atma.hr – 52
Kada nekoga volimo svim svojim srcem, bilo da je ljubav uzvraćena ili nije, vrlo lako je izgubiti sebe iz vida. Ipak, iako je ljubav prema drugome vjerovatno najčudesniji osjećaj koji možemo imati vrlo je važno ne zaboraviti voljeti sebe.

Ispod su nabrojane neke stvari koje će nas podsjetiti koliko smo mi važni, nevažno je da li smo u vezi ili ne.

1. Izbjegavajte osobe koje unose u vaš život nemir

Prestanite da budete sa dečkom ili devojkom koji vas tretiraju kao smeće. Oslobodite se prisile bilo koje vrste. Odluke donosite sami. Prestanite se družiti s prijateljicom koja vas ogovara iza leđa…
Kada se okružite s ljudima koji isijavaju pozitivnu energiju i vi ćete biti pozitivniji, a to će privlačiti nove pozitivne ljude u vaš život.Lakse je biti pozitivan u okruzenju pozitivnih ljudi nego sa namcorima koji su stalno besni, tmurni, kriticki nastrojeni, negativni…

2. Nemojte ni za čim žaliti

I ako je život pun obrta sudbine, to ga čini zanimljivijim. Ako žalite za svojom prošlošću to će budućnost učiniti nemirnijom. Usredotočite se na ovdje i sada i živite punim plućima.

3. Nemojte trošiti energiju na mržnju

Mržnja odnosi previše truda i vremena, beskorisna je, a sto je najgore, unistava vam zdravlje. Mnogo je korisnije i ugodnije nekoga voljeti.

4. Živite život za sebe

Prestanite ugađati drugima, jer nikad ne možete u potpunosti zadovoljiti nečije potrebe, a u tom pokušaju možete u potpunosti izgubiti sebe. Slijedite svoje snove i ne dopustite drugima da ih ugrožavaju.

5. Plešite svaki dan

Plesom se otpušta hormon sreće, smanjuje stres i tjeraju teške misli. Plešite kako biste nešto ispričali, plešite kako biste pokazali da volite, plešite kako biste zaboravili, plešite kako biste nekoga nasmijali…

6. Stalno postavljajte nove izazove

Nemojte trošiti energiju na osjećaj inferiornosti. Čovek ima ogromne mogućnosti za rast i razvoj tijela i uma. Uvijek tražite načine za napredak i nikad nemojte venuti za prošlošću.

7. Uživajte u vremenu koje provodite sa samima sobom

Nemojte se bojati samoće. Izvedite se na večeru u restoran, otiđite u kino… Vi ćete profitirati od svoje neovisnosti, a drugi će joj se diviti.

8. Svaki dan nekoga zagrlite

Dokazano je da što veći broj međuljudskih dodira ostvaruju to su osobe sretnije.

9. Vodite dnevnik

Jednom kada ostarite zbog toga ćete sebi biti zahvalni. Dnevnik će vam također pomoći dati objektivniji pogled na svakodnevna pitanja. Na taj način ćete sebe bolje upoznati i razjasniti svoju nutrinu.

10. Sebe volite više nego bilo koga drugog, ali nemojte postati narcisoidni

Sa sobom ćete sigurno provesti ostatak života, s drugima je to uvijek pitanje. Jednom kada prihvatite i zavolite sebe i svoju unutarnju prtljagu, kada preuzmete odgovornost za sebe, bit ćete bolje društvo osobama oko vas. Ne možete očekivati da vas drugi poštuju ukoliko sami sebe ne poštujete.

Izvor: skolazadusu.com
Prenosi: alternativainformacije.com

atma.hr – 52