atma.hr – 52
Kokosovo ulje (ili maslac) je jedna od malobrojnih namirnica koje uistinu mogu biti opisane kao superhrana. Kokosovo ulje sadrži jedinstvenu kombinaciju masnih kiselina sa snažnim ljekovitim svojstvima i onim što je poznato kao srednjelančani masni trigliceridi. Većina triglicerida u masnim kiselinama se smatra dugolančanim, ali kokosovo ulje se metabolizira drugačije. Ovi trigliceridi idu iz jetre u probavni trakt gdje se koriste kao brzi izvor energije. Mjesta na kojima se konzumira kokosovo ulje se smatraju najzdravijima na svijetu.

Sirovi kakao, u zrnu, komadićima ili u prahu, smatra se, prema svojim nutritivnim svojstvima, jednom od najhranjivijih namirnica na svijetu. Zbog toga ova namirnica spada u kategoriju superhrana. Neke od zdrastvenih dobrobiti sirovog kakaa su: štiti organizam od utjecaja slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih žila, štiti od mnogih vrsta raka, odličan je izvor željeza, regulira razinu šećera i kolesterola, potiče bolje pamćenje i koncentraciju, smanjuje opasnost od srčanog udara, pomaže u regulaciji krvnog tlaka.


Widget not in any sidebars

Sastojci:

1 pakovanje kokos kreme Amazin
1 vanilin šećer
4 žlice kakao praha (raw)
3 žlice goji bobica
2 žlice chia sjemenki
4 žlice konopljinih sjemenki
prstohvat soli
1 dl (može i 1,5 za slađu varijantu) javorovog sirupa
10 žlica pečenih samljevenih lješnjaka ili badema

Priprema:

Sve rastopi na pari, pomiješaj i na peki papir u škrovadi poravnaj i ostavi sat dva u hladnjak da se stegne. Izreži kockice i čuvaj u frižideru.

Hvala sponzoru bio&bio trgovinama na vrhunskim organskim proizvodima.


Widget not in any sidebars