atma.hr – 52
Mjesečarenje (naziva se još somnambulizam) je poremećaj sna gdje osoba obavlja određene aktivnosti, koje se inače rade u budnom stanju, dok je u snu ili stanju sličnom snu.

Tijekom mjesečarenja ljudi se ponašaju različito: čiste kuću, pale i gase svjetla, šetaju po kući ili ulici, posjećuju određena mjesta, pričaju kao da s nekim razgovaraju, viču, bacaju stvari, gađaju partnera, a ima slučajeva kada imaju seksualni odnos s partnerom ili s nepoznatim ljudima ili, u još ekstremnijim slučajevima, počine ubojstvo dok mjesečare.

Mjesečari tumaraju naokolo zastakljena pogleda i djeluju kao da su budni ili hodaju zatvorenih očiju. Postoji i vjerovanje kako ih ne treba buditi dok mjesečare. Kasnije ćemo u članku objasniti što treba napraviti ako smo u blizini osobe koja mjesečari.

Interesantna je činjenica da su istraživanja o mjesečarenju pokazala da čak 18% populacije pati od ovog poremećaja.

Ne postoji jedinstveno mišljenje o uzrocima mjesečarenja. Umor, stres, napetost, briga, nedostatak sna, neki su od uzroka koje suvremeni znanstvenici iznose u svojim istraživanjima. Iako suvremenoj znanosti nije poznat lijek za mjesečarenje, liječenjem psihotropskim lijekovima i kliničkom hipnoterapijom moguće je ostvariti kratkoročni uspjeh.

Duhovno istraživanje koje je proveo SSRF (Spiritual Science Research Foundation) otkriva da je glavni uzrok mjesečarenja 95% duhovne prirode, a samo 5% psihološke.

To je jedan od razloga zbog kojih suvremena znanost do sada nije bila u stanju pronaći lijek za mjesečarenje.

mjesecarenje

Duhovni razlozi mjesečarenja se prvenstveno odnose na probleme izazvane suptilnim tijelima preminulih predaka i negativnih entiteta koji stvaraju probleme s ciljem da napakoste dotičnoj osobi ili da iskoriste tijelo osobe koju su zaposjeli radi svojih ciljeva. Složenija djela učinjena u stanju mjesečarenja, poput seksualnih odnosa s nepoznatima, strašni zločini i slično, događaju se pod kontrolom jakih negativnih entiteta koji se nazivaju mantrici.

Prema duhovnoj znanosti, čak i ako je osoba neko djelo počinila potpuno pod utjecajem negativnog entiteta mora se suočiti s karmičkom ili duhovnom kaznom. Duhovna kazna je posljedica učinjenog grijeha s kojom se moramo suočiti u ovom ili sljedećem životu.

Međutim, takav grijeh koji je osoba počinila je manji nego kada osoba počini ubojstvo u budnom stanju ili s predumišljajem. Kada osoba počini ubojstvo dok mjesečari, a uzrok mjesečarenja je duhovne prirode, tada je stečeni grijeh manji nego kada osoba počini ubojstvo dok mjesečari, a uzrok mjesečarenja je psihološke prirode.

Pitanje je zašto ispaštamo za grijeh koji smo počinili dok smo bili pod kontrolom negativnog entiteta? Iz razloga što negativni entitet ulazi u našu svijest i zaposjeda ju zbog naših slabosti. Slabosti uključuju mnoštvo grijeha stečenih u prethodnim životima, neispravna djela i mane osobnosti, kao što su strah i ljutnja koji dovode do napetosti i stresa, nedostatak duhovne prakse itd.

atma.hr – 52
Mjere koje možemo poduzeti

Trebamo obavezno probuditi osobu koja mjesečari bilo da je uzrok mjesečarenja psihološke ili duhovne prirode, nasuprot uvriježenom vjerovanju da ne trebamo buditi mjesečare.

Savjetuje se svakodnevno obavljanje duhovne prakse kako bismo se zaštitili od opasnosti koje dolaze iz duhovnog svijeta i kako bismo duhovno napredovali.

Mjere duhovnog iscjeljivanja koje se savjetuju su tretman slanom vodom i paljenje SSRF mirisnih štapića pokraj kreveta pred odlazak na spavanje koji će odvratiti negativne entitete i pomoći kod mjesečarenja.

Izvor: SSRF; Uzroci mjesečarenja i njegovo liječenje

atma.hr – 52
Prethodna objavaMandala meditacija
Slijedeća objavaZnanstvenici potvrdili reinkarnaciju?
Spiritual Science Research Foundation
Spiritual Science Reserch Foundation (SSRF) je ​ osnovan milošću i blagoslovom Njegove Svetosti Dr. Jayant Balaji Athavalea i Njegovog Gurua Njegove Svetosti Bhaktaraja Maharaja. SSRF je neprofitna organizacija koja od 1985. godine vrši duhovna istraživanja s ciljem duhovnog napretka svakog pojedinca kao i društva u cjelini. Na ovaj način SSRF nastoji demistificirati duhovnu dimenziju i time omogućiti svakom čovjeku mogućnost prevladavanja problema u životu i duhovnog napretka. Glavni cilj ​SSRF-​a je ponuditi​ smjernice tragateljima s intenzivnom željom za Bogospoznajom i ​pružiti im ​pomoć u ostvarivanju tog cilja. ​ Opći ​ciljevi SSRF-a​ su​: * ​Pružiti ljudima saznanja​ o duhovnoj dimenziji i načinu na koji ona utječe na naš život. * ​Usmjeriti ljude ​prema​: - ​Stjecanju ​duhovnog znanj​a​ kako bi ​s​hva​tili​ duhovn​u​ dimenzij​u​. - ​Stjecanju iskustva ​duhovne dimenzije. - Rješenj​u​ problema​ čiji je uzrok duhovne prirode. - Postizanj​u​ trajne sreće.