Evo recepta za poslasticu koju možete pripremiti sebi i voljenoj osobi. Za glatku teksturu je najbolje koristiti omekšali kokosov maslac. Ovaj recept je nevjerojatno prilagodljiv pa slobodno budite kreativni!

atma.hr – 78




Sastojci:

  • 2 žlice čvrstog kokosovog maslaca, omekšalog
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • ½ žlice meda ili nekog slatkog sirupa za zaslađivanje

Upute:

1. U maloj zdjeli pomiješati sva tri sastojka i miješati da se dobro povežu. Slatkoću prilagoditi okusu.

2. Izliti čokoladnu smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i zagladiti s lopaticom.

atma.hr – 39

3. Staviti čokoladu u zamrzivač na 20 minuta, a potom izvaditi i izrezati nožem na komadiće.

4. Poslužite izravno iz zamrzivača i uživajte!

Napomena:

Važno je da se kokosov maslac nije potpuno otopio jer će se takav u kombinaciji s kakao prahom razdvajati. Za glatku teksturu je najbolje koristiti čvrsti ili omekšali kokosov maslac.

Ovaj recept je nevjerojatno prilagodljiv pa slobodno budite kreativni!

Dodajte više ili manje meda (ili neki drugi zaslađivač), komadiće kokosa, narezane bademe, lješnjake, pistacije, sušeno voće, komadiće keksa, zrnca kakaa…

Kombinacije su beskrajne!

Kana – Healthy Market

atma.hr – 78