Jaspis leopard

jasper-leopard-110Kao šamanski kamen jaspis leopard povezan je s mudrošću. Kristal je nošen kao ogrlica za putovanje na onaj svijet.

Jaspis leopard je kamen regeneracije: može pomoći da izgledate i da se osjećate mlađima i sa više energije ukoliko ga nosite sa sobom. Koristan je za sve probleme koje imate s kožom naročito s virusnim infekcijama. Pomaže u borbi protiv infekcija i ubrzava zacjeljivanje rana nastalih ujedima životinja i insekata.

Ubrzava emocionalni oporavak nakon trauma ili živčanih slomova. Pomaže kod upale mišića, tkiva i živaca, pomaže oboljelima od Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i išijasa.

atma.hr – 52
Jaspis leopard vam donosi ono što vam je zaista potrebno, a ne ono što mislite da vam je potrebno. Ovaj kamen služi da se ponovo zapali ljubav koja je zakopana iza obveza, karijere ili financijskih problema. Pomaže vam pronaći srodnu dušu.

Jaspis leopard pojačava veze između životinja i djece; kupite ga kada prvi put krenete tražiti kućnog ljubimca.

Održavanje kristala: Čisti se dva puta mjesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, zatim puni na suncu nekoliko sati.

Čakra na koju se stavlja: srčana

atma.hr – 52
Jaspis zmijska koža

jaspis-snakeskin-monetka-14mm-tp_2919431481691082520fZa jaspis zmijsku kožu se vjerovalo da uklanja zle duhove i štiti od ugriza zmija i paukova. Kaže se da štiti i ima umirujuće djelovanje stvarajući tako stabilnost i sigurnost. Za ovaj kamen također se govori da balansira psihička, emocionalna i intelektualna stanja. Jaspis privlači ono što je potrebno, a ne ono što osoba želi. Odličan je za privlačenje srodne duše. Dobar je za one kojima je potrebno razviti organizacijske sposobnosti. Pomaže da stanja depresije i stresa budu prevladana.

Jaspis zmijska koža je kamen za opuštanje. U fizičkom svijetu jaspis je koristan kod problema s jetrom, krvi, probavom i žuči. Balansira yin i yang energiju. Pojačava osjetilo mirisa i opušta živce. Pomaže kod upale mišića i živaca, poboljšava imunološki sustav i čisti toksine iz tijela.

Održavanje kristala: Čisti se dva puta mjesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, zatim puni na suncu nekoliko sati.

Čakra na koju se stavlja: krunska

atma.hr – 52
Rozi kvarc

imagesAdonisa, ljubavnika grčke boginje Afrodite (Venera u rimskoj mitologiji), napao je Ares bog rata, u obliku vepra. Afrodita je požurila da ga spasi i zapetljala se u trnov žbun.

Njihova pomiješana krv obojila je bijeli kvarc u rozu boju. Zeus se sažalio na njih i oživljavao je Adonisa Afroditi na šest mjeseci tijekom godine.

Zbog ovog mita, rozi kvarc postao je simbol pomirenja u ljubavi. Kasnije je postao prigodan poklon kojim se potvrđuje ljubav među mladim Rimljanima.

Rozi kvarc je esencijalan za liječnike: olakšat će bolove ili tenzije, emocionalne rane poput duboke žalosti, stresa, strah ili ljutnje.

Rozi kvarc je odličan kamen za privlačenje ljubavi, pronalaženje srodne duše i širenje mira. Ukoliko telefonski poziv neočekivano postane konfrontirajući, stavite rozi kvarc koji će apsorbirati negativnost. Dobar je zaštitnik od pakosti i zlobe. Kristal u tom slučaju djeluje kao barijera.

Rozi kvarc je poznat kao dječji kamen zato što će mališani, instinktivno, u gomili drugih kristala odabrati njega kada imaju glavobolju. Rozi kvarc će pomoći djevojčici koja prolazi kroz rane faze sazrijevanja u ženu, jer je vrlo dobar za jačanje samopouzdanja i zdrave ljubavi prema sebi.

Odličan je kamen za životinje koje su došle iz centara za spašavanje životinja i koje su bile traumatizirane. Štiti od noćnih mora i pomaže da bude izbjegnuto stanje ovisnosti. Može osloboditi prigušene emocije.

Od davnina je poznat kao kamen ljubavi i harmonije. Potiče vjernost, bezuvjetnu ljubav i smisao za ljepotu. Fizički – ljekovito djeluje na srce i krvotok. Sprječava trombozu, infarkt, jača srčani mišić. Čisti bubrege i jetru. Pospješuje regeneraciju kože i utječe na plodnost. Uklanja nečistoće iz tjelesnih tekućina, smiruje opekotine i plikove i uljepšava ten. Koristan je kod Alzheimerove i Parkinsonove bolesti, kao i kod senilne demencije.

Održavanje kristala: Čisti se dva puta mjesečno pod mlazom mlake vode oko 5 minuta, a zatim puni u posudi sa kamenčićima ametista i gorskog kristala (ostaviti preko noći). Ne bi trebao biti izložen suncu, jer blijedi.

Čakra na koju se stavlja: srčana

feng-shui-dom.com

Dragoslav Petrović / lovesensa.rs