Keks
1,5 kg brašna (graham i 850)
3 žlice praška za pecivo
1 maslac
4dcl smeđeg šećera
3 jogurta
Krema
3 masla
3 dcl vode
3dcl šećera
Glazura
pola šalice vode
pola šalice maslaca
pola šalice šećera
pola šalice keroba
Widget not in any sidebars
Priprema:
Pomiješati brašno i prašak za pecivo, te dodati maslac u to. Rukama mijesiti dok se ne rastopi. Dodat 4 dcl smeđeg šećera, 3 jogurta i tople vode te stavit u peć na 200 C. Kad se ohladi keks, samlit ga. Uzet 1 kg mljevenih oraha, aromu ruma i aromu vanilije i pomiješati sa prethodno dobivenom smjesom i podijeliti na 2 dijela.
U 1.dio dodat kerob u prahu i taj dio složit u škrovadu. Nakon toga dodati drugi dio koji nema kerob te preko svega preliti glazuru. Ostavit da stoji i da se stisne 5 sati.
Za glazuru sastojke prokuhati na vatri i preliti preko bajadere.
Widget not in any sidebars