Danas biste pripremili nešto lagano, ukusno i od svježeg povrća, koje imate iz vlastitog vrta?
Onda su punjene tikvice pravi izbor za vas.
Mnogima već omiljeno ljetno jelo donosimo u kombinaciji s paprikom, rajčicama, špinatom i aromatičnim bijem, koja jednako dobro prolazi ne samo kao ručak, nego i kao ukusna večera.
Obilje hranjivih i zdravih sastojaka vašem će organizmu osigurati potrebne doze vitamina, minerala i vlakana, dok će vaše nepce uživati u isprepletenim mirisima i okusima koje donose povrće i začini.
Ovu varijantu jela možete pripremiti i na roštilju ili grill tavi.
Izvor: alternativa-za-vas.com
Sastojci:
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 luk, usitnjen
- 1 svježa crvena paprika, narezana na sitne komadiće
- 2 rajčice, narezane na sitne komadiće
- 6 tikvica
- 1 šalica svježeg špinata, narezanog
- 1 šalica kuhane kvinoje
- 4 svježih listića bosiljka
- svježi timijan
- 1 jušna žlica ribanog parmezana (po želji)
- 2 mozzarella sira, naribana (po želji)
- sol i papar – po želji
Priprema:
U tavi na ulju popržite luk i papriku, dok ne omekšaju.
U međuvremenu uzdužno prepolovite tikvice i očistite ih žlicom. Komadiće koje ste očistili sačuvajte za nadjev.
Luku i paprici dodajte narezanu rajčicu, tikvice, listiće timijana te začinite solju i paprom. Pirjajte još nekoliko minuta. Dodajte špinat i miješajte dok ne omekša.
Sklonite tavu s vatre, dodajte smjesi kuhanu kvinoju i usitnjeni bosiljak, parmezan (po želji), promiješajte i ostavite sa strane.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Napunite tikvice nadjevom te pecite 40 minuta u pećnici, na papiru za pečenje.
Mozzarellu nemojte staviti odmah, nego tek nakon 30 minuta pečenja.
Poslužite toplo.
Uživajte u ovom zdravom, ukusnom i hrskavom ljetnom obroku!
Izvori korišteni u članku uključuju:
http://www.tasteloveandnourish.com