Image by Freepik

Vjeruje se da 3 stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život. 5 ili 6 stabljika donose novac i dobru sudbinu, a 7 stabljika mogu simbolizirati dobro zdravlje.

atma.hr – 52
Vjeruje se da ova biljka privlači sreću, novac, dobru sudbinu i prosperitet u dom, a ako je prema feng shuiju stavite na pravo mjesto u domu, bit će pravi magnet za pozitivnu energiju.

Sretni bambus ili Dracaena Sanderian, poznata je još i po nazivima vodeni bambus, biljka milosti ili sanderova dracena.

Iako ova biljka izgleda kao bambus, ona nije u istoj porodici kao pravi bambus. Vrlo je dekorativna – ima duge ravne mesnate stabljike iz kojih niču dugački listovi.

Stabljike su nalik bambusu i mogu biti velike, ali u se prema feng shuiju preporučuju kraće varijacije biljke.

Da biste se brinuli o svom sretnom bambusu, redovno obrezujte stabljike. Ovo će pomoći da se energija usmjeri nazad u stabljiku i da raste zdravo lišće.

Povremeno obrezivanje i držanje u malim teglama pomoći će u ograničavanju visine.

Sretni bambus obično se prodaje u staklenim posudama ili teglama ispunjenim kamenjem i vodom.

Otkrit ćete da biljke uspijevaju jednako dobro u vodi kao i u zemlji. To čini sretni bambus jednom od najlakših kućnih biljaka za njegu.

atma.hr – 52
Ako sretni bambus držite samo u vodi, dodajte mjesečno neko tečno gnojivo i izbjegavajte dolijevanje vode iz slavine, već koristite filtriranu vodu ili kišnicu.

Prema feng shuiju stabljika bambusa ima različita značenja kada je riječ o privlačenju bogatstva.

Vjeruje se da 3 stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život. 5 ili 6 stabljika donose novac i dobru sudbinu, a 7 stabljika mogu simbolizirati dobro zdravlje.

Ako stavite bambus u sjeveroistočni dio doma ili ureda, aktivira se bogatstvo i financije.

U istočnoj strani doma vjeruje se da privlači zdravlje.

sensa.mondo