Foto: pixabay.com

Ovaj period bi bio povoljan za obiteljski život i dobrobit Strijelca. Dobit ćete dobru podršku roditelja, partnera i djece. Bit ćete vrlo zahvalni što ih imate u svom životu. Povoljni događaji kod kuće će vas zaokupljati. U rujnu/septembru vam Mars donosi pomoć. Saturn nameće neka ograničenja koja ćete savladati bez previše poteškoća. Sada je vrijeme da se uključite u neke tehnike osobnog razvoja koje će vam pomoći u daljnjem rastu. Otkrijte u tekstu što vam zvijezde “pripremaju” do kraja godine na polju ljubavi, karijere, zdravlja, kao i korisne savjete astrologa što je dobro raditi, a što izbjegavati.

atma.hr – 52
Općenito

Ovaj period bi mogao biti period kojem će Strijelac voljeti u svakom pogledu, ovo će za njega biti vrijeme puno sreće. Rujan/septembar i listopad/oktobar bi većini Strijelaca mogli donijeti novi pravac u ljubavi sa svojim partnerom, kao što je kupovina nekretnine, promjena ili izgradnja kuće.

Ovo je sjajan period za Strijelce, posebno u inozemstvu, gdje imate priliku za neku uzbudljivu avanturu. Tijekom putovanja steći ćete nove prijatelje. Neki od vas možda bi mogli ići i na neku vrstu hodočašća, jer vam je to želja već duže vrijeme. Profesionalni uspjeh ovisi od timskog rada, odnosa i načina na koji komunicirate s drugima.

Mogu se pojaviti nove veze ili prijedlozi za partnerstvo, novi ugovori i novi klijenti. To također može biti natjecanje s velikim izgledima za uspjeh. Preporučljivo je da se uključite u grupni projekt koji može razviti vašu kreativnost i liderstvo.

Vi stvarate, poduzimate i napredujete, a svoj veliki i zarazni optimizam prenosite i na druge. Do prosinca/decembra atmosfera je mirnija. Međutim, nemojte ovo shvatiti kao nešto nenormalno. Različiti priljevi energija vas guraju naprijed onoliko koliko ste poduzeli.

U rujnu/septembru vam Mars donosi pomoć. Saturn nameće neka ograničenja koja ćete savladati bez previše poteškoća. Sada je vrijeme da se uključite u neke tehnike osobnog razvoja koje će vam pomoći u daljnjem rastu. Meditacija bi vas mogla fascinirati i dati vam neslućene prednosti kojih sada niste ni svjesni. Vaša priroda voli otvoreni prostor, nemojte ostati u zatvorenom prostoru izvlačeći se na umor i želju da se odmorite. I šetnja u prirodi ili na selu može biti lijep odmor.

Sveukupni prosperitet je zagarantiran i bit će uspjeha u svim vašim nastojanjima. Ovo bi bio vrlo dobar period za učenike i studente Strijelce, uspjet će ostvariti svoje ambicije. Strijelci koji teže visokim studijama sada bi mogli ostvariti svoje snove.

Strijelci koji se bave poslovnim pothvatima mogli bi osjetiti nek probleme, ali tada bi ih posvećenost poslu i dosljednost izvukli. Zdravlje bi bilo područje u kojem bi se primijetilo zanemarivanje, budite svjesni svog zdravstvenog režima tijekom cijelog perioda. Vaše bogatstvo i financijski položaj bi se povećali u ovom periodu, zahvaljujući povoljnim planetima u okolini.

Strijelac će vjerojatno naići na probleme u odnosima, klonite se neželjenih svađa i nesporazuma. Saturn će odnijeti sve neprijatelje ili konkurente koji vam se nađu na putu uspjeha. Neki od vas bi mogli otići u strane zemlje putem programa razmjene i mogli bi naučiti i steći novu kulturu i tradiciju. Ovaj period bi bio povoljan za obiteljski život i dobrobit Strijelca. Dobit ćete dobru podršku roditelja, partnera i djece. Bit ćete vrlo zahvalni što ih imate u svom životu. Povoljni događaji kod kuće bi vas zaokupljali.

Međutim, trebate biti oprezni sa zdravstvenim problemima članova obitelji pa obratite posebnu pažnju. Također ćete poboljšati svoj društveni položaj i prestiž. Neki neželjeni troškovi bi mogli se pojaviti. Gledajte da ih izbjegnete. Ne računajući nepredviđene troškove, ovo bi bio povoljan period za kupovinu, na primjer, kupovina kuće ili zemljišta. Ako uložite u imovinu, to bi bilo plodonosno. Međutim, nemojte žuriti, odlučite pažljivo, sve ispitajte prije nego što se upustite u kupovinu.

Ovaj period će biti vrlo povoljan za vaša duhovna djela. Bit će prilike da unaprijedite svoju duhovnu mudrost. Ponudite svoju pomoć siromašnima i onima kojima je potrebna. Podržite obrazovanje i karijeru onih koji ne mogu da financiraju isto. Sve u svemu, ovo je vrlo povoljan period kada se čini da se sva vrata lako otvaraju.

atma.hr – 52
Ljubav

U drugoj polovici godine dolazi velikih promjena u vašem ljubavnom životu ili braku kada vaš život traži dramatičan preokret. Možda čak izlazite iz svoje zone udobnosti da biste zadovoljili partnera ili supružnika i zaradili njegovu dobru volju. Vaše strasti su velike, ali povremeno bi bilo nekih prepreka. Ako ste svjesni svog položaja i pažljivo poduzimate korake, onda će se vaši ljubavni planovi pokazati dobrim.

Strijelci će osjećati da s partnerom sve ide glatko i lako, ipak držite ga dobro uz sebe da ne bi odlutao. Pomoglo bi da se oboje bolje upoznate. Ako ste slobodni i tražite srodnu dušu, potraga bi bila teška. Neće to biti laka stvar, jer mogu nastati svakakve smetnje. Strijelci koji su sami riskiraju da se zaljube u nekoga koga jedva poznaju, a kojima je jedini cilj brak.

Neki Strijelci bi se mogli umiješati u vezu s osobom koja oklijeva ili se plaši stupiti u vezu. Ako je tako, pripremite neku romantičnu večeru na lijepom mjestu i sve će proći kako treba. Planeti u ovom periodu mogu izazvati napetost u vašoj vezi ili braku. Iako vaša ljubav ili brak neće biti puni zabave, možete napredovati s taktom i diplomacijom.

U kolovozu/avgustu, Strijelac će uživati podršku planeta u svom ljubavnom životu. Oni koji to iskoriste živjet će sretno i mirno.

Karijera, posao i novac

Vaša radna efikasnost se poboljšava kako godina odmiče i postoje šanse da se povežete s vašim nadređenima na radnom mjestu. Neki Strijelci mogu tražiti novi posao. Ako tražite zamjenu radnog mjesta, onda bi ovo bilo idealno vrijeme. Oni koji se bave biznisom našli bi unosne ponude za svoje poduhvate. Projekti koji se bave trgovinom imali bi dobre povrate. Bili biste uspješni u svim svojim naporima zahvaljujući pomoći Jupitera. Nema drugih velikih planetarnih tranzita koji bi ometali vaše izglede za karijeru.

Steći ćete dobar odnos i sa suradnicima i sa šefovima na radnom mjestu. Nema mnogo izazova za vas i stoga bi ovo bio prilično dosadan period za vašu profesiju. Ako se namjeravate negdje preseliti, onda bi ovaj period otvorio put ka tome. Ovo bi bilo idealno vrijeme da pronađete načine da poboljšate svoje osobne vještine. Promocije i povećanja plaće i dalje bi vam mogli izmicati, ali nemojte na to obraćati pažnju.

Nastavite raditi, vaš rad i trud će vremenom biti nagrađeni. Strijelac koji je u potrazi za poslom mogao bi dobiti važan ugovor. Konačno će pronaći posao koji odgovara njihovom profilu. Do kraja rujna/septembra ćete napraviti određeni napredak. Promjena u poslu može se dogoditi tijekom kolovoza/avgusta i rujna/septembra.

Ugodni događaji kod kuće i školovanje djece bi mogli zahtijevati popriličan dio vašeg novca, budite spremni da odvojite dio za to. Strijelcima se savjetuje da se drže podalje od svih vrsta popustljivosti i da budu štedljivi u životu. Ako zadrže striktan budžetski plan, ostali bi sigurni, inače bi mogli dospjeti u financijske neprilike.

Neki mogu steći novac kroz nasljeđe ili zaostavštinu, dobit od roditelja. Ako planirate, mogli bi kupiti zemljište. Vaša dosadašnja ulaganja i napori bit će nagrađeni. Potrudite se da uravnotežite svoje financije, za sada nemojte posuđivati niti obraćati pažnju na bilo kakve sumnjive poslove. Venera je također glavni igrač ovdje jer upravlja novcem koji prolazi kroz vaše ruke. Partnerstva su ono što vam može donijeti povećanje prihoda.

atma.hr – 52
Zdravlje

U ovom periodu predviđa se umjereno zdravstveno stanje za one rođene u znaku Strijelca. Neki neželjeni medicinski troškovi mogu vas uznemiriti. Brige i anksioznosti u vezi s osobnim životom i stresom i naprezanjem u karijeri bi imali veliki utjecaj na vaše opće zdravlje i blagostanje.

Pridržavajte se dobrih zdravstvenih praksi da biste ostali u dobrom zdravlju. Nema velikih štetnih planetarnih aspekata u vašem zdravlju, međutim, ne mogu se isključiti povremeni zdravstveni problemi kada trebate potražiti savjet liječnika. Pripazite na hranu, posebno začinjenu i brzu hranu koja bi utjecala na vaše zdravlje i težinu, kao i na neke probleme u vezi s digestivnim sistemom.

Vaš imunitet bi također mogao biti ugrožen, održavajte odgovarajuću budnost i klonite se svih zaraznih infekcija. Također možete imati problema s probavom, a šećer će biti ono što morate smanjiti. Izlazak na svjež zrak i fizička aktivnost bi vam dali dobru energiju i učinili da ostanete optimistični i vedrog raspoloženja.

Opustite se psihički i fizički cijeli ovaj period, ako želite da vam bude dobro u osobnom i profesionalnom životu. Osjetljivi dijelovi vašeg tijela su karlični dio i natkoljenica. Ljudi rođeni u znaku Strijelca trebaju imati prehranu bogatu proteinima, trebaju jesti svježe voće i povrće, kao što su naranče, limuni, šljive, cikla, rajčica, smeđa riža i integralna pšenica.

Žene

Ovo bi bilo dobro vrijeme za žene Strijelce. Istaknut ćete se na polju karijere. Ovo bi bilo dobro vrijeme i za investicije. Ako očekujete bebu, ovo bi bilo idealno vrijeme za začeće djeteta.

Žene Strijelci će vjerojatno otići na daleka putovanja u inozemstvo. Preseljenje zbog studija ili karijere su također u opticaju za neke žene Strijelce do kraja godine. Moći ćete dokazati svoje talente i pokazat ćete veliki entuzijazam koji će vam omogućiti da postignete zavidan uspjeh. Ipak, nemojte zanemariti svoje obaveze.

U ljubavi ćete biti vrlo strastveni u odnosu sa svojom srodnom dušom i više ćete razmišljati zbog prepreka koje vam se nalaze na putu. S partnerom stvarajte posebne trenutke, nemojte posvećivati sve vrijeme i energiju svom poslu.

Profesionalno ćete raditi intenzivno, na prilično disciplinaran način, koji nimalo ne sliči na vas.

atma.hr – 52
Muškarci

Predstoji prilično povoljan period za muškarce Strijelce kada ćete se potruditi da poboljšate svoj položaj u društvu. Mogli biste se istaknuti i u oosbnom i u profesionalnom životu zahvaljujući utjecaju Jupitera. Ako uložite naporan rad i posvećenost, ne bi bilo kraja vašim profesionalnim snovima za ovaj period.

Strijelcima se savjetuje da dobro vode računa o svom općem zdravlju jer ćete se vjerojatno suočiti s nekim problemima. Ne pribjegavajte nikakvim špekulativnim poslovima, završili biste u gubitcima. Vaše duhovne potrage bi bile u velikom fokusu, a vjerojatna su i hodočašća na neka sveta mjesta.

Vi ste nesalomljivi i slobodni, ali se trudite da komunicirate, a ne da koristite svoj autoritet. Potrudit ćete se da ljudi oko vas poštuju vaše izbore i da vam ostavljaju slobodu da se ponašate kako vam odgovara. Nailazite na poteškoće u organiziranju svog vremena, ne znajući odakle da počnete i gdje su vaši prioriteti.

Profesionalno, pronalazite put ka uspjehu, a možete dobiti poziciju kojoj se nadate. Uspješno ćete širiti optimizam ljudima kojima je to potrebno, iako ćete ovu godinu vjerojatno završiti prilično umorni.

Za svoje suradnike vi ste idealan kolega, onaj koji zna pokazati toplinu, humor, životnu radost i koji zna osigurati dobru radnu atmosferu. Samo nastavite tako.

Horoskop za retrogradni Merkur 23.8.2023. (Djevica) – 15.9.2023. (Djevica) / 13.12.2023. (Jarac) – 2.1.2024. (Strijelac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvedivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

atma.hr – 52
Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

atma.hr – 52
Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

atma.hr – 52
Savjet

Otvoreni ste i iskreni i to većina ljudi cijeni. Uvjereni ste, optimistični, oduševljeni i uvijek gledate sve sa svijetle strane. Pretjerujete i prenapuhujete stvari, a neki ljudi mogu reći da ste glasni. Društveni ste i sportski i izražavate se na prijateljski i pristupačan način. Želite učiti i uživate s ljudima koje sretnete, posebno ako su druge kulture. Potrebno vam je dovoljno prostora da istražite svijet i postanete svoji. Ako ste zatvoreni u nekom prostoru, postat ćete depresivni. Svježi zrak i novi horizonti vas stimuliraju.

Cijelog života ste zainteresirani za učenje i putovanje. Vi ste doživotni student ili putnik, druge kulture i zemlje vas fasciniraju. Kreativnost za vas je ili proučavanje ili istraživanje. Svrha vašeg života je da putujete široko i daleko i naučite kako rade druge kulture, a zatim to znanje iskoristite kod kuće. Ovo vaše putovanje može biti stvarno, fizičko ili samo u glavi. Stoga ste vi avanturist i gusar ili učitelj i filozof. Kroz sve ovo, vi ćete pronaći priznanje i ispunjenje.

Pošto ste filozofski nastrojeni, vi ste i religiozni, moralni i etički, misionar. Najgore što mislite jest da ste uvijek u pravu i tako postajete pretjeran revnosni i pravični po svom uvjerenju. Vaš entuzijazam vas navodi na pretpostavku da možete izvršiti zadatak čak i ako niste spremni za to ili uzimate više nego što možete podnijeti.

Vaš entuzijazam je toliko intenzivan da ga svi oko vas osjećaju. Prenosite optimizam na svoju okolinu i to je pozitivno sve dok se ne počnete osjećati izuzetno važni. Potreba za čestim promjenama ne dozvoljava vam da dublje razmišljate o bilo čemu. Nemojte biti površni, da se ne biste suočili s posljedicama.

Nemojte biti letargični, idite dalje i istražujte sve puteve i mogućnosti. Svakako osigurajte mir i stabilnost u vašem osobnom i profesionalnom životu. Ne ulazite u rizične poduhvate, jer možete završiti u gomili gubitaka. Ako ste blagoslovljeni, uključite se u dobrotvorne i društvene poslove koji bi vam pružili duševno zadovoljstvo. Vjerujte svojoj intuiciji, vjerujte Bogu i uživajte u društvu dobrih ljudi u životu, tada će ovaj period biti odličan.

atma.hr – 52
Horoskop mjesec po mjesec:

Strijelac srpanj/jul 2023: Već neko vrijeme, određene energije kozmosa kod vas izazivaju želju da živite bolje, a ovog mjeseca niste daleko od svog cilja. Uz pomoć Marsa moći ćete zaobići prepreke koje vam stoje na putu. Međutim, obaveze se ponovo pojavljuju. Ne gledajte ih kao neizbježne i nemojte se obeshrabriti, već samo naprijed i vjerujte u svoju sreću, jer imate koristi od kozmičkih energija koje vas inspiriraju genijalnim idejama i koje vam omogućavaju da upoznate ljude koji imaju moć da vam omoguće da napredujete ka vrhu. Neka ograničenja od strane Saturna su pojačana, a Venera vas gura da iskusite drugi način života.

U ljubavi, vaša veza je malo skučena, a njeno širenje je otežano zbog vaših obaveza. Da biste ublažili neugodne efekte ovih ograničenja, nastavite ispunjavati svoju drugu polovicu malim pažnjama i izjavama ljubavi. Ako ste sami, Venera i Merkur čine da napredujete u svijetu u kojem možete upoznati izuzetnu osobu.

Da biste uspjeli u ovome pređite mudro preko obaveza koje vam ograničavaju postojanje. Kada završite, vaš život će ponovo biti svijetao i blistav. U nekim danima možete biti uvredljivi ili posebno kritični prema određenim ljudima ili situacijama. Nemojte se vraćati u prošlost. Sada je vrijeme da eksperimentirate s drugim rješenjima i fokusirate se na nešto drugo. Dakle, ako vam se ponudi dobar prijedlog u vezi nečega, prihvatite ga u letu. Kada su financije u pitanju, pažljivo odmjerite prednosti i nedostatke svake kupovine. To će vas spasiti minusa na računu.

Strijelac avgust/kolovoz 2023: Neke energije kozmosa ometaju realizaciju vaših ambicija i sprječavaju vas da živite kako vam odgovara. Ne provocirajte sukobe ni s kim, jer ćete ih još pojačati. Trebate biti svjesni svojih talenata i potencijala i da ih iskoristite na najbolji mogući način. Također, upoznavanje ljudi drugačijih od vas dat će vam ono malo poticaja koji vam je potreban. Iskoristite svoje talente na najbolji način. Obogatite svoje misli i znanje, jer rješavanje vaših problema leži u vašoj sposobnosti da pokušavate s različitim rješenjima. Vi se razvijate u krutom, suženom i sumnjivom okruženju. Dakle, na rubu ste, jer vaša priroda ne može podnijeti da bude zarobljena.

Venera vam nudi da promijenite stvari i to tako što ćete pronaći svoj cilj, a vaš svuda poznati optimizam će učiniti ostalo. Venera vam pomaže da pronađete ljepotu u svakom trenutku i povećava vašu prirodnu sreću. U ljubavi, budite diplomatski sa svojom drugom polovicom i sve će biti u redu.

Venera omogućava da upoznate ljude koji imaju potencijal da poboljšaju vaš život i omogućava da procijenite svoje osjećaje. U poslu, entuzijazam koji vas je krasio prethodnih mjeseci je malo splasnuo i dosadno vam je, iako su vaši poslovni partneri previše zahtjevni. Ipak, prije nego što napravite oštar zaokret, razmislite o svemu. Nemojte se zanositi iz pogrešnih razloga, jer su ove male nevolje samo prolazne. Dakle, dok čekate bolje, promijenite ili prilagodite svoje ideje. Uložite sve napore da ostvarite svoje snove. Ovo će vas dovesti do toliko željenog blagostanja.

atma.hr – 52
Strijelac rujan/septembar 2023: Nešto sputava vaš napredak, a od vas se traži da uložite velike napore da biste premašili probleme. Dakle, vi ste u nekoj vrsti procjepa između obeshrabrenja i nade. Umjesto da se iscrpljujete, promijenite ono što treba da se promjeni. Nemojte ponavljati iste greške, već pronađite potrebno samopouzdanje. Mars i Venera vas potiču da proširite svoje polje djelovanja i da realizirate projekt koji vam je važan tako što ćete iskoristiti svoje urođene talente. Da biste postigli ovo, imat ćete pomoć sa strane od određenih osoba. Ako vas uhvati neko sumorno raspoloženje, vaše ljubavi su vaša najbolja podrška i izvor motivacije bez premca koja vas potiče da idete naprijed.

Ovog mjeseca strast vam daje krila i inspirira vas novim idejama i ambicijama. To otkriva vaše skrivene kvalitete kao i vaše talente. Neki vanjski nepredviđeni slučajevi mogu pokvariti  atmosferu. S druge strane, Venera vam pomaže da povratite situaciju u ono stanje koje vam odgovara. Ovog mjeseca, vaša veza će se održavati i razvijati u najboljim uvjetima zahvaljujući malim gestama pažnje ili nekom zajedničkom projektu.

Također, ako ste sami, neki sastanak može vrlo brzo prerasti u emocionalnu vezu. Možda imate osjećaj da ste već upoznali tu posebnu osobu. U poslu, ako vaše ideje ili želje nisu jednoglasno prihvaćene, nemojte odustati. Da biste bili prihvaćeni, prikažite svoje argumente. Tako ćete dobiti ono što želite, a vaša aktivnost će biti nagrađena. Razjasnite svoje ideje i osjećaje, a na taj način ćete biti drugima jasniji i ljudi vam tada mogu bolje pomoći.

Strijelac listopad/oktobar 2023: Možete osjećati da što god da radite, ništa vam ne ide od ruke, ali planeti vam pomažu da održite raspoloženje i potiču vas da pronađete kompromise i vidite život s vedrije strane. Usprkos tome, događaji i okolnosti zahtijevaju da date važnost detaljima i da postanete mnogo precizniji. Možda zvuči sasvim dosadno, ali to je jedini način da riješite probleme koji se nađu pred vama. Prihvatite ograničenja koja su vam nametnuta umjesto da ih pokušavate nadvladati svim sredstvima.

U ljubavi, budite dostupni za svog partnera i posvetite mu se što više možete. Prihvatite mirnu i kućnu idilu. Angažiranje vaših emocija će skrenuti vašu ljubav u pravom smjeru.

Ovog mjeseca možda ćete biti razočarani nečim ili nekim. Zato prije nego što donesete bilo kakvu odluku, dobro razmislite i pokušajte vidjeti pozitivnu stranu svega. U financijama, budite konkretniji u svom svakodnevnom upravljanju budžetom.

atma.hr – 52
Strijelac studeni/novembar 2023: Pritisak na vas opada i možete ponovo slobodno disati. Kozmičke energije vam vraćaju optimizam koji vas inače karakterizira. Ovog mjeseca, iako je jedan sektor vašeg postojanja podložan opasnostima, vaš manevarski prostor se povećava i olakšano vam je djelovanje. Osjećate se sve manje i manje skučeno. Zahvaljujući vašim prijateljstvima, osjećate da ono što je bilo nemoguće može postati moguće. Počinju bolje stvari za vas. Nakon razočarenja, vaše ljubavi postepeno pronalaze svoj entuzijazam i radost za život.

Ovog mjeseca vaše ljubavi počinju iznova tako što ćete biti pošteđeni prepreka i problema iz prošlosti. Već neko vrijeme vaša veza nije laka. Na sreću, stvari idu na bolje ovog mjeseca. Postepeno, vaša veza pronalazi svoje radosti, svoju sreću i svoja zadovoljstva i to garantira njenu budućnost. Ako ste sami, neki novi sastanak je moguć preko vašeg društvenog kruga. Da bi se ovo razvilo u romantičnu vezu, gledajte da se stvari odigravaju korak po korak.

Na poslu, možda zapadnete u rutinu kad vam svaki dan izgleda isto i kad osjećate kao da nikada neće biti poboljšanja. Ako nastavite razmišljati na taj način, na kraju možete donijeti pogrešnu odluku. Da biste to izbjegli, ništa vas ne sprječava da pričate o svojim idejama jer će, suprotno onome što mislite, biti dočekane s radošću i pravim interesom.

Strijelac prosinac/decembar 2023: Kozmičke energije vam daju sredstva i šanse da ponovo krenete pravim putem vašeg napretka. Saturn je tu da vam pomogne da izbjegnete da se upustite u avanture koje bi vas odvele u pogrešan smjer. Dakle, ako se osjećate zaglavljeno, nemojte koristiti silu. Shvatite da ćete na kraju puta naići na uspjeh.

Nešto vam može vratiti sjećanja na prošlost koju želite zaboraviti, ali ignorirate to i idite dalje. Krećite se kao vjetar i živite kako vi hoćete. Na poslu vam može biti dosadno, ali shvatite da vam on donosi sigurnost.

Iako ste toga svjesni, to vas neće spriječiti da pokušate tražiti nešto drugo. Međutim, uvjerite se da je ono što vam se nudi stabilno i dugoročno. Na financijskom planu postajete ekonomičniji, jer kraj godine donosi troškove, a vi ne želite probleme u vezi toga.

conopljanews.net