I pored toga što ste detaljno očistili dom, niste zadovoljni kako vaš životni prostor izgleda? Možda je stvar u tome da ste napravili jednu od sljedećih grešaka pri uređenju doma…

atma.hr – 52
Vjerovali ili ne, i najpedantnijii ljudi imaju velikih problema da im kuća bude lijepa i čista kada očekuju goste. Pored djece, kućnih ljubimaca i većeg broja članova, postoji još jedna stvar zbog koje vaš dom može djelovati neuredno. U pitanju je način na koji ste ga uredili.

Niste sigurni na što mislimo? Onda pročitajte sljedeći tekst i saznajte kako pojedine odluke pri uređenju mogu učiniti da naš dom izgleda neuredno.

Bež boja koje ima previše i koja se ne održava

Odaberete li da ova boja bude glavna u vašem stanu, riskirate da vam dom postane monoton, ali i da izgleda prljavije. Na svijetlim bojama najviše se primjećuju tragovi ili nečistoće, a sigurno ne želite i nemate ni vremena ni novca da nekoliko puta godišnje bojate zidove. Napravite kontrast i ako želite da su neki dijelovi u bež nijansi, onda neka drugi budu tamniji.

atma.hr – 52
Neadekvatno osvjetljenje

Nećemo vam preporučiti da svoj nered ili kritične dijelove kuće “prekrijete” prije nego što dođu gosti, ali morate biti pažljivi pri odabiru osvjetljenja za dom. Dijelove kuće koje ste potpuno sredili i zadovoljni ste kako izgledaju možete izložiti jačim svjetlima, dok za prostorije u domu koje tek trebaju doći na red za sređivanje valja izabrati blaga svjetla koja neće otkriti sve nesavršenosti. Imajte uvijek više rasvjetnih tijela u prostoriji, ne samo jedno na stropu. Decentnim osvjetljenjem možete stvoriti ugodniju atmosferu.

Umjetne biljke

Osim što će vam svi dizajneri interijera i feng shui savjetnici savjetovati da umjetnim biljkama i umjetnom cvijeću (dopušteno je svileno cvijeće) mjesto nije u domu i da nijedna žena od okusa neće ovo izabrati, ovi umjetni detalji mogu biti izvor prašine i grinja. Držite prave lončanice i svježe, rezano cvijeće. Predivno je, miriše i podiže životnu energiju.

Ogledala na kritičnim mjestima

Ogledala su odličan način da date interijeru dašak glamura i da učinite mali prostor većim i prostranijim, ali su istovremeno pravi magnet za otiske prstiju i često su zamrljana. Morate voditi računa gdje ih postavljate, kako prljava ogledala ne bi bili prvi detalj koji će gosti uočiti kada uđu u vaš dom. Savjet plus – pogledajte ovdje gdje nikako ne biste trebali držati ogledalo.

Neuredno predsoblje

“Ne postoji druga šansa za prvi dojam”. Dobro poznata poslovica objašnjava zašto ulazak u vaš dom mora biti lijepo i uredno uređen s ukusnim detaljima. Najgora stvar je vidjeti gomilu nabacanih cipela!

Ofucani dekorativni jastuci

Jastuci su nezaobilazni detalj na garnituri u dnevnom boravku. Pogrešan izbor dezena, razbacani ili stari jastuci pokvarit će svakom gostu dojam o vama i vašoj prostoriji. Iako ste možda usisavali dom cijeli dan i brisali prašinu, pogrešni i ofucani detalji ostavit će dojam da ste nemarni prema prostoru u kojem živite.

Prevelike presvlake za namještaj

Ukoliko nemate novca za tapeciranje namještaja i mislite da je spas nabaviti presvlake, morate biti vrlo oprezni! U redu je ako držite presvlake da zaštitite garnituru dok se sami kući, posebno zbog male djece i kućnih ljubimaca… ali kad dolaze gosti to može izgledati užasno. Šlampave presvlake djeluju neuredno i nikom neće biti ugodno sjediti na foteljama ili trosjedu na kojima uvijek nešto moraju povlačiti i zatezati. Nabavite presvlake dobre kvalitete koje su “fit”, odnosno po mjeri.

Izvor: Lisa.rs / Moj stan