Svi volimo cheesecake i uživamo u toj finoj torti. Evo jedan prijedlog za mali twist u obliku cheesecake-a u šalici koji izgleda lijepo kada je ukrašen sa sezonskim voćem.
Cheese cup – Recept
- 200g usitnjenih zobenih pahuljica
- 2 velike žlice agave
- 1 velika žlica kokosovog ulja
- 1 velika žlica vode
Ubaciti sve ostale sastojke za podlogu u multipraktik i povezati smjesu. Utisnuti podlogu u dno šalice.
- 200g tofua
- 1 veliki veganski jogurt
- 3 velike žlice agave
- 1 limeta
- 1/2 dcl vode
Ubaciti u blender sve sastojke za kremu.
Sve izblendati do fine pufasto kremaste strukture. Kremu izliti preko podloge.
Staviti u frižider na par sati da se stisne.
Za džem:
- 250g šumskog voća
- 2 žlice chia sjemenki
- 3 žlice agave
- 2 žličice soka od limete
Sve sastojke za džem ubaciti u multipraktik i miksati ih dok se ne napravi ujednačena smjesa. Smjesu držati par sati u hladnjaku i kad se stisne premazati preko kreme.
Savjetujem da prvo napravite džem jer njemu treba oko sat vremena u hladnjaku da se stisne.
Kada premažete desert džemom ukrasite po želji voćem.
Uživajte u ovom finom i laganom desertu.