Sastojci:
6 dl sojinog mlijeka Bonsoy
4 dl zobenog vrhnja
2 žlice agar agara (pahuljice)
2 dl javorovog sirupa
Malo kurkume
100 gr tamne čokolade (otopiti na pari)
100 gr indijskih oraščića (potopiti ih minimum 2h u vodi i ocijediti)
3 medjool datulje (paziti da im se odstrani koštica prije)
2 žlice kokos šećera
1 vanilin šećer
1 pakovanje keksa („petit beure“) bez glutena
Priprema:
Pomiješati mlijeko, vrhnje, javor i agar agar. Prokuhati minutu miješajući. Izlij smjesu u Vitamix blender i dodaj indijske oraščiće. Sve dobro smiksaj. Kekse poredaj u škrovadu da pokriju dno. Izlij pola žute smjese na kekse. I pusti da se stegne. U drugu polovicu dodaj datulje, kokos šećer i vanilin šećer. Sve smiksaj i izlij na žutu kremu. Ukrasi goji bobicama. Ostavi u hladnjaku sat dva da se stisne.
Majstor kuhar, Mia Šoškić
Makrovega