Foto: pixabay.com

Planeti doprinose vašem blagostanju i odvode vas do uspjeha i udobnosti koji su vam potrebni da biste se osjećali dobro. Slijedite svoju intuiciju umjesto da budete oprezni prema njoj. U ovom stanju uma, vaši odnosi s drugima u sretni. Pronađite vrijeme za opuštanje i dobar provod. Ako budete sigurni u svoju intuiciju, a da pritom ostanete realni, imat ćete koristi od novih i obogaćujućih mogućnosti koje će, kada ih jednom ostvarite, ojačati vaše povjerenje u sebe i vaše sposobnosti. Velike promjene dolaze za vas. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Konzervativan, zatvoren, razuman, pametan, oprezan i promišljen… Žele ravnopravnost. Vjerni su i osjetljivi. Vole usamljenost i ne znaju iskazati svoje osjećaje. Erotski potencijal, akumuliran u velikim količinama, ne zna iskoristiti. Pouzdani su, racionalni, njihov ljubavni život određuju već čvrsto utvrđena pravila.

Općenito

Naporno radeći i zadovoljavajući svoje ambicije, dobit ćete izuzetne rezultate u ovom periodu. Također, možda ćete zaraditi neko unaprjeđenje i vjerojatno ćete napredovati u karijeri. Pluton će vam omogućiti da napravite potpunu transformaciju. Možete promijeniti stvari ne samo u svom stilu već i u svom emotivnom pristupu. Ovaj period je povoljan za blagotvornu transformaciju, uključujući način na koji razmišljate i pristupate životnim pitanjima.

Venera će vas prisiliti da nametnete čvrste granice između posla i zabave, ako nađete vremena za društveni život, a neka nova osoba može se pojaviti u vašem životu. Ako u ovom periodu mudro odaberete partnera, imate priliku izgraditi dugoročnu vezu koja bi čak mogla dovesti do braka.

Također možete putovati više i na taj način upoznati one koji također žele sebe poboljšati. Možete na sebe preuzeti neke važne obaveze koje pred vas postavljaju cilj koji trebate postići. Od srpnja/jula do rujna/septembra je najbolje vrijeme. U ljubavi, ostvari sazrijevaju. Vrijeme je vaš najbolji saveznik, ne forsirajte ništa, ide vam dobro. Pravite ustupke partneru bez prisiljavanja. Neke male radosti ponovo nalaze put do vaše veze. Vaše ljubavi pronalaze atmosferu koja vas potiče da još više ulažete u nju. Počevši od studenog/novembra, ne dozvolite da vaše aktivnosti ponovo postanu napadne.

Uz podršku Saturna, započinjete fazu izgradnje. S ovim priljevom energije, vaša produktivnost se kombinira s vašom intuicijom i vaši projekti postaju profitabilni. Vaši poslovni odnosi su sigurni, a vaša motivacija je višestruko povećana da biste u potpunosti iskoristili ovo pozitivno stanje stvari oko vas. Zahvaljujući tome možete činiti čuda.

Planeti doprinose vašem blagostanju i odvode vas do uspjeha i udobnosti koji su vam potrebni da biste se osjećali dobro. Slijedite svoju intuiciju umjesto da budete oprezni prema njoj. U ovom stanju uma, vaši odnosi s drugima u sretni. Pronađite vrijeme za opuštanje i dobar provod. Ako budete sigurni u svoju intuiciju, a da pritom ostanete realni, imat ćete koristi od novih i obogaćujućih mogućnosti koje će, kada ih jednom ostvarite, ojačati vaše povjerenje u sebe i vaše sposobnosti. Velike promjene dolaze za vas.

Tijekom godine donosili biste neke odluke koje bi promijenile igru i utjecale na vaš budući tok života. Nemojte biti impulzivni, razmislite prije nego što uskočite u bilo kakav zaključak ili odluku. Jarcima se predviđa sretan obiteljski život. Ovo bi bio jedan od najboljih perioda za ljubav i romansu. Svi prošli nesporazumi i razlike u mišljenju sa supružnikom ili partnerom sada bi nestali. Jarcima se savjetuje da pažljivo uštede neka financijska sredstva za svoju budućnost. Jupiter garantira sveukupnu dobrotu u području obrazovanja.

atma.hr – 52
Studenti će uvidjeti da je period vrlo  povoljan za studiranje, neki bi se istakli u istraživačkim radovima i natjecanjima. Saturn i Jupiter bi osigurali onima koji se bave tehničkim područjima da će period biti vrlo uspješan. Zdravlje može biti pogođeno, ako ne budete oprezni. Vaš financijski položaj bio bi stabilan. Jarci koji žele ući u neki novi posao trebali bi biti oprezni. Ne upuštajte se u bilo kakve spekulativne poteze, čuvajte se ulaganja u primamljive, ali sumnjive poslove. Samo bi vam naporan rad i posvećenost isplatili bogate nagrade. Lijenost i nedostatak podrške mogu vas iscrpiti, ostanite pozitivni i nastavite težiti uspjehu.

Ovo je vrijeme kada neki od vas možda neće dobiti posao koji vas zanima, dolazi do kašnjenja i smetnji u realizaciji. I Saturn i Jupiter se staraju da postoji dobar napredak u vašoj obitelji. Kod kuće će postojati srdačni odnosi, partneri bi bili lojalni i posvećeni jedno drugom, a vi biste sada bili više posvećeni obitelji. Bilo bi mnogo divnih trenutaka s vašom obitelji u ovom periodu. Ukupni prosperitet je osiguran i s boljim financijama.

Poboljšavate i društveni položaj svog doma i dobivate blagoslove za vaše napore od starijih članova obitelji. Sve u svemu, u obiteljskom životu tijekom ovog perioda vladat će mir, sloga i radost. Dobit ćete punu podršku i suradnju roditelja, braće i sestara i partnera u svom obiteljskom životu. Osjetit ćete duševno zadovoljstvo u pogledu vaše posvećenosti članovima obitelji u ovom periodu. Povoljni događaji, kao što je brak, u opticaju su za neke Jarce. Djeca, ako ih imate, bit će posvećena učenju. Svi imovinski poslovi bili bi uspješni.

Predstoji prilično povoljan period za Jarce što se tiče izgleda za putovanja. Neki od vas će možda posjetiti svoje rodno mesto poslije dužeg vremena. Budite oprezni sa svojim financijama i zdravljem tijekom putovanja jer vas nevolje mogu vrebati.

Ovo je jedan od najboljih perioda u posljednje vrijeme za kupovinu imovine. Financije i drugi resursi za kupovinu došli bi vam lako, bez mnogo teškoće. Imovinski poslovi vezani za zaostavštinu ili nasljeđe također bi se odvijali glatko. Kada je u pitanju prodaja, nemojte prodavati imovinu, nećete dobiti pravu cijenu ili možete biti prevareni. Po pitanju vjere i religije možete razviti poseban interes za religijska pitanja. Vaš osjećaj za vjeru i duhovno bi sada dostigao potpuno novu razinu. Željet ćete posjetiti neka sveta mjesta. Pribjegavajte društvenim i dobrotvornim aktivnostima.

atma.hr – 52
Ljubav

Ove godine ćete njegovati svoje ljubavne i bračne odnose. Dugoročni izgledi bili bi dobri. Partner ili supružnik postat će vaš ljubavni saveznik u ovom periodu. Venera pomaže u ublažavanju svih razlika s partnerom. Mir i harmonija bi prevladali u vašem ljubavnom životu. Uživali biste u dobrom razumijevanju sa svojim partnerom što dodatno povećava vaš ljubavni saldo. Nećete se morati mnogo truditi, stvari će doći same od sebe.

Sreća koja vam je izmicala u proteklom periodu sada će doći pred vaša vrata. Imali biste dobro okruženje koje vas ohrabruje da provodite više vremena sa svojim partnerom.

Otprilike u posljednjem kvartalu godine očekujte trzavice u vašoj ljubavi ili braku. Ali tada ne bi bilo velikih utjecaja, uz određeni napor i posvećenost, bračno blaženstvo bi bilo zagarantirano. Možda postoje iskušenja da flertujete, međutim, nemojte švrljati okolo, isplatit će vam se da budete odani svom partneru. Tijekom godine mir i sloga bi vladali u ljubavi i braku. Neka ovaj period bude vrijeme za izgradnju još jačih odnosa.

Slobodni Jarci će vjerojatno pronaći svog partnera ili će se čak vjenčati. Mogu postojati i privremene faze odvajanja od supružnika ili partnera, dajte slobodu i partneru. Planeti vam pomažu da pronađete stabilnost u svom životu. Ljubavna veza će se u potpunosti transformirati. Naći ćete nove načine da se izrazite u njoj.

Ovaj period je povoljan za brak, posebno u kolovozu/avgustu. Pripazite, jer vaš pretjerani interes za dojam koji ostavljate na okolinu učinit će da propustite mnoge šanse u ljubavi koje će vam se pojaviti. Više pažnje na ljubavni život donijet će vam harmoniju u život.

Nemojte uvijek biti tako tvrdoglavi kada je u pitanju izbor partnera. Saturn ispituje snagu svake veze, a neke su već okončane. Listopad/ oktobar može biti najveći test u vezi toga koliko se dobro odnosite prema drugim ljudima. Kolovoz/avgust i početak rujna/septembra mogu biti vrijeme za pravu harmoniju u ljubavi.

atma.hr – 52
Karijera, posao i novac

Uspjeh u karijeri u ovom periodu bi bio umjeren. Zbog blagotvornih aspekata Jupitera, uživali biste u kompatibilnim odnosima sa suradnicima i nadređenima na radnom mjestu. Jarci će u ovom periodu dostići nove visine u svom profesionalnom položaju. Međutim, moguće je da postoje neke prepreke za vašu karijeru koje dolaze od Saturna. Ipak, pred nekima se nalazi unaprjeđenje i povećanje plaće. Velikih prilika ima na pretek, a na vama je da ih prihvatite. Bez obzira na sve, samo naporan rad i posvećenost bi vas odveli do novih visina. Međutim, pazite da se ne opterećujete previše, dajte dovoljno vremena i za osobni rast. Previše naprezanja može vas opteretiti i ometati vaše izglede za kvalitetniji život.

Ovaj period bi bio dobar za profesionalni razvoj. Ali čuvajte se povremenih problema koji ometaju vaš napredak. Ipak, tijekom godine biste mogli ostvariti svoje životne ambicije. Ostanite motivirani, budite pozitivni i neka nevolje ne uznemiravaju vaše raspoloženje. Ovo bi bilo zahtjevno vrijeme kada bi se tražilo mnogo vašeg vremena i kada trebate uspostaviti ravnotežu s vašim osobnim životom.

Možda ćete naići na povremene sukobe s kolegama, ali u tom slučaju ne gubite živce, budite srdačni i osvojite ih dobrotom. Držite se podalje od sebičnih namjera i prakticirajte dobru radnu etiku, bit ćete nagrađeni. Naučili biste neke važne životne lekcije u smislu vaše karijere, kako godina ide naprijed.

Imajte na umu da će od kraja rujna/septembra vaš trud biti prepoznat i pomoći će vam da poboljšate svoju poziciju. Neki od vas će možda smatrati da će se preseljenje na novo radno mjesto kasnije tijekom godine pokazati uspješnim.

Može doći do sukoba na poslu koji mogu biti uzrokovani promjenom rukovodstva, zbog čega i možete promijeniti svoje radno mesto. Jarci će se dobro snalaziti sa svojim financijama. Priljev novca bi bio dobar, a vi biste namirivali zaostale obaveze, dugove i kredite. Međutim, može doći do rashoda zbog nekih obiteljskih obaveza. Posao s trgovinom donosi dobra novčana sredstva. Dobici od rodbine ili preko partnera su također u opticaju.

Generalno, za Jarce se sprema bogat period kako godina odmiče. Većina planeta je povoljno postavljena i stoga bi vaše financije bile sasvim zadovoljavajuće. Postojao bi dobar priljev financija iz više izvora, jedino što bi ih trebalo štedljivo koristiti. Investirajte u dugoročne planove koji bi služili vašim budućim svrhama. Iskoristite sve svoje resurse da izmirite svoje dugoročne dugove i kredite. Periodično prilagođavajte svoje budžetske planove kako bi odgovarali trenutnim situacijama, uvijek napravite prostor za planove za neke izvanredne situacije.

Saturn bi vas mogao izmamiti da trošite nemilice pa budite oprezni, može doći i do problema ako ne budete oprezni. Držite se podalje od posuđivanja novca prijateljima i rođacima, to bi dugoročno pokvarilo vaš odnos. Neki zajednički financijski poslovi koje poduzimate s drugim ljudima, mogu imati periode krize pa i tu pripazite. U srpnju/julu je važan period za zajedničke odluke koje se odnose na financije ili investicije koje dijelite s drugima. Dobro sve prostudirajte prije donošenja bilo kakve odluke.

atma.hr – 52
Zdravlje

Planeti se brinu da Jarci budu blagoslovljeni dobrim zdravljem i raspoloženjem. Imali biste uspjeh u osobnom i profesionalnom životu koji vas čini mentalno dobrim i time obećava bolje zdravlje. Pratite svoje instinkte kada su u pitanju bilo kakve odluke o zdravstvenoj zaštiti. Ne zanemarujte nikakve zdravstvene simptome koji vas upozoravaju. Pravovremena medicinska intervencija i preventivne metode spasili bi vas od budućih glavobolja.

Provedite vrijeme da se povremeno opustite i regenerirate. Za Jarce, Saturn tijekom godine može izazvati povremene zdravstvene probleme. Ali tada bi se Jupiter pobrinuo da nema velikih utjecaja na život. Jarci će vjerojatno imati niski razinu imuniteta, pronađite načine i sredstva da ga pojačate.

Pridržavajte se zdravih navika i pazite da ne dobijete nikakvu infekciju. Vaš posao može vas iscrpiti, tako da, pravite periodične pauze koje bi podigle vašu fizičku i mentalnu razinu. Možda ćete biti više zabrinuti za zdravlje nekoga tko vam je blizak nego za svoje. Ako se pojave problemi, oni su vjerojatno povezani sa stomakom, a mogući krivac su mliječni i jako masni proizvodi.

Ovo je dobar period za pronalaženje neke alternativne metode za popravljanje zdravlja. Čokolada i slatkiši mogu biti štetni za vas, a trebate rjeđe jesti vrlo začinjenu i ljutu hranu jer mogu izazvati smetnje s crijevima.

Žene

Ženama Jarcima bi ovaj period bio prilično povoljan jer Jupiter omogućava obiteljsko blagostanje i sreću, kao i dobre ljubavne izglede.

Saturn bi, međutim, mogao ometati razvoj, ali nastavite vrijedno raditi i krećite se naprijed. Ovaj period bi bio period borbe za žene Jarce, mada će na kraju godine ispasti jače i stabilnije.

Odnosi i ophođenje s drugim ljudima, posebno ako su one starosne grupe drugačije od vaše, mogu biti svojevrsni test za vas.

Do studenog/novembra možete napredovati u većini poslova, a važne lekcije dolaze od drugih u periodu do kolovoza/avgusta.

atma.hr – 52
Muškarci

Muškarce Jarce očekuje potpuno novi period iskustava i prilika. Dolaze vam velike promjene i sve prošle nevolje i prepreke sada nestaju u zraku. Mnogo romantike i zadovoljstva je u opticaju u vašim vezama.

Malo sreće će doći i do vas, ali nemojte se oslanjati na nju previše, nastavite dobrim radom. Ne gubite nadu kada vam je teško, jer tada bi se naučile neke od važnih životnih lekcija.

Zdravlju je potrebna najveća briga za muškarce Jarce, jer se zna da se previše naprežete na polju karijere. Što se tiče financija, postojao bi stabilan priljev sredstava, tako da možete ostati sigurni u ovom području.

Držite se dobre etike i principa i sanjajte velika djela, nastavite raditi, uspjeh bi bio vaš krajem godine. Budite strpljivi, jer su moguća neka kašnjenja zbog vaših suradnika na poslu.

Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

atma.hr – 52
Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

Savjet

Vi ste šef u vašoj obitelji i nije dugo trebalo da prođe da biste to shvatili. Svrha vašeg života znači biti autoritet, stručnjak i vođa. Zbog toga ste ambiciozni i pametni u načinu na koji ostvarujete svoje ambicije i ciljeve. Neprestano, od rođenja, vi napredujete, polako se poboljšavajući dok ne stignete do autoriteta ili odlučnosti da postignete svoju ambiciju za vodstvom.

Možete sebi pomoći razgovorom i učenjem od ljudi koji su već u poslu. Gledajte da dobijete podršku koju možete od njih. Vi ste poslovna osoba i vaša kreativnost je uključena vodstvu i rukovodstvu, budite sigurni da steknete ove vještine. Zbog ove velike ambicije ne želite da vas doživljavaju kao slabu ili pogrešnu i suzdržanu. Zato ćete radosno obavljati zadatke, riskirati ili eksperimentirati.

Zadržavanje pravog lica je za vas vrlo važno. Dakle, vi ste ozbiljna, oprezna i marljiva osoba. Naučite olakšati sebi ako možete, jer se često zaglibite u neku naviku ili rutinu. Odlični ste u samodisciplini koja bi, ako se pojave drugi faktori, trebala garantirati uspjeh.

Zreli za svoju dob shvaćate svoje dužnosti ozbiljno i odgovorni ste. Možete kod ljudi stvoriti osjećanje krivnje, jer kako ste strogi prema sebi, tako često možete drugima prigovarati. Ako ne urade ono što vi želite, možete postati hladni i povučeni u pokušaju da ih kontrolirate. Uvijek želite uraditi bolje i mrštite se na svaku neodgovornost. Usmjerite se prema aktivnostima gdje možete postati vođa.

Trebate više vjerovati ljudima, naročito svojim dugogodišnjim suradnicima. Ponekad poslušajte njihov savjet i vidjet ćete da će se mnoge vaše zamisli brže realizirati. Strah od oskudice vas blokira i time pojačava vašu bojazan. Na taj način ne možete bilo što promijeniti u pozitivnom pravcu.

Slušajte svoje instinkte i budite optimistični u teškim vremenima. Iskoristite svoj položaj da poboljšate društvo u cjelini i nađete načine za izdržavanje koji bi se odrazili na ljudsku vrstu u cjelini. Budite iskreni, lojalni i sledite dobru radnu etiku, to bi vas odvelo do novih visina. Izazovi će vam se pojaviti, budite čvrsti i stabilni i držite se svojih principa. Nastavite sanjati velike snove, imate mnogo toga uraditi, samo naprijed. Ostanite realni u svojim ambicijama i budite sigurni da ćete iste postići.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Jarac srpanj/jul 2023: Napredujete onim tempom koji ste sami sebi odredili. Zgrabite šansu i mogućnosti koje vam se pružaju, a odvojite vrijeme da ih pažljivo proučite. Na pravom ste putu i imate priliku da pomaknete svoje granice. Ako želite, možete iskoristiti svoje talente i vještine na koristan način. Možete upoznati ljude koji mogu da vam pomognu. Ako dođe do nekakvih smetnji, ostanite smireni u svim okolnostima, tako će smetnje biti najlakše otklonjene. Postanete i svjesni sitnica koje su vrlo važne.

U ljubavi, ako ste sami, očekuje vas osoba sa očaravajućim šarmom, a vi se nemojte odupirati neočekivanim susretima, već poduzmite inicijativu, nećete zažaliti. U poslu, vaš razvoj je na pravom putu, a vi otkrivate najbolje od sebe. Vaša strategija se isplati, a vi pravite prave izbore u pravo vrijeme.

Jarac kolovoz/avgust 2023: Nastavljate se razvijati u okruženju koje vama najviše odgovara. Jupiter vam šalje blagodati koje poboljšavaju vaš život, dok vam Saturn daje dovoljno vremena da uradite stvari onako kako treba i kako vam najviše odgovara. Sve je dobro i sve ide na bolje. Vaša ozbiljnost i osjećaj odgovornosti nalaze se u fokusu pažnje, a vaše kvalitete privlače pažnju ljudi iz vaše okoline. U ljubavi, Venera kod vas pokreće svijest koja ima za cilj da vas potakne na donošenje nekih odluka, kao na primjer, da se još više približite vašem partneru. Najbolje da zajedno odete negdje i pobjegnete od svega iz vašeg okruženja.

Ako ste sami, imate želju da upoznate neku posebnu osobu. To se može dogoditi na nekom putovanju. U poslu, pažljivo pročitajte svaki ugovor ili saznate više o onome što vas zanima. Ne zanemarujte svoje interese, tako ćete dobiti ono što želite, a neke promjene će se ostvariti u vašu korist. Odvojite vrijeme koje je potrebno da biste uradili stvari kako treba.

atma.hr – 52
Jarac rujan/septembar 2023: Napredujete u klimi koja je izuzetno pogodna za vaš razvoj. Merkur vam daje mogućnost da detaljno analizirate sve stvari i prijedloge koji se stavljaju pred vas. Vaše mentalne sposobnosti rade punom parom, vi ste izuzetno efikasni. Vaš posao je, kao i uvijek, vaš glavni prioritet. Ovog mjeseca je pravo vrijeme da uskladite svoj privatni i profesionalni život, a sve da biste izbjegli da se nađete u neželjenoj situaciji ili da donesete odluku zbog koje ćete požaliti. Mars vas ohrabruje da razmislite i o drugima.

Venera i dalje ima utjecaj na vaše ljubavi. Ovog mjeseca vaš ljubavni život ovisi od vaše sposobnosti da pronađete pravi kompromis, a usklađivanjem vašeg privatnog i profesionalnog života sve će biti u redu, ako i provođenjem dovoljno vremena s vašim partnerom. Tako imate sve šanse na svojoj strani da uspostavite lijep odnos.

Na poslu nemojte dozvoliti da vas osujećuju oni koji ne dijele vaše ambicije i ideje. Ipak, budite diplomatski prema nekim ljudima i ako je potrebno, recite im što žele čuti. Na taj način ćete lakše doći do svojih ciljeva.

Jarac listopad/oktobar 2023: Netko vam nameće svoje uvjete, ali vi pregovarate i nalazite prave kompromise. Svojom imovinom upravljate s posebnom preciznošću. Preuzmite rukovođenje poslom u svoje ruke, tako ćete biti u skladu sa svojim osobnim vrijednostima. Ovo može nekoga i uvrijediti, ali ako želite izbjeći kritike, unesite malo fleksibilnosti u način na koji postupate s drugima, kako na poslu tako i u osobnom životu, s partnerom. Radite sve s taktom i diplomacijom.

Ovog mjeseca pronalazite svoje vrijednosti u ljubavi. Usprkos nekim tenzijama one su i dalje u skladu s vašim idealom. Ipak, vaše ambicije i posao su vam prioritet pa ste manje dostupni za partnera, što vam može donijeti kritike od strane partnera, a tada su potrebni neki ustupci. Ako ste slobodni, imate šanse upoznati idealnu osobu, ali da biste stvorili dužu vezu, potrudite se da budete dostupni potencijalnom partneru. Izađite u provod, umjesto da se potpuno posvetite poslu.

atma.hr – 52
Jarac studeni/novembar 2023: Podržavaju vas planeti koje potiču vaš napredak. Osjećate se zaštićenim od svega i sigurno napredujete ka svom cilju. Ako treba, odlučni ste promijeniti tok nekih stvari. Ipak, moguće su neke tenzije na poslu koje ćete morati smiriti, jer neki ljudi su manje smjeli od vas. Budite uvjerljivi svojim suradnicima, stavite svoje karte na stol i objasnite svoje namjere.

Odvojite vrijeme da im objasnite svoju metoda rada. Svoje ciljeve ćete tako mnogo lakše postići. U ljubavi, vaš partner može se ponašati na način koji kod vas izaziva nervozu. U takvoj situaciji ostanite mirni i sve će biti u redu. Pored svega, gledajte da mu ugodite i posvetite mu svoje vrijeme.

Jarac prosinac/decembar 2023: Sreća je na vašoj strani i namjeravate da je potpuno iskoristite. Međutim, tempo je manje stabilan nego u prethodnom periodu. Ovog mjeseca vaš napredak podržavaju Merkur i Venera, dok Merkur jača i vašu osobnost. Povezan s Venerom, on vas ohrabruje da ojačate veze koje vas povezuju s onima koji mogu da vam pomognu. Godinu završavate bez većih blokada, iako osjećate da ponekad prolazite kroz trenutke neaktivnosti, ali nemojte paničariti. Ulazite u period lagodnog života, koji inače, jako volite.

Ovog mjeseca ponovo imate potpunu kontrolu nad situacijom. Iako ne radite ništa posebno, drugi znaju da mogu računati na vas i vašu lojalnost. U ljubavi, ponovo razgovarate sa svojim partnerom o nekim planovima koji su do sad stajali po strani, a sad smatrate da je pravo vrijeme za njihovu realizaciju. Slobodni bi mogli upoznati svoju srodnu dušu, koja će čak biti očarana i pričom o vašem najnovijem poslovnom planu.

U poslu, pravite retrospektivu onoga što ste uradili u posljednje vrijeme. Ipak, napravite nekad i pauzu od posla, a pogotovo sada na kraju godine. Neki kratki periodi neaktivnosti mogu vas potaknuti da izvršite razne korekcije kako biste prilagodili svoju strategiju za buduće projekte. Kada je novac u pitanju, pazite da praznične kupovine ne premaše vaš budžet.

conopljanews.net