Stvari su stvarno samo stvari i one nemaju apsolutno nikakvog utjecaja na to tko ste vi kao osoba. Većina nas može učiniti nešto s mnogo manje nego što mislimo da nam je potrebno. To je vrijedan podsjetnik, pogotovo u današnjoj iznimno potrošačko-promidžbenoj kulturi koja se fokusira više na materijalnim stvarima, nego na smislenim vezama i iskustvima. Život je vječan, a materijalni posjedi su privremeni, ako ne i prije, svi će nam materijalni posjedi biti oduzeti zadnjeg dana ovog života.

atma.hr – 52
Stvorite sebi svoju vlastitu kulturu. Nemojte gledati TV, ne čitajte svaki modni časopis i ne trošite previše vremena uz večernje vijesti. Smognite snage da ispunite svoje vrijeme smislenim iskustvima. Prostor i vrijeme koje zauzimate u ovom trenutku su ŽIVOT, ali ako ste zaokupljeni tuđim životima, poput života poznatih ljudi, onda gubite svoju moć. Svoj život dajete trikovima medija i marketinga, koji su stvoreni od strane velikih tvrtki kako bi vas u konačnici motivirali da se odijevate na određeni način, razmišljate na određeni način i da živite na određeni način. To je tragična vrsta razmišljanja. To je samo ‘holivudsko’ pranje mozga. Ono što je stvarno ste VI i vaši odnosi, vaša obitelj, vaše ljubavi, vaši usponi, vaše nade, vaši planovi, vaši strahovi, itd.

Prečesto nam se govori kako mi nismo važni, već smo samo periferija za ono što jest. “Dobiti diplomu, dobiti posao, dobiti auto, dobiti kuću, dobiti novac itd…” I to je tužno, jer jednog dana ćemo se probuditi i shvatiti da smo bili prevareni. Živimo u društvu kojeg vode perači mozga koji nas žele pretvoriti u robota koji kupuje sve što nije važno kako bi zadivili one koji nisu važni.

atma.hr – 52
Nama nisu potrebne sve te stvari. To su lažne potrebe nametnute od strane ljudi koji u konačnici žele novac i moć. Mi smo u sebi potpuno smo zadovoljni, vječni i puni znanja, ali zbog utjecaja s materijom i zaboravni. Vrlo lako zaboravljamo što je zaista bitno i stoga nas je potrebno neprestano podsjećati. Stvari iz ovog svijeta možemo koristiti kako bismo sebi stvorili bolji život, ali ukoliko živimo samo da bismo gomilali svoje posjede tada je naš život izgubljen.