Foto: pixabay.com

atma.hr – 52
Iako je kreiranje u konačnici vrlo individualan proces, ipak postoje neka pravila kreiranja koja su za sve nas ista.

Prvo što svaki čovjek treba znati jeste činjenica da osim fizičkog ima i energetsko tijelo.

Energetsko tijelo je tijelo koje emitira energiju koja dalje privlači alat uz pomoć kojeg će nemanifestirana energija postati manifestiranja (ljude, situacije, ideje i u konačnici pokreće na akciju).

Dakle, ljudski rod je kanal koji svojim energetskim tijelom pretače nemanifestirani svemir, koji je beskonačan, u onaj manifestirani.

Naše misli su kreatori ideje koja se u vidu energije manifestira kroz energetsko tijelo i omogućuje da vibriramo vibracijom onoga što kreiramo.

Zato se kaže da kada želimo nešto, prvo se moramo osjećati kao da smo već to dobili.

wishOnda kada ne uspijevamo kreirati u realitetu ono što mislimo da želimo, tada se događa da naše misli konstruiraju ideje koje se skupljaju u jednom balonu želja koji čeka da se energetski uskladimo sa željama pa da  se one sliju u naše energetsko polje, odnosno da se energija želje slije u naše energetsko polje, kako bi se daljnim emitiranjem, manifestirala.

U isto vrijeme se, u našem energetskom polju , na mjestu gdje se treba sliti energija želje, postoji blokada koja onemogućuje energiji želje da dođe na svoje mjesto.

Poznata je stara dobra izreka da dok netko ne ode iz života, netko drugi ne može ući i to je najveća istina koju moramo naučiti kao zlatno pravilo kreiranja. Tako je sa ljudima, a tako je i sa uvjerenjima. Dok u svom energetskom polju gajimo korov, ruže na tom mjestu ne mogu izrasti. Zato je važno raščistiti korov, ali i pravilno koristiti sve ljudske dobrobiti za kreiranje.

atma.hr – 52
Pravila kreiranja

1. Da bi se energija želje koju smo odaslali povezala sa našim energetskim poljem, prvi kanal koji joj je potreban je zvuk.

Zvuk je kanal koji povezuje nemanifestirani svemir sa manifestiranim i zato svoje želje moramo naglas izgovarati.

S tim u vezi, važno je primijetiti i da svemu što izgovaramo a ne želimo, omogućujemo kanal za ulazak u energetsko polje i ako smo sa tom istinom usklađeni odnosno uvjereni u to što izgovaramo, ona će se momentalno manifestirati.

2. Ono što želite izgovarajte na glas, s tim da realnost koju želite živjeti, uobličite u rečenicu koja je pozitivno afirmirana, u sadašnjem vremenu kao da ste već u toj stvarnosti, kao da se već događa. Npr: Imam auto taj i taj.

Kada izgovorite, automatski ste um pozicionirali na vlastitu predodžbu o tome kako je imati to što želite ali i da li je moguće.

3. Tada je važno primijetiti vlastite reakcije i tjelesne i one emocionalne.

Vaša izjava može biti istina u vašoj predodžbi iako još nije ostvarena u realitetu, i ako je tako, vaše tijelo i misli i emocije će biti usklađene sa tom izjavom. Drugim riječima, ako ste usklađeni sa istinom koju izgovarate, onda ćete  se sa tom izjavom osjećati dobro, neće biti negativnih misli koje će odmah zatim uslijediti a i tjelesno ćete biti usklađeni – protočni.

Biti tjelesno usklađen znači da onda kada izgovorite rečenicu, iza toga se neće pojaiti niti jedna tjelesna  negacija kao što je grč, treptaj oka ili neki pokret koji se na neverbalnoj razini može razumjeti kao negiranje, koji šalje poruku da ste neusklađeni sa novom realnosti.

Tijelo i um su savršeno usklađeni i svaki put kada mislite, vaše tijelo će vam dati odovor što vaša podsvijest ima za reći u tom kontekstu. Potrebno je samo primijetiti te nesvjesne pokrete, usmjeravanjem pozornosti na sebe, pokrete i emocije.

No, kada izgovorite izjavu za koju želite da postane vaša istina, i odmah zatim uslijedi reakcija na mentalnoj, tjelesnoj ili emocionalnoj razini, tada znate da niste usklađeni sa željom i da energiju rješenja blokira neko uvjerenje koje se usidrilo sa svojom energijom u energetskom polju i ne dozvoljava energiji rješenja da se pretoči kako bi se promijenila vaša vibracija po pitanju realnosti koju priželjkujete.

Zato je važno promatrati svoje reakcije na izjave i zatim raditi na njima da one postanu čiste, bez pogovora.

Raditi na razgradnji misli koje  proizvode takve izjave, može se na više načina.

Jedan od načina je meditacija, no ona je dosta spor proces.

Drugi način je svjesno otpuštanje misli, emocija i tjelesnih stanja. Svjesno otpuštanje misli i emocija napravite na slijedeći način:

4. Onda kada izgovorite izjavu koja opisuje realnost u kojoj želite biti, fokusirajte pažnju na reakcije.

Kada se reakcija pojavi u bilo kojem obliku , na razini misli, emocija ili tjelesnoj, svjesno pojačajte tu reakciju, kao da pojačavate volumen na radiju.

Pojačajte ju do granica koje su moguće za vas. Nakon što ste to napravili, otpustite ju.

Nakon što se ju pustili, ponovno izgovorite izjavu realnosti koju želite. Primijetit ćete da će se sada pojaviti manje otpora i reakcija odnosno negacija koje um proizvodi.

Ponovite nekoliko puta isti proces sve dok izjava ne postane protočna.

5. Ono što je jako važno za ovaj proces, onog trenutka kada vam se pojavi negativna misao ili bilo koja reakcija, svjesnim naporom kontrolirajte daljni tijek misli i ne dozvolite da vam ta negativna misao konstruira daljnja rješenja, nego jednostavno izgovorite rečenicu: Ne odgovara mi ta realnost.

Tako ćete um automatski usmjeriti od onoga što ne želi na ono što želi  ali i vratiti fokus umu na početnu izjavu.

Sretno!

Radionica na temu kreiranja zakonom privlačenja biti će održana, 22.10. u Zagrebu.

Melita Manojlović, Life Business Coach
www.facebook.com/Melita-Manojlovic-Life-Business-coach-1377441559172152/
melitamcoaching.com

atma.hr – 52
Prethodna objavaO čemu biljke pričaju?
Slijedeća objavaDa li je ljutnja – duhovna?
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.