Evo jedan recept za tortu koju će svi voljeti! Radi se o čokoladnoj crno – bijeloj točkastoj torti, nema pečenja i možete je napraviti za samo pola sata! Nježna, kremasta – čista fantazija!

atma.hr – 52




Sastojci:

  • 1,2 l mlijeka po izboru
  • 7 žlica smeđeg šećera (eritrit, stevija… smanjiti količinu ukoliko je biljno mlijeko zaslađeno)
  • 3 pudinga od vanilije ili okusa slatko vrhnje
  • 300 grama tamne čokolade
  • 100 grama bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja (biljnog ili mliječnog)
  • keks po želji (oko 200 gr, npr Grancereale, Mcvities, Petit Beurre, Plazma)

Priprema:

U 300 ml mlijeka razmutite 3 pudinga i šećer. Ostatak mlijeka uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte smjesu za puding te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

atma.hr – 52




Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.

maxresdefault e1608124227461

Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okrugli pladanj na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

U slast!

minimagazin.info