Najnovija istraživanja, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, nepobitno su dokazala da se sami možemo zaštiti od prehlada, gripe i drugih infekcija, ali i težih oboljenja kao što je rak i sve to bez skupe liječničke njege, medikamenata, cijepljenja i agresivnih tretmana. Uz gomilu savjeta što jesti, autor nudi i pregršt korisnih recepata od juhe do deserta, a sve u svrhu jačanja imunosti i održavanja besprijekornog zdravlja, dobre forme i vitalnosti.

atma.hr – 61




Dr. Joel Fuhrman, vodeći stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti, već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet. Najnovija istraživanja, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati zaštitu od prehlada, gripe i drugih infekcija, ali i prevenirati teža oboljenja kao što je rak, i to sve bez skupih i agresivnih tretmana. Trebamo samo mudro birati što jedemo i kako kombiniramo hranu.

Kroz ordinaciju Joela Fuhrmana prošlo je mnogo pacijenata kojima je pomogao da pomoću novih smjernica u prehrani izliječe mnoge, ponekad i fatalne bolesti, a njegovi su pacijenti otkrili da novi „režim prehrane” nije tako zahtjevan kada ga se počnu pridržavati. Osnovu naše prehrane, prema dr. Fuhrmanu, trebale bi činiti namirnice kao što je zeleno lisnato povrće koju naziva kraljevskom obitelji u svijetu povrća, a izrazito važnim smatra nar, sve vrste luka, gljive, bobičasto voće, mahunarke i sjemenke.

Ukoliko ova hrana čini glavninu vaše prehrane, povremeno si možete priuštiti i druge, manje zdrave namirnice. Njegova se piramida prehrane stoga pomalo razlikuje od one na koju smo navikli jer njezinu najširu bazu, odnosno 30-60% čini povrće (što ne uključuje krumpir), zatim dolazi voće, sjemenke, orašasti plodovi, avokado, mahunarke. Cjelovite žitarice i krumpir treba jesti umjereno, a sve ostalo kao što su jaja, mlijeko, meso i prerađenu hranu, rijetko.

atma.hr – 61




Možda vam se u prvi tren ovakav način prehrane učini drastičnim preokretom u odnosu na način na koji jedete, no zapanjujući opisi rezultata koje su postigli njegovi pacijenti upravo ovakvim načinom prehrane zasigurno će vas motivirati.

Jačanjem imuniteta, kako je preporučeno u ovoj knjizi, možete potpuno izbjeći gripu i prehlade i tom je pitanju posvećeno posebno poglavlje. A čak i ako vas sezona gripe ne preskoči, bit će to u daleko blažem obliku i kraćeg trajanja.

Ako imate volje iskreno preispitati svoje prehrambene navike, ono što i kako jedete, ova knjiga sve je što vam treba da i vaš imunitet postane superimunitet!

Joel Fuhrman: Superimunitet

super imunitetminiRevolucionarni vodič za jačanje prirodnog obrambenog sustava

Najnovija istraživanja, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, nepobitno su dokazala da se sami možemo zaštiti od prehlada, gripe i drugih infekcija, ali i težih oboljenja kao što je rak i sve to bez skupe liječničke njege, medikamenata, cijepljenja i agresivnih tretmana. Uz gomilu savjeta što jesti, autor nudi i pregršt korisnih recepata od juhe do deserta, a sve u svrhu jačanja imunosti i održavanja besprijekornog zdravlja, dobre forme i vitalnosti.

256 stranica/format: 15,5×23 cm

Cijena: 155 kn – Kupi ovdje