ali naravno možee ih poslužiti uz bilo koje jelo. Da bude zdravija verzija, nisam ih prorpžila , no odlične su u obje verijante (i s prženjem i bez).
Sastojci (2 osobe):
- 1 šalica pure (palente)
- 2 šalice vode
- sol (po želji)
- čili u prahu (po želji)
- šaka isjeckanog špinata (ili blitve)
- 150 grama graška
- 1 velika mrkva (ili 2 manje)
- 6 žlica mljevenih sjemenki po izboru
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
- U mali lonac uliti vodu i sačekati da proključa.
- Dodati puru. Odmah ukloniti sa štednjaka da ne počne prskati.
- Štednjak isključiti.
- Puru i vodu dobro izmiješati i nakon nekoliko minuta vratiti na ugašenu ploču i miješati još minut-dva.
- U međuvremenu skuhati grašak i mrkvu (u posljednoj minuti kuhanja dodati špinat/blitvu).
- Puruu ostaviti sa strane i dodati joj iscijeđeno i izgnječeno povrće.
- Dodati začine (čili, sol – u ovom receptu ne plašite se soli 🙂 ), a po želji i začinsko bilje.
- Smjesu dobro izmiješati (VAŽNO: povrće dodajte u puru dok je još vruća tako da se smjesa fino sjedini.)
- Od smjese oblikovati pogačice i uvaljati u mljevene sjemenke.
- Pogačice propržiti na maslinovom ulju (po minut sa svake strane).
- Za zdraviju varijantu, prženje izostaviti.
Dobar tek!