Foto: unsplash.com

Vi ste doslovno postali ono o čemu ste najviše mislili, ono u što ste vjerovali. Svijet je naše ogledalo, omogućuje nam da doživimo na fizičkom planu ono što smatramo svojom istinom – sve dok ju ne promijenimo. Kvantna fizika nam pokazuje da svijet nije nepromjenjiva stvar već vrlo fluidno mjesto koje se kontinuirano gradi pomoću individualnih i kolektivnih misli. Ono što mislimo da je istina je zapravo iluzija, gotovo magija. Čin promatranja je čin stvaranja, projekcija misli, a ona koja ovisi o našim vjerovanjima. Mi uopće nemamo posla s fizičkom realnošću, već s energijom i informacijom. Mi smo čisto energetsko svjetlo u svojoj najljepšoj i inteligentnoj konfiguraciji!

atma.hr – 52
‘‘Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala, niste je još razumjeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću sazdano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima.” – Niels Bohr

Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku su izvan svake sumnje dokazali da je fizički svijet jedan veliki ocean energije koja se materijalizira i dematerijalizira u djeliću sekunde, uvijek iznova. Ništa nije čvrsto. To je svijet kvantne fizike.

Dokazali su da su misli ono što skuplja i drži zajedno ovo vječno promjenjivo energetsko polje u objekte kakve vidimo.

Pa zašto onda vidimo osobu, umjesto trepereće nakupine energije?

Razmislite o filmskoj traci. Film je zbirka od oko 24 sličica u sekundi. Svaka sličica je od druge odvojena razmakom. Međutim, s obzirom na brzinu kojom se slike smjenjuju, naše oči su prevarene i vide kontinuirano pokretnu sliku.

Razmislite o televiziji. Katodna cijev je jednostavno cijev s hrpom elektrona koji udaraju zaslon na određeni način, stvarajući iluziju oblika i pokreta.

U svakom slučaju, to je ono što čini sve objekte.

Imamo 5 fizičkih osjeta (vid, zvuk, dodir, miris i okus). Svako osjetilo ima specifičan spektar (primjerice, pas čuje drugačiji spektar zvuka nego mi, zmija vidi drugačiji spektar svjetla od nas, i tako dalje).

Drugim riječima, naš skup osjetila percipira more energije iz određenog ograničenog stajališta i čini slike iz toga.

To nije potpuno, niti je točno. To je samo interpretacija.

Sve naše interpretacije se temelje isključivo na našoj “unutarnjoj karti” ‘stvarnosti koju imamo, a ne na pravoj istini. Naša “karta” je rezultat kolektivnih iskustava iz našeg osobnog života.

atma.hr – 52
Naša svijest i misli su povezane s tom nevidljivom energijom i one određuju što će energija oformiti. Vaše misli doslovno mijenjaju svemir na osnovi “čestica po čestica”, kreirajući vaš fizički život.

Pogledajte oko sebe.

Sve što vidite u našem fizičkom svijetu počelo je kao ideja, koja je rasla dok nije narasla dovoljno u fizički objekt kroz niz koraka.

Vi ste doslovno postali ono o čemu najviše mislite. Vaš život je postao ono što ste zamislili i vjerovali. Svijet je doslovno vaše ogledalo, omogućuje vam da doživite na fizičkom planu ono što držite kao svoju istinu … sve dok je ne promijenite.

Kvantna fizika nam pokazuje da svijet nije nepromjenjiva stvar kao što se to čini. Umjesto toga, to je vrlo fluidno mjesto koje se kontinuirano gradi pomoću naših individualnih i kolektivnih misli.

Ono što mislimo da je istina je zapravo iluzija, gotovo magija. Srećom, počeli smo razotkrivati privid i što je najvažnije, kako to promijeniti.

atma.hr – 52
Od čega se sastoji naše tijelo?

Ljudsko tijelo obuhvaća devet sustava, što uključuje krvožilni, probavni, endokrini, mišićni, živčani, reproduktivni, respiratorni, skeletni i mokraćni sustav.

Što čini te sustave?

Tkiva i organi.

Od čega su tkiva i organi izgrađeni?

Od stanica.

Što čini stanice?

Molekule.

banner za knjige osho strah

Što čini molekule?

Atomi.

Što čini atome?

Sub-atomske čestice.

Što čini subatomske čestice?

Energija!

Mi smo čisto energetsko svjetlo u svojoj najljepšoj i inteligentnoj konfiguraciji. Energija koja se stalno mijenja ispod površine, a sve to kontroliramo svojim umom.

Vi ste jedno veliko i snažno biće.

Ako biste se mogli vidjeti pod snažnim elektronskim mikroskopom i vršiti druge eksperimente na sebi, vidjeli biste da ste sastavljeni od nakupina vječno promjenjive energije u obliku elektrona, neutrona, fotona i tako dalje.

Tako je i sve ostalo oko vas. Kvantna fizika nam govori da je čin promatranja objekta taj koji uzrokuje da objekt bude tamo.

atma.hr – 52
Objekt ne postoji neovisno od svog promatrača! Dakle, kao što možete vidjeti, vaše zapažanje, vaša pažnja usmjerena na nešto i vaša namjera, doslovno stvaraju tu stvar.

To je znanstveno i dokazano.

Vaš svijet se sastoji od vas, duše i vašeg uma i tijela.

Svako od to troje, ima funkciju koja je jedinstvena. Ono što vidite svojim očima i iskusite svojim tijelom je fizički svijet koji ćemo nazvati Tijelo. Tijelo je učinak, stvoreno uzrokom.

Taj uzrok je Svijest preko misli.

Tijelo ne može stvarati. Ono samo može doživljavati i biti doživljeno … to je jedinstvena funkcija. Misao ne može doživjeti … ona može napraviti, stvarati i interpretirati. Ona treba svijet relativnosti (fizički svijet, tijelo) da bi se doživjela.

Duša je sve što jest, ona daje život mislima i tijelu.

Tijelo nema moć stvaranja, iako daje iluziju moći da to čini. Ova je iluzija uzrok mnogih frustracija. Tijelo je čisti učinak i nema moć uzrokovati ili stvarati.

Smisao svih ovih informacija je kako vidjeti svemir drugačije nego što to vidimo sada tako da možemo manifestirati sve što želimo.

Što više podižemo našu energetsku razinu, stvarnost koja nas okružuje više reagira na našu kvalitetu vibracije.
 
Ne samo da tako privlačimo u naš život događaje i osobe koji su nam slični, već i pozitivno utječemo na okolinu i na osobe s kojima smo povezani.

Mi ne vjerujemo u to što vidimo.

Mi vidimo to u što vjerujemo.

Dakle, čin promatranja je čin stvaranja. Promatranje nije gledanje u nešto nepoznato, već naša projekcija misli o tome što gledamo, a projekcija ovise o našim vjerovanjima. Mi nemamo posla s fizičkom realnošću, već s energijom i informacijom. Mi stvaramo svoja tijela isto kao što stvaramo svoj doživljaj svijeta, a ta tijela se formiraju od energije i informacije, a ne od čvrste materije. Biokemija tijela je proizvod svijesti. Život nastaje iz života, iz svijesti, ne nastaje svijest iz materije. 

atma.hr – 52
Mi smo vječna svjesnost, duša, dio Boga, ona koja u ovom svijetu, prema Vedama nazvanom maya, stvara lažni ego, um i tijelo. 

Mi nismo žrtve starenja, bolesti i smrti. Mi biramo biti žrtve maye, velike iluzije, a žrtva je samo lažni Ego, poistovijećenost s materijom, tijelom, umom.

Mi, duša, promatrač nismo podložni promjenama. 

Završimo s nekoliko stihova iz Bhagavad-gite:

Kao što utjelovljena duša u ovom tijelu prolazi kroz dječaštvo, mladost i starost, tako u trenutku smrti duša prelazi u drugo tijelo. Razborita osoba nije zbunjena takvom promjenom.

“Duša se nikada ne rađa niti umire. Nije nastala, ne nastaje i neće nastati. Nerođena je, vječna, uvijek postojeća i prvobitna. Nije ubijena kada je tijelo ubijeno. Znajući to, ne trebaš žaliti za tijelom.

Mudri ne žale ni za živim ni za mrtvim.