Ljudi svakodnevno primaju i predaju informacije.  Ako, na primjer, gledaš vijesti na TV-u, ti si prijemnik. Ako ispričaš nekom to što si vidio i čuo na vijestima, onda si predajnik. Svakom primopredajniku, tj. čovjeku lako je shvatiti ovako jednostavne stvari jer za to postoje dokazi. U svim stvarima gdje postoje dokazi, nema dileme.

Možemo uzeti još nekoliko jednostavnih primjera oko kojih nema dileme. Recimo daljinski upravljač. Kad pritisneš dugme upravljača, na TV-u se promijeni kanal. Ne može prostije. To si uradio bezbroj puta i nema dileme da to radi. Potpuno je jasna funkcija daljinskog. Kako to točno radi, nije ni bitno…

Ili na primjer, avion. Tisuće i tisuće kilograma metala, plastike, gume i raznih legura mogu letjeti. Slijeću na pistu i polijeću. Opet sve konkretno. Dokazano. Bez dileme. Avionska gromada nekako leti.

A onda brod. Oceanski teretni brod s lakoćom plovi vodom. I let i navigacija mogu se logično objasniti; jaki motori, aerodinamika, strujanje zraka ispod krila…oblik broda, gustoća vode, potisak…sve je tu, sve je jasno. Ako nekoga zanimaju detalji neka pita stručnjake. Uglavnom sve radi besprijekorno. dokazano.

Elektronička kreditna kartica također je u širokoj upotrebi. I ona radi i potpuno je jasna. Radiš, provodiš vrijeme na poslu, zarađuješ, a novac ide na karticu. Kako, ne pitaj, tamo ti je lova i šuti. …. To je posebna priča, na tom polju rade posebni stručnjaci, ali o tome ćemo drugom prilikom…

A onda brod. Oceanski teretni brod s lakoćom plovi vodom. I let i navigacija mogu se logično objasniti; jaki motori, aerodinamika, strujanje zraka ispod krila…oblik broda, gustoća vode, potisak…sve je tu, sve je jasno. Ako nekoga zanimaju detalji neka pita stručnjake. Uglavnom sve radi besprijekorno. dokazano. Prosječnom čovjeku potpuno su logični i jasni i daljinski upravljač i let aviona, i navigacija broda i kreditna kartica. Ali tom istom čovjeku pojam intuicije je stran i nejasan. Što je uopće intuicija, postoji li ona doista? Nema je na TV-u, ne možete je naći u školi, ni u kafiću, ni na utakmici… nigdje… Nitko je ne spominje, nigdje stručnjaka za intuiciju. Prosječan čovjek zna da tu nešto postoji, čuo je za to, možda i osjetio.. A onda… možda i nije… možda su to sve gluposti, nigdje se to ne vidi konkretno kao što se vidi TV daljinski upravljač. Pa, valovi za daljinski upravljač jednako su nevidljivi kao i intuicija, ali daljinski upravljači pomoću kojih se može uključiti intuicija nisu dostupni u trgovačkom centru. A ako ih nema u trgovini, kao da i ne postoje.

Ali intuicija ipak postoji. I daljinski upravljač je već u vašim rukama. Fototerapija je dokaz. Odaberite tri fotografije fototerapije (klikni ovdje) i oni nevidljivi valovi koje vam šalje vaša intuicija postat će vidljivi i jasni.

To što ti intuicija kaže, može promijeniti tvoj svijet logike.

Peđa Vujović
https://www.pjphototherapy.com/