Foto: pixabay.com

Svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.

atma.hr – 39

UTORAK je dan kojim vlada Mars

Mars se na sanskritu zove Mangal i predstavlja energiju koja pokreće. Ističe volju za životom, djelovanje, snagu volje i znanje o onome što se zaista hoće. Simbolizira akciju, dinamiku i fizičku snagu. U svojim dobrim kvalitetama razvija optimizam, pravednost i donosi uspješan rad.

Utorak je dobar dan za sve poslove u koje je potrebno uložiti puno energije, za fizički rad, rekreaciju i sport. Na utorak je dobro započeti nove poslove i to donosi uspjeh. Obucite nešto u crvenoj, tamnocrvenoj ili koraljnoj boji. Mars pokreće, poduzima i razvija energiju za rast i razvoj. Obogatite i svoje jelo Marsovim biljima i začinima poput goruščice, bosiljka, peršina.

Na ovaj dan dobro je raditi nešto što smiruje strasti, ali istovremeno naglašava snagu koncentracije i izdržljivosti. U yogi uživajte u Ratnicima. Podsjetite se na svjesnost koju označavaju položaji ratnika (virabhadrasana) ili konjanika (ashva-sanchalasana).

atma.hr – 78
Pravi ratnik je mudar, staložen, pravedan, odlučan, koncentriran, discipliniran, postojan i hrabar.  On je budan i snažan ali istovremeno pun suosjećanja i dobrote. Odani je pratitelj i zaštita. Razmišljajte malo o tim kvalitetama u vama.

Kako je Mars povezan sa uzemljenjem i stabilnosti možete napraviti veći fokus i na asane koje razvijaju konvcentraciju i postojanost, poput Ratnika III, utkatasana (položaj moćnog čučnja), vrksasana (položaj stabla), patan-vrksasana (položaj srušenog stabla), natarajasana (položaj plesača) i sl.

Možete i više istraživati mulabandhu ili ashvini mudru koje vas povezuju sa energijom uzemljenja i buđenja.

Pranayama – Ujjayi dah: „Onaj koji se izražava glasnim disanjem“ ili „Onaj koji vodi prema pobjedi“. To je dah pobjednika. Potpuno i polagano disanje a istovremeno snažno i sigurno. Ono stvara tzv. zvuk valova koji se proizvodi u stražnjem dijelu grla. Ritam „valova“ pomaže nam održati pravilan i prirodan ritam disanja bez naprezanja.

Meditacija „Pozitivnih kvaliteta“: Usmjerite svoju pažnju na nekoga tko vas inspirira svojim dobrim odlikama. Izaberite kvalitete kao što su poštovanje, postojanost, snaga, devocija, strpljenje, suosjećanost i sl. Zatim prinesite cijeli svoj intelekt i pokušajte razumjeti svaki aspekt tih odabranih kvaliteta. Ova tehnika se može raditi bilo kad i bilo gdje, a plodovi znanja će vas približiti usvajanju tih kvaliteta.

atma.hr – 75Pojačajte svoju koncentraciju danas – koncentracija je ključ uspjeha! Sjedište koncentracije nalazi se u točki između obrva.

Mars nam daje mudrost i odlučnost u našoj akciji, sposobnost pronaći pravi smjer u životu i donositi ispravne odluke. Utorak je dobar za poduzimanje takvih radnji i svakako budite aktivni danas.

Ukoliko se Marsova energija ne iskoristi prema van, ona ostaje potisnuta, poput plamena koji tinja. Fizičko vježbanje ili rad oslobađa ovu energiju, a ako je ne izrazite moguće vodi prema frustracijama (jer nismo aktivni ili nismo ništa poduzeli) i prema eksplozivnim reakcijama. Pojačajte svoju praksu yoge da bude danas dinamičnija.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 15.05.2020.
Slijedeća objavaVuk kojeg hraniš postaje jači!
Sandra Petra Pintarić
Sandra je posvećena yogi koju prakticira od 2001.g. a podučava od 2006.g. Znanje dobiva od najeminentinijih svjetskih duhovnih i yoga učitelja kroz posljednjih 15 godina a prije toga istraživala je u ezoteriji, astrologiji, duhovnosti, alternativi, starim narodima i sl. Od 1995.g. tu simboliku i znanja pretače na svoje umjetničke kreacije, kao i danas. Desetak godina je bila pod utjecajem Sri Sri Ravi Shankara, proučavanja znanja yoge od njega i drugih inspirativnih duhovnih učitelja. To joj je promijenilo život i dalo duboku praksu yoge, pranayame, kriye, meditacije i karma yoge. Uz to je pet godina prakticirala Ashtanga i Power Vinyasa yogu, inspirirana Krishnamacharyom također, te završila Školu yoge Nava i podučavala nekoliko godina u tim stilovima. Posjetila je mnoge radionice sa najpoznatijim svjetskim učiteljima Vinyasa, Ashtanga, Power, Iyengar, Jivamukti, Yoga Srca i Kundalini. Želja za daljnjim napredovanjem u yogi usmjerila ju je prema jednom od najvećih mastera današnjice Sri Dharma Mittri u New York. Susret s njim sve je potpuno promijenio. Završila je "Life of a Yogi" obuku za učitelje 2011.g., postala internacionalno prihvaćena učiteljica i donijela nam je Dharma yogu u Hrvatsku. Od tada redovno posjećuje svog učitelja i senior učitelje u New Yorku, Londonu i dr. Dharma yoga je tradicionalna yoga koja podučava 8 udova yoge (Ashtanga yoga) i 9 glavnih tradicija (Hatha-Raja, Karma, Kriya, Jnana, Mantra, Yantra, Laya, Kundalini i Bhakti yoga). Sandra je 2001.g. napustila dotadašnje poslove u medijima i izdavaštvu kako bi išla putem umjetnosti, duhovnosti i yoge. Bila je vrlo aktivna u svijetu umjetnosti, mode i interijera. Paralelno je kroz yoga praksu i znanje nalazila sve dublji smisao. 2009. g. zajedno sa prijateljicom otvara poznati zagrebački Yoga Centar i Školu Divya. Od tada redovno podučava i nadograđuje svoje znanje o yogi, vedama, duhovnosti i bhakti yogi, kao i stručne edukacije za Vastu. Duboko je zahvalna na svakom znanju i inspiraciji, kao i na prilici da to dijeli. Web: Dharma Yoga Centar & Zagreb School of Yoga Science

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here