Pripremite se za zimu. Ojačajte imunitet na vrijeme! Ovaj stari recept, stoljećima se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti i u liječenju mnogih bolesti.
Recept od samo dva sastojka, poboljšava probavu, pomaže pri gubitku kilograma i uklanja toksine iz organizma.
Bogat je kalcijem i kalijem koji jačaju srce i krvne žile.
Izvrstan za poboljšanje strukture kože i kose.
Jača imunitet, ubrzava metabolizam.
Sastojci:
- 20 komada suhih smokava
- maslinovo ulje
Priprema:
Uzmite 20 komada suhih smokava, izrežite ih na pola i stavite u teglu.
Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.
Ostavite teglu u hladnjaku na 40 dana.
Primjena:
Jedite po 1 polovicu smokve i 1 žlicu ulja iz smokava.
Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka.
Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.
Odmah ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka.
Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.
Smokve su vrlo zdrave i to ne samo svježe, već i kada se osuše.
Smokve djeluju blagotvorno na naše zdravlje.
One mogu doslovno obnoviti cijelo naše tijelo.
Smokve se smatraju najboljim po svojim korisnim svojstvima, a tijekom sušenja količina proteina u smokvama povećava se na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok svježe smokve sadrže samo 1 % proteina, 15 do 20 % šećera.
Prirodni šećer iz voća naše tijelo lako apsorbira.
Osušene smokve su u stanju povećati energiju koju proizvodi naše tijelo, poboljšavaju raspoloženje i mentalnu aktivnost.
Osušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo održimo sitost, poboljšamo gastrointestinalni trakt.
Osušene smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalij, magnezij, željezo, kalcij i B vitamin.
Visok sadržaj pektina u smokvama čini ga efikasnim za zarastanje vezivnog tkiva, a posebno za povrede zglobova i kostiju.
Suhe smokve mogu znatno povećati antioksidativno djelovanje krvne plazme, a rutinska supstanca pomaže u jačanju zidova kapilara i potiče aktivniju apsorpciju vitamina C.
Suhe smokve se koriste pri liječenju opstipacije i odličan su laksativ.
Svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.