Foto: pixabay.com

Postali smo robovi društva, ljudi koji ne primjećuju svoju ljepotu. Generiramo generacije mladih žena koje više ne znaju na što trebaju sličiti i generacije mladih muškaraca s pogrešnim očekivanjima da su žene – one što vide na Instagramu. Očekujemo od sebe ono što nikad neće biti ispunjeno – savršenstvo i da toga nema, modne bi industrije propale. Zato vas i hrane tim strahom. Nedostižnim projekcijama i svime što niste.

atma.hr – 78
Način na koji vidimo sebe često je pogrešan. Iskrivljen. Lošiji. Kritičniji.

Svakog dana vodimo borbe sa svojim manama.

Fokusirani samo na njih. Rastemo u njima. S njima. Budimo se i liježemo. Opterećeni.

Brojimo ih neubrojivo. Sumanuto. Luđački.

Histeriziramo pred ogledalom na te krive usne, male oči, višak na bokovima, neukrotivu kosu, akne, mitesere, celulit, široka ramena, strije… i još tisuću toliko nevidljivih stvari.

Postali smo robovi društva koji ne primjećuju svoju ljepotu.

Generiramo generacije mladih žena koje više ne znaju na što trebaju sličiti i generacije mladih muškaraca s pogrešnim očekivanjima da su žene – one što vide na Instagramu.

I to su ti sklopovi u glavi. Ti okidači. Ta ludila. Usađena u svijest. Podsvijest. Nametnuta reklamama.

Da struk nikad nije dovoljno tanak i da grudi nikad nisu dovoljno velike. I da je koža – koža, samo ako je ispeglana.

S takvom se slikom budimo, liježemo, spavamo.

I očekujemo od sebe ono što nikad neće biti ispunjeno – savršenstvo.

atma.hr – 52
I da toga nema, modne bi industrije propale.

Zato vas i hrane tim strahom.

Nedostižnim projekcijama i svime što niste.

I zato prosječna žena, kada opisuje sebe – ne vidi ništa lijepo.

Stranac to gleda drugačije.

Vrijeme je i da vi počnete. 

Što je najljepše što vidite na sebi? 

Sanja Paraminski

banner za knjige molitve

Prethodna objavaEvo kako će na suhim mjestima ponovo narasti trava: Stari i jeftin trik!
Slijedeća objavaDr Wayne Dyer: Do uspjeha bez izgovora!
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.