Blagdani su pred vratima… Zašto ne bi uživali u divnom čokoladnom okusa, a pritom i učinili nešto dobro i korisno po svoje zdravlje?
Priprema ove čokoladne torte je iznimno jednostavna i brza. A puna je hranjivih nutrijenata.
Za pripremu je dovoljno imati multipraktik ili blender.
Prvo treba napraviti podlogu torte.
Za podlogu sam koristio spoj svježih datulja i lješnjaka.
Datulje sam stavio u multipraktik dok se nije stvorila smjesa, ako nemate svježe datulje onda ove suhe stavite nekoliko sati namakati.
Lješnjake sam samljeo na sitno, može se koristiti i mlinac za kavu.
To sam sve pomiješao žlicom u zdjeli i stavio u kalup te dobro utisnuo.
Potrebno je napraviti smjesu koja je dovoljno čvrsta da može biti podloga torte, ako je premekana bit će teže kasnije rezati šnite.
Priprema kreme je iznimno jednostavna, potreban je zreli avokado, sirovi kakao prah i svježe datulje. To se sve skupa stavi u blender i blenda dok se ne stvori krema. Ta krema se namaže na podlogu.
Nakon toga je dobro staviti malo u hladnjak da se krema stisne prije stavljanja čokoladne glazure. Slatkoću i količinu datulja prilagodite svojem okusu.
Nakon toga idemo raditi čokoladnu glazuru, potrebno je rastopiti kakao maslac te ga pomiješati sa sirovim kakao prahom i staviti neki zaslađivač po izboru. Ja sam koristio yacon sirup,ali može se i staviti npr. javorov sirup.
Kad te sastojke izmiješamo izvadimo tortu i prelijemo glazuru preko kreme, ja sam još po vrhu stavio listiće badema.
Torta može stajati u hladnjaku par dana bez problema.
Uživajte u torti i nadolazećim blagdanima! 🙂
Vjekoslav Martinčević