Potrebni sastojci:
1 šalica integralnog brašna (ili brašna od pira)
1 ½šalica polubijelog brašna
1 žlica praška za pecivo
1 dl hladno prešanog suncokretovog (ili maslinovog) ulja
½ žličice soli
2 žličice sezama
½šalice sojinog mlijeka
½šalice vode
Nadjev:
200 gr tofu sira
½ dl maslinovog ulja
1 dl soja vrhnja
bosiljak
½ žličice soli
½ teglice skuhanog graška
po želji može ići i kukuruz, parena brokula sitno narezana, masline…
Priprema:
Prvih 5 sastojka za nadjev smiksamo u multipraktiku. Lagano umiješamo grašak. Pomiješamo prvih 6 sastojka za tijesto i dodamo vodu i mlijeko. Mijesimo par minuta, pokrijemo i ostavimo sa strane da odstoji 20-ak minuta. Razvaljemo polovinu tijesta. Stavimo nadjev i prakrijemo sa drugom polovicom tijesta. Lagano izbodemo vilicom. Pečemo 1/2h na 180 °C. Kad se ohladi režemo. Jako lijepo ide uz šalicu jogurta.
Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega