
Sirova hrana (raw food) sve je popularnija, a ovo je sjajan recept koji čini dobre stvari za vaš organizam. Iznenadit ćete se koliko je ukusno!
Sastojci:
- 1 mala muškatna tikva,
 - 2 šalice špinata,
 - 1 šalica šampinjona,
 - sir od indijskih oraščića
 
Manju muškatnu tikvu narežite na tanke ploškice koje će vam poslužiti kao tijesto za lazanje.
Sir od indijskih oraščića i konopljinih sjemenki:
- 2 šalice indijskih oraščida (namočenih barem 2 sata)
 - ½ šalice oljuštenih konopljinih sjemenki
 - ¼ šalice limunova soka
 - 1 režanj češnjaka
 - 3 žlice delikatesnog kvasca
 - 1 žličica himalajske soli
 - ½ žličice slatke mljevene paprike
 - ½ -1 šalica vode
 
Sve sastojke stavite u blender i dobro izradite do glatke i kremaste smjese.
Marinirane gljive:
- 1 šalica šampinjona
 - 1 žlica maslinova ulja
 - 1 žlica limunova soka
 - 1 žlica tamarija
 - ¼ žličice kumina u prahu
 - ½ žličice korijandera u prahu
 - ½ žličice slatke mljevene paprike
 
Priprema:
Sve sastojke osim gljiva dobro izmiješajte u marinadu i marinirajte gljive oko 30min.
Nakon toga ih možete po želji dehidrirati oko 1 sat na 40°C.
Špinat operite i narežite na trakice. Možete ga i marinirati u malo maslinova ulja, tamarija i limunova soka da uvene i dobije teksturu termički obrađenog špinata.
Slažite slojeve „tijesta“ od muškatne tikve, sira, špinata i gljiva. Ponavljajte sve dok ne potrošite sastojke.
Dobar tek!
Izvor: biodar.hr
                







