atma.hr – 52
Postoje istine uz koje život postaje lakši ako ih znamo i primjenjujemo. Nekad je dovoljno podsjetiti se da moć proizlazi iz nas samih, bilo tako što mijenjamo vlastitu percepciju našeg svijeta, ili podsjećanjem na to se svijet kreira iz svijesti, a ne da vanjske okolnosti utječu na nju.

Neke od sljedećih prijedloga za podešavanje stava na način da nam služi te podsjećanje na pojedine činjenicu zasigurno su od pomoći.


Widget not in any sidebars

1. Okolnosti nisu važne, samo unutarnje stanje jest.

Ono što vidimo oko sebe, kod drugih i što sami proživljavamo u ovome trenutku zapravo je stvar prošlosti. Te su manifestacije plod prijašnjih misli i osjećaja, a sad u ovom trenutku stvaramo nove. Izbor je na nama, hoćemo li sadašnjim mislima stvoriti nešto isto, gore ili krenuti u željenom smjeru?

Zakon privlačnosti nije briga što sad nemate novaca, zdravlje, ljubav, uspjeh ili što god želite. On odgovara na vibraciju koju emitiramo bez obzira na vanjske okolnosti. Neželjene vanjske okolnosti nas uglavnom smetaju jer promatranjem očitog teže odašiljemo vibraciju koja je drukčija od toga.

Ipak, s malo truda i usredotočivanja, možemo mijenjati svoje misli i imati kontrolu nad svojom kreacijom. Znati da okolnosti nisu važne, nego samo vaše misli o njima ili misli o onome prema čemu se krećete je oslobađajuće.

Nije bitno imate li ili nemate trenutno nešto što želite, važno je aktivirate li sad vibraciju obilja ili oskudice te specifične stvari.

2. Dovoljno sam se žalio u vezi toga, mislim da ću nastaviti dalje.

Jeste li se ikad kontinuirano žalili na nešto da biste nakon nekog vremena shvatili da od toga niste previše dobili? Bar dio energije koju smo iskoristili da se žalimo na neželjenu pojavu mogla je biti iskorištena konstruktivno?

Nekad je jednostavno potrebno nasmiješiti se, opustiti i reći sam sebi : „dovoljno sam se žalio/la u vezi toga, mislim da ću sada nastaviti dalje“.

Možemo se usredotočiti na činjenicu da i za to itekako postoji riješenje, bez obzira na to što ga u tom trenutku nismo aktivno svjesni. Možemo uvidjeti da iz ovoga proizlaze nove mogućnosti, novi načini i ekspanzija onoga što jesmo

3. Pa, što onda?

Nekad previše pažnje pridajemo nebitnim stvarima i ona nam nepotrebno isisavaju energiju. Je li stvarno loše ako nas je smočio auto? Želimo li stvarno umrijeti ako izgubimo posao? Je li kraj svijeta ako prekinemo neki odnos?

Hoće li se svijet urušiti i bi li trebao?

Na koji je način vaš život osuđen na propast ako se dogodi nešto suprotno vašim preferencijama?

Osramotili ste se u javnosti? Izgubili okladu, oduzeli su vam sve što ste ikada imali?

Pa što? Vi ste svemoćan kreator i možete imati i biti sve što želite te se možete opet osjećati dobro.

Ovdje nije cilj da se veliča emocionalna neosjetljivost, ali jest ta da shvatimo da se na nekim stvarima ne treba zadržavati duže no što je potrebno. Nekad je dovoljan trenutak da prebolimo ono što nam se upravo dogodilo, ali nekad je samo dovoljno znati da ne trebaju proći tjedni, mjeseci ili godine da se osjećamo bolje.

Ako nam kroz prste sklizne čak i najbolja moguća pojava, znamo da se ista ta može ponoviti u drugom ruhu s okolnostima posloženim na drukčiji način. U svemiru beskonačnih mogućnosti i beskonačnih načina da nam on dostavi ono što želimo, nećemo ostati zakinuti ni za što osim ako sami tako ne daberemo.

S najviše razine percepcije, kreacija ostaje netaknuta. Što ako uništimo planet i ubijemo i zadnjeg čovjeka na svijetu? Pa, što? Iz nefizičke perspektive, naučit ćemo nešto i stvoriti novi. U dimenziji u kojoj postoji samo vječno sada, prestanak postojanja u jednom obliku zaista nije razlog za dramatiziranje. Kada stavite stvari u tu perspektivu, ni ono što vam se dogodilo nema fatalni predznak jer svaka je sekunda novo kreiranje, a mi smo vječni.

Napisala: Klara Capan

NADIS 300
Banner Velika feng shui skola manji
Banner Velika feng shui skola manji
Magma objava 300