Sastojci:

Marcipan kuglice:
250 gr blanširanih badema
2-3 žlice agavinog sirupa

Truffle smjesa:
1,5 dl vrhnja za šlag (može i sojino vrhnje)
5-6 žlica agavinog sirupa
30 gr maslaca
200 grama tamne čokolade
70 gr raw kakao praha
2 vanilin šećera

malo kokosa ili bademovih sjemenki ili kakao praha

Priprema:

250gr badema blanširati, skinuti kožicu i u multipraktiku smiksati s malo (2-3 žlice) agava sirupa da se dobije glatki marcipan. Od ove smjese oblikovati male loptice.

Zatim na vatri pomiješati 1,5dl vrhnja za šlag (može i sojino vrhnje) s malo agave (cca 5-6 žlica) i dodati 30 gr maslaca i pomalo dodavati kockice tamne čokolade (200 gr) i oko 70 gr raw kakao praha i 2 vanilin šećera. Smanjiti vatru i miješati dok smjesa ne postane glatka i kompaktna. Zatim to ohladiti (prvo na balkonu pa u frižideru) sat vremena i onda “obložiti” kuglice marcipana čokoladnom smjesom (ili popularnim nazivom TRUFFLE). Svaku kuglicu uvaljati u kokos ili bademove sjemenke ili kakao prah!

Mia Šoškić
makrovega.hr

marcipan-truffle