Foto: pixabay.com

Planeti predviđaju posebno vrijeme za Blizance u kojem će moći uživati u dobrobitima života. Sve smetnje proteklog perioda sada će nestati. Osiguran je dobar priljev prihoda. Ali trebali bi biti oprezni sa svojim ulaganjima, čuvati se prevara i lažnih poslova. Očekujte neka iznenađenja, dok nastavljate ostvarivati ciljeve ili ambicije svog života. Neke od vaših ideja mogu biti veliki izvor prihoda. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Prilagodljivi, ali promjenjivi i nestabilni… Bezbrižni i teže promjenama. Prema partneru su hladno ljubazni, a sami vole koketirati. Neozbiljni su, dosta emotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen.

Kada se Blizanci zaljube, postaju nježni i vjerni svojoj ljubavi. Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosjetke koje mogu razbiti i najnelagodniju situaciju. Upoznati su s najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se osjeća sigurnim i vrijednim.

Općenito

Dramatična i iznenadna promjena ostaje glavna tema. Katalizator ovih promjena bit će vaša karijera, koja je postala dinamična i uzbudljiva i može vas povući u svim mogućim pravcima – i očekivanim i onim neočekivanim.

Vaše zdravlje se stalno poboljšava i ovaj trend se nastavlja. I dalje morate biti posebno oprezni i ne uzimati stvari zdravo za gotovo. Čeka vas dosta zabave, a vi je svakako zaslužujete. Žene i muškarci će imati dublji interes za djecu. Osobni odnosi su bili promjenjivi već neko vrijeme, ali sada se čini da su se stvari mnogo poboljšale. Ljubav je sretnija nego što je bila godinama. I financije vam postaju mnogo bolje.

Još uvijek se morate fokusirati na upravljanje vašim financijama i naučiti potrebne lekcije, a kada one budu naučene osjećat ćete se manje sputanim i ograničenim. Najvažniji interesi su vam financije, komunikacija i intelektualna aktivnost, djeca, kreativnost, ljubavne veze, zdravlje i rad, religija, filozofija i duhovnost, visoko obrazovanje i putovanja. Vaši putevi do najvećeg ispunjenja su prijateljstva i grupne aktivnosti. Izgledni su uspjesi na ispitima i natjecanjima. Povoljni aspekti Jupitera i Saturna mogu dati dobre rezultate u svim vašim obrazovnim aktivnostima. Blizanci koji traže posao, mogu sada doći do unosnog posla. Ovaj period je izuzetno povoljan i za sve studente.

Bolja posvećenost i trud bi vam pomogli da postignete svoj cilj u obrazovanju. Neke nove veze dolaze u vaše okruženje. Ovo bi za Blizance bio povoljan period, gledano iz obiteljske perspektive. Mir i harmonija bi prevladali u kući, a obiteljsko blagostanje i sreća osigurani zahvaljujući Jupiteru. Vaš društveni život se također mnogo poboljšava zahvaljujući također dobroj podršci obitelji i prijatelja. Sreću u vašu kuću donose djeca i stariji članovi obitelji.

Ovaj period je povoljan i za putovanja, a pogotovo su izgledna neka putovanja u inozemstvo. Sada nije dobro vrijeme za razne kupoprodajne poslove. Ako želite prodati svoju imovinu, mogli bi se suočiti s nekim preprekama. Nemojte biti nagli i nestrpljivi u donošenju odluka u vezi s imovinskim poslovima, jer biste tako mogli upasti u nevolje.

Za sada bilo kakve ideje o kupovini ili prodaji držite sa strane. Blizancima ovaj period može biti povoljan za neke njihove duhovne potrage i mogli biste proširiti svoje duhovno znanje. I Jupiter vam donosi vjeru, odanost i pobožnu prirodu. Ako je moguće, pridržavajte se periodičnih postova koji bi vas okrijepili i psihički i fizički. Savjetuje se da preoblikujete svoje ideje ako naiđu na neku nepremostivu prepreku.

atma.hr – 52
Očekuje vas period prosperiteta pa ga iskoristite za njegovanje osobnih i profesionalnih odnosa. Pred vama se pruža više prilika, suočite se s njima direktno, tako ćete imati uspjeha. Trebali bi biti strpljivi i prihvatiti sve što situacija ili okolina mogu ponuditi, a ne da se unervozite. Vaše ljubavi se razvijaju u laganom kontekstu koji otkriva najbolje od vas i koji vam ponekad daje želju da nadmašite samog sebe. One se lako prilagođavaju vašem načinu života bez postavljanja pitanja koja mogu dovesti do toga da pobjegnete glavom bez obzira.

Međutim, ako želite sačuvati sklad u vezi, morat ćete napraviti neke male ustupke. Nemojte se fokusirati na neuzvraćene želje od strane vašeg partnera. Saturn proširuje vaše polje djelovanja i pomjera granice mogućeg, a to vam daje moć da nadmašite samog sebe. Do prosinca/decembra, sasvim je moguće da ćete imati osjećaj da vam sreća nije naklonjena. Ali nije tako, samo trebate završiti započeto prije nego što prijeđete na nešto drugo, mada vaša energija odlično funkcionira kada imate nekoliko različitih projekata u toku.

Saturn vam postavlja i neka ograničenja, što može donijeti male padove vitalnosti. Ali, ako sve ne ide kako želite, nemojte se skrivati već shvatite to kao svojevrsni izazov i poboljšajte svoje ideje i projekte. Ovo će vas dovesti do uspjeha kojem ste se nadali.

Planeti predviđaju posebno vrijeme za Blizance, u kojem će moći uživati u dobrobitima života. Sve smetnje proteklog perioda sada će nestati. Osiguran je dobar priljev prihoda. Ali onda bi trebali biti oprezni sa svojim ulaganjima, čuvati se prevara i lažnih poslova. Očekujte neka iznenađenja, dok nastavljate ostvarivati ciljeve ili ambicije svog života. Neke od vaših ideja mogu biti veliki izvor prihoda.

Ljubav

Tijekom ovog perioda, ljubav i izgledi za brak kod Blizanaca bili bi vrlo dobri. Strast i emocije bit će na visokoj razini, a eventualni partneri će vas privlačiti kao nikada ranije. Djelovat ćete na njih svojim šarmom, a posebno svojom pameti i slatkorječivošću. Mars i Venera, planeti ljubavi, kreću se povoljno za vas. Slobodni Blizanci će moći pronaći svoju idealnu srodnu dušu. Uslijedit će srdačni odnosi s partnerom, a sreća i mir zavladat će u vašem osobnom životu.

Od Blizanaca se traži da svojim partnerima kažu sve što im je na umu, jer će tako ljubav ili brak biti na visokoj razini. Iako je poznato da volite flertovati, sada to možda neće biti tako. Ne ulazite u nikakve privremene i paralelne veze, već budite uz svog partnera. Blizanci bi mogli naići na neke probleme u braku ili ljubavi, a sve zbog vašeg traženja više slobode ili osobnogprostora. Popustite svom partneru, jer kada stvari krenu teško, na ovaj način ćete poboljšati vaš odnos.

Također, i odlazak na putovanja s partnerom bi vam pomogao da bolje razumijete svog partnera. Za neke dame Blizance, neko dugotrajno prijateljstvo moglo bi se pretvoriti u ljubav ili brak kako godina odmiče. Odlučniji ste nego ikada da izgradite dugoročnu vezu pored osobe koju volite.

Iako ste u ljubavnoj vezi prolazili kroz uspone i padove, postaraćete se da izbjegnete neke stresne situacije. Maj i jul su najbolji mjeseci za brak. Slobodni Blizanci će imati tendenciju da flertuju na sve strane. Uskoro će se u životu neoženjenog Blizanca pojaviti posebna osoba.  Također možete upoznati mnoge važne ljude koji su na sličnoj valnoj dužini kao i vi. Neki stari problemi i nestrpljivo traženje grešaka, mogu utjecati na harmoniju u vašim odnosima, u periodu kolovoz/avgust-rujan/septembar.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Jupiter može donijeti dobre dobitke, posebno onima koji se bave vlastitim biznisom. Tijekom posljednje četvrtine godine, povoljan je period za one koji žele preseljenje na neko drugo radno mesto. Za Blizance ovo je sasvim dobar period za bilo kakve zajedničke poduhvate ili ugovore o partnerstvu. Pošto nema većih štetnih efekata, vaša profesija će biti stabilna i profitabilna. Za one Blizance koji su skloniji promjenama, ovaj period može donijeti nove položaje na radnom mjestu kao i odgovornosti koje ono nosi.

Trebate imate srdačne odnose sa šefovima i kolegama na radnom mjestu, inače biste mogli upasti u nevolje, ako ne budete kontrolirali svoju komunikaciju s njima. Blizanci bi trebali biti motivirani da bi se njihov učinak poboljšao.

Sada je također povoljan period da napravite temelj za neke vaše buduće poslove i projekte koje namjeravate poduzeti. Vašu financijsku situaciju obilježava mnoštvo prilika, a šanse su počele još u ožujku/martu 2023.. Postojao bi dobar priljev sredstava, ali može doći do neželjenih rashoda koji bi mogli opteretiti vaše financije. Blizancima se savjetuje da izbjegavaju veliko trošenje. Trebate trošiti na svoje potrebe, ali ne i na svoje želje.

Blagotvorni aspekti Jupitera mogu donijeti dobit preko poslova vezanih za zemlju. Oni Blizanci koji odluče raditi u područjima za koje se pokažu talentirani, mogu imati veliko zadovoljstvo i unutrašnje ispunjenje i zaraditi dosta novca. Suradnja s drugim osobama se poboljšava počevši od rujna/septembra. Najbolje je da tražite posao u kreativnim ili umjetničkim područjima. Jupiter, planet financija, daruje Blizance dobrim financijama.

Ovo bi bio dobar trenutak da uđete u neke dugotrajne investicije, ako prije toga o svemu dobro razmislite i sve dobro isplanirate. Još jednom pripazite da neki nepromišljeni troškovi ne odnesu dio vaših financija. Također, poslovi s nekretninama mogu vam donijeti dobar prihod. Nastavite vrijedno raditi.

Zdravlje

Ovaj period bi po pitanju zdravlja trebao biti dobar za Blizance. Imat ćete dobro mentalno i fizičko zdravlje. Tranzit Jupitera osigurava period bez bolesti. Saturn također daje dobro zdravlje, ali vam može ograničiti razinu energije. Budite oprezni kada su u pitanju zarazne bolesti u vašoj blizini. Dobra prehrana i fizičke vježbe će vas blagosloviti boljim zdravstvenim stanjem.

Ojačajte svoj imunološki sistem tokom cijelog ovog perioda. Moguće je da ponekad dođemo osjećaja niske razine energije, a sve zbog položaja Marsa. Ostanite pozitivni i povežite se sa svojom okolinom na najpozitivniji način. Generalno, predviđa se dobar period za zdravlje Blizanaca. Blizanci će biti vođeni planetima kako bi se oslobodili nekih loših navika što bi značilo bolje zdravlje za vas. Nema većih planetarnih utjecaja koji bi mogli ugroziti dobro zdravlje Blizanaca. Nađite povremeno vremena da se opustite i pojačate pozitivno raspoloženje.

Dobar društveni život će vam pružiti mentalno zadovoljstvo i sreću, tako da nastavite s tim. Pronađite sport ili hobi kojim se možete baviti da biste smirili svoje unutrašnje napetosti, a također to vam možda biti i financijski isplativo na duge staze. Stres i naprezanje mogu utjecati na vaše opće zdravlje i dobrobit, tako da, nemojte se previše naprezati. Uzimajte svežu hranu i izbjegavajte začinjenu i brzu hranu, ona bi mogla ometati vaš probavni sistem i izazvati probleme. Zdravlju članova obitelji će možda biti potrebna pažnja, što može dovesti do dodatnih troškova oko kraja godine pa budite spremni da se nosite s tim.

Vaše grlo bi moglo biti oslabljeno za one Blizance rođene u lipnju/junu, što je većina vas. Oni koji pate od problema s disanjem ili bronhijalnim bolestima, u periodu kolovoza/avgusta – rujna/septembra – trebaju biti posebno oprezni.

atma.hr – 52
Žene

Situacija za žene Blizance može biti malo vrludava. U vašem životu se smjenjuju i pozitivne i negativne faze. Za sada budite oprezni sa svojim ljubavnim planovima i financijskim poslovima. Treba voditi računa tijekom putovanja u pogledu zdravlja. Čuvajte se skrivenih neprijatelja. Agresivni ste prema onima koji se ne slažu s vama, što nije vaša navika.

Možete biti mentalno ranjivi zbog vaše financijske situacije pa vam je potrebna moralna podrška vaše obitelji. Morate izbjegavati propuštati prilike koje vam se pružaju, jer vam se kasnije možda neće više ukazati. Neki će naći rame za utjehu, rame vašeg partnera koji će biti tu da vas smiri i utješi. Ako ste slobodni, oklijevat ćete između trčanja za izgubljenom ljubavlju ili zaborava na sve i traženja srodne duše.

Muškarci

Ovaj period može biti sjajan za muškarce Blizance. Mogli biste ostvariti svoj unutrašnji potencijal i usavršiti svoje vještine. Prva polovica godine je vrlo povoljna za sve vaše aktivnosti. Oni Blizanci koji su sami mogli bi ući u vezu. Nove odgovornosti dolaze vam zahvaljujući efektu Saturna. Obećane su dobre financije za vas.

Savjetuje vam se da vodite računa o svom zdravlju i da se ne upuštate u brzu hranu ili druge loše zdravstvene navike. Morate procijeniti svoju trenutnu situaciju, a najbolji savjet vam je da budete to što jeste, nemojte glumiti nešto što niste.

Osjećate se bolje nego u prethodnim periodima, kreativniji ste i puni entuzijazma. Ponekad ćete možda sumnjati u neke vaše odluke i izbore, ali bit ćete uporni da ih ostvarite.

atma.hr – 52
Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

atma.hr – 52
Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Vi ste vrlo radoznali. Mnogo govorite, prilagodljivi ste i promjenjivi, ali vam nedostaje snage. Vi ste vječno dijete i možda nikada nećete odrasti, ali ljudi su time očarani. Način na koji se izražavate, neprestano se mijenja dok tražite raznolikost i mentalni podražaj u svemu što radite. Život za vas mora biti uzbudljiv i poticajan s puno aktivnosti da bi okupirali vaš um.

Često radite dvije stvari odjednom i to se nastavlja tijekom vašeg života. Brzi ste s vašim umom i rukama, vrlo lako vam postaje dosadno i gubite interes za stvari. Stoga vas ljudi mogu smatrati površnim i nedosljednim, možda i nevažnom osobom.

Vi se izražavate i riječima i rukama. Sjajan ste govornik i komunikator koji uvijek zapitkuje i to je poenta vašeg života. To dolazi kroz razvijanje vaših komunikacijskih vještina i vi se najbolje izražavate svojim umom i intelektom, za koji vam treba neprestana stimulacija. Važno je da razvijate neku dubinu i osjećaj u svom samoizražavanju. Trebate biti u stanju da nađete smisao u svom životu i izbjegnete rasipati energiju na previše interesa.

Najbolje ćete se izraziti u područjima koje uključuju razgovor ili pisanje, kao što su novinarstvo, radio i televizija.

Budite objektivniji i kada nešto treba da uradite, razmislite što time činite drugima i kako biste se vi osjećali na njihovom mjestu. Morate biti stabilniji i odgovorniji. Vi ste šarmantni i sugestivni, a ipak se često vaše riječi ne vide kroz sva vaša djela.

Horoskop mjesec po mjesec:

Blizanci srpanj/jul 2023: U ovom mjesecu vaša glavna briga je ostvarenje vaših ambicija. Neke energije kozmosa vas tjeraju da tražite više slobode, a vi se osjećate zaglavljeni i sputani, a to nije ono što volite. Donošenje radikalne odluke nije idealno rješenje, iako može biti primamljivo. Ali, s druge strane, malo čekanja da postignete svoj cilj poštedjet će vas nepotrebnih problema. Izađite i upoznajte nove ljude, stupite u kontakt sa svojim prijateljima. Pri tome će vaše ideje postati jasnije i rješenje će izaći u pravo vrijeme.

Uspjeh vaše ljubavi leži u vašoj sposobnosti da ne prekoračite granice koje su vam nametnute. Ako poštujete uvjete, ovo može biti mjesec bogat emocijama i divnim izjavama ljubavi. Vaša kreativnost da od sebe otjerate dosadu činit će čuda.

Budite razumni i sve će biti u redu. Odvojite vrijeme da postignete svoje ciljeve. U toku nekog putovanja možete upoznati vrlo privlačnu osobu. Ako želite da stvari napreduju, stvorite vezu onako kako to najbolje znate. S financijske strane, novac vam klizi između prstiju. Trebate planirati budžet do u detalje i držati se plana ako ne želite probleme.

atma.hr – 52
Blizanci kolovoz/avgust 2023: Saturnove energije mogu da malo iskomplicirati vaš život pa imate osjećaj da ste pomalo zaglavljeni. Za sada su vaši ciljevi nedostižni, ali to ne znači da su neostvarivi. Ako želite postignuti svoje ciljeve, trebate postupati po ustaljenim metodama i redu, a trebate i dati važnost svakom detalju. Saturn vam poručuje da ćete doći do cilja.

Umjesto da forsirate sudbinu ili događaje, koristite kozmičke energije koje dolaze od Lava. Stupite u kontakt sa svojim kolegama, prijateljima i voljenima. Izložite svoje ideje, a poslušajte i njihove. Vaše polje djelovanja je ugodno, ali malo ograničeno. Stvarima još treba prostora da bi se razvile kako treba. Ovog mjeseca iskoristite priliku da izađete i upoznate ljude, da vidite svoje prijatelje. Prihvatite pozive i idite na vikend putovanja ili praznike.

Krajem mjeseca blokade se raspršuju, a vi imate dovoljno mudrosti da ostanete razumni. Venera vas potiče da provodite vrijeme zajedno u okruženju koje je pogodno za izjave ljubavi, a potiče i zabavljanje i flert. Pokažite se u svom najboljem svjetlu. Iako je period povoljan za odmor, imate osjećaj da se ništa ne kreće u pravom smjeru.

Netko vam sa strane govori što da radite, ali vam njihov savjet ne odgovara. S financijske strane sve je prilično sigurno, ali ako se planirate upustiti u značajnu investiciju, odvojite vrijeme da razmislite po svim pitanjima vezanim za to.

Blizanci rujan/septembar 2023: Ovog mjeseca vaš napredak je naporan, jer ga ometaju prepreke koje teško savladavate. Zbog svega ovoga može vas obuzeti malodušnost. Nemojte da vas zavaraju ove situacije, jer one nemaju za cilj da vas učine nesretnim, naprotiv. Ako su vam ambicije narušene, to je da izbjegnete daljnja razočaranja koja bi bila mnogo neugodnija. Umjesto da forsirate stvari, trebate se smiriti i malo sačekati.

S kozmičkim energijama Lava i Vage, vaši odnosi s drugima su favorizirani. Ovo je područje na koje se trebate fokusirati, ako želite da se stvari odvijaju ugodnije, jer pravim razgovorom možete oblikovati neke vaše ideje. U ljubavi, što god da radite imate uspjeha, jer vaš šarm čini čuda. Vaša okolina traži vaše društvo i spremna je na sve kako bi privukla vašu pažnju. Sve je moguće, pod uvjetom da slušate želje i osjećaje drugih. Ako vaša druga polovica ima neke pritužbe, ako se pokažete razumnim, to može ublažiti tenzije. Ako ste slobodni, nastavljate upoznavati nove osobe i flertovati onako kako najbolje znate.

Obratite više pažnje na osobu koja vam se sviđa, umjesto da se prema njoj ponašate kao prema drugima.

Vaš napredak leži u vašoj sposobnosti da redovno vodite računa o svemu i da se ne zanosite previše. Iako to nije u vašoj prirodi, odvojite vrijeme i razmislite pre nego što bilo što uradite. Uvjerite se da niste ništa zaboravili. Ako treba, zapisujte sve što trebate uraditi. Ne bježite ispred prve prepreke, već razmislite kako da je uklonite. S financijske, ograničite sebi skupe kupovine, jer ćete otići u probleme.

atma.hr – 52
Blizanci listopad/oktobar 2023: Ovog mjeseca imate neki osećaj da vam je manevarski prostor svakim danom sve manji. Kao rezultat toga, može vas ogorčiti i navesti da donosite odluke na temelju pogrešnih razloga. Nemojte biti kritični prema drugima jer vas to nikuda neće dovesti. Umjesto toga, držite se podalje od događaja koji vam ne odgovaraju. Da bi vam pomogli u ovom zadatku, Mars, Merkur i Sunce u Vagi, zauzvrat, stvaraju vam prijateljske veze s ljudima i također promoviraju nova znanja.

Ovog mjeseca budite mudri i napravite strategiju u svojim pristupima. Vaš šarm uvijek čini čuda i uvijek vas vodi ka uspjehu. Nemojte da budete zajedljivi iz pogrešnih razloga. Ovog mjeseca, da bi vaše ljubavne veze izgledale najbolje, okružite svoje partnere brižnošću, ispunite njihova očekivanja umjesto da ih kritizirate. Neka obiteljska ograničenja mogu opteretiti vašu vezu, ali nemojte bježati od njih jer tako se neće popraviti situacija. Ovog mjeseca, odnosi u vašoj vezi ovise o vašoj sposobnosti da pravite ustupke, iako vas to živcira. Nemate problema da upoznate nove ljude, ali da bi stvari krenule dalje od toga, morate prihvatiti određena ograničenja.

Iskoristite sve sredstva i učinite da rade za vas, iskoristite svoje iskustvo. Neka vrijeme bude vaš saveznik, bez obzira što mislili o tome. S financijske strane, svakodnevni život vam dobro ide. Razmišljajte malo češće o svojim financijskim planovima ovog mjeseca i budite štedljivi.

Blizanci studeni/novembar 2023: Iako se osjećate sputanima, izlaz se polako uočava i to preko ljudi koje poznajete i koji vas cijene. Ovaj mjesec je vrijeme da svoje vezu iskoristite u svoju korist, ali nemojte stvarati veze sa svima. Budite razboriti i uočite one koji imaju moć da vam pomognu ili daju zanimljiv prijedlog ili ideju. Vaše ljubavi se razvijaju u šarmantnoj atmosferi.

Ako ste u vezi ili braku, vaš partner je spreman na sve da vam udovolji. Uvjerite vašeg partnera u vezi svega kada je vaša budućnost u pitanju. Da biste izbjegli razne nelagode s partnerom, unesite dovoljno romantike u vezu, vaša druga polovica će biti oduševljena time. Ponekad izbjegnite reći ono što stvarno mislite.

Osvrnite se oko sebe i stvarajte sretne veze s drugima, kao što to vi znate. A ako imate genijalne ideje, sprovedite ih u djelo. Na taj način ćete neutralizirati rutinu koja vam smeta. S financijske strane, sve ovisi o odlukama koje donosite. Dakle, prije nego što bilo što odlučite, odmjerite prednosti i nedostatke svega.

atma.hr – 52
Blizanci prosinac/decembar 2023: Ovog mjeseca imate dojam da ste stjerani u kut i ovaj osjećaj vas tjera da se iz toga izvučete po svaku cijenu. Da biste to uradili nećete birati sredstva, a neka će i biti dobra. Imat ćete slobodu djelovanja, što je vama vrlo bitno. Fokusirajte se na mogućnosti koje imaju budućnost. Ako krenete ozbiljno težim putem, stvarima će možda trebati duže da se ostvare, ali ćete zato zauzvrat izbjeći nepotrebna razočaranja.

Ovog mjeseca morate dobro razmisliti prije nego što donesete odluku ili se upustite u projekt, jer možete biti vođeni iluzijama koje dovode do nevolja i teško bi se odatle izvukli. Uz pomoć Marsa, vaša veza može brzo ići u svim pravcima. Ovo bi vas moglo zabaviti, ali ne pretjerujte i sve će biti u redu.

Savjet vam je da izbjegavate vjerovati u sve što vam se kaže. Također, ako dajete nekome obećanje, gledajte da ga ispunite. S financijske strane, čeka vas borba, možda sa samim sobom – i prije nego što uzmete svoju kreditnu karticu u ruke, provjerite kolike su vam financije.

conopljanews.net