Biskvit je mekan, a nadjev je preukusan… Ovaj desert će odmah nestati sa stola!
Sastojci za biskvit:
- 7 žlica smeđeg šećera (zaslađivača po želji)
- prstohvat soli
- 100 ml ulja (maslaca ili margarina)
- 200 ml mlijeka (može i biljno)
- 200 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soda bikarbone
- 2 žlice kakaa
Sastojci za nadjev:
- 1 l mlijeka (može i sojino)
- 7 žlica griza
- 5 žlica šećera (zaslađivača po želji)
- 2 kesice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije
- 200 grama kokosa
Priprema nadjeva:
Najprije stavite litru mlijeka da proključa.
Kada proključa, dodajte sedam žlica griza pa promiješate.
Dodajte dvije kesice vanilin šećera i šećer.
Kuhajte na slaboj vatri dvije, do tri minute, a potom dodajte 200 grama kokosa, a zatim sve lijepo promiješajte.
Ostavite da se ohladi.
Priprema biskvita:
Izmiješajte ulje (maslac ili margarin), mlijeko, brašno, šećer, sol, soda bikarbonu, prašak za pecivo, a na samom kraju dodajte kakao. Možete staviti i neku aromu ili malo ruma.
Tekuću smjesu stavite u željeni kalup da se peče nekih 15-20 min na 180 C.
Kada se biskvit ispeče, onda nadjenite kolač.
Glazura:
Rastopite na pari čokoladu za kuhanje, cca 200 gr.
Prelijte preko kolača.
Ostavite da se ohladi i servirajte.