Većina nas je kod kuće – vrijeme je da vježbamo zajedno! Učinite nešto za sebe, svoje tijelo, svoj um, svoje emocije, odvojite se od osjećaja straha i stresa i pobrinite se za svoje cjelokupno zdravlje, kao i zdravlje svojih ukućana.

atma.hr – 78
Stresna svakodnevnica i preopterećenje vode do neravnomjernog opterećenja i nedostatnog kretanja. Često nedostaje prava ravnoteža.

Uz sposobnost kontrole disanja i introspekciju moguće je promijeniti ishod mnogih situacija. Stres će se, idealno, smanjivati pomoću tehnika naučenih u jogi.

S vremenom će tijelo ojačati i joga poze će se činiti pristupačnijima. Kada postanete svjesni svoga tijela, tada ćete prakticiranje joge dovesti na potpuno novu razinu. Joga nikada neće biti lagana, ali s vremenom tijelo ojača da možete pratiti vježbe. Određene dnevne aktivnosti koje su prije bile teže postanu lakše. Na primjer hodanje uz stepenice, održavanje ravnoteže dok oblačite cipele i podizanje djece će postati manji izazov.

Naučiti tehnike kako inkorporirati disanje i svjesnost svoga tijela u različite scenarije koje su psihički i fizički zahtjevne mogu promijeniti ishod mnogih situacija. Prestati se liječiti hranom, alkoholom ili propisanim lijekovima je teško, ali u nekim manjim situacijama zamijeniti takvo liječenje jogom može pomoći. Polet koji dobijemo nakon prakticiranja joge može donijeti sreću koju mnogi teško nalaze.

atma.hr – 75
Mnoge poze u jogi učvršćuju kralježnicu i mišiće oko kralježnice. Većina vježbi zahtjeva uspravno držanje kralježnice.

Prakticiranje joge pomaže da raščistimo um, a meditacijski aspekt joge pomaže da može drastično promijeniti naše misli. Dnevna meditacija može pomoći raščistiti naš um i pružiti nam jasnoću u nekim situacijama u kojima se osjećamo ograničeno.

Prije početka nekoliko praktičnih savjeta:

Preporučuje se 2-3 sata prije joge ne jesti velike obroke i ne piti alkohol.
Joga-odjeća treba biti lagana i udobna, kapuljača i pojas nisu prikladni za vježbanje.
Skinite nakit, osobito ogrlice i satove, pošto ovdje postoji opasnost ozljede.
Podloga za vježbu ne smije biti previše mekana, ali ni pretvrda.

Vrijeme je vježbamo zajedno pa predlažemo da pripremite svoj joga mat i pokrenete neki od ovih videa!

atma.hr – 78