Designed by Freepik

Sad sam divno slobodna. Više se ne bojim da ću nekoga razočarati! Ni minut neću trošiti na raspravu. Ne ulazim ni u kakvu diskusiju. Neću dokazivati da sam u pravu ili krivu. Lijena sam za to. I jako žalim vrijeme kad nisam bila lijena.

atma.hr – 52
Jedna od najsretnijih odluka u mom životu je da pustim ljude da misle o meni što god žele. Napokon, to je njihova stvar, to su njihove misli i njihovo vrijeme, koje troše onako kako žele, prenosi uspesnazena.com.

Kakve ja veze imam s tim? I sad sam divno slobodna.

Više se ne bojim da ću nekoga razočarati! Ni minut neću trošiti na raspravu.

Ne ulazim ni u kakvu diskusiju. Neću dokazivati da sam u pravu ili krivu.

Lijena sam za to. I jako žalim vrijeme kad nisam bila lijena.

Lijena sam na silu razgovarati s onima s kojima ne želim.

Lijena voditi glupe razgovore i prepiske s ljudima koji su mi nezanimljivi, koji žele na mene zakačiti etiketu svojih, a ne mojih kompleksa ili pričati sa mnom o onome o čemu ne želim pričati s njima.

Lijena sam reći DA, kad sve u meni govori NE.

atma.hr – 52
Lijena sam izvinjavati se za svoje mišljenje, koje nikada nikome ne namećem, ali ne tražim ni da me uvjeravaju.

Naučite se takvoj lijenosti, dragi moji.

Zato što će vas upravo ona sačuvati za ljude koji su vam važni u životu.

Omogućit će vam da pomognete onima kojima je vaša pomoć zaista potrebna i da ne gubite vrijeme na one koji prelijevaju iz šupljeg u prazno.

Dat će vam slobodu da i onima koji vas ne trpe, a iz nekog razloga vam se uporno miješaju u život, to stavite do znanja.

Lijenost će napraviti i divno veliko spremanje u vašem životu, poslije čega će u njemu ostati samo ono što vam je potrebno.

Oslobađanje od nepotrebnih stvari na svim razinama jedan je od uvjeta za očuvanje psihičkog zdravlja, kao i svakog drugog.

Jer ništa nas ne uništava poput ovisnosti o tuđem mišljenju i nasilja nad samim sobom, dok se cijelo vrijeme trudimo ispuniti nečija očekivanja i biti dobri svima.

atma.hr – 52
Smilujte se sebi!

Ne uzimajte na sebe obavezu da emocionalno služite onima koji smatraju da njihovo mišljenje o vama treba utjecati na vaš život.

Nitko osim vas ne treba utjecati na vaš život.

I zato, neka misle o vama koliko im drago.

A vi ćete živjeti – dok oni misle.

Ljilja Grad / uspesnazena.com

zdrava stitnjaca