Foto: pixabay.com

Recept za pomlađivanje dr. Balotova vrlo jednostavan. Za to vam treba samo jedan sastojak – morska ili himalajska sol! Taj se kuhinjski multipraktik od davnina koristio kao lijek za razna oboljenja i tegobe.

atma.hr – 78
Stanice ljudskog organizma s godinama sve brže stare, propadaju i umiru. To se događa zbog oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i toksinima kao što su teški metali, nitrati, radionuklidi, kojima je organizam izložen.

No taj proces starenja itekako se može usporiti, tvrdi fizičar, matematičar, filozof i akademik Boris Vasiljevič Balotov, kojeg nazivaju i “ukrajinskim Einsteinom”. On smatra da je naš organizam samoregulirajući te da ima sposobnost samoobnavljanja i samoiscjeljenja.

Nakon višegodišnjeg proučavanja stanica ljudskog organizma i načina na koje se one mogu pomlađivati, osmislio je brojne terapije koje su se pokazale vrlo uspješnima.

Usporite starenje stanica uz pomoć soli

Dr. Balotov je otkrio postotak broja stanica koje kod čovjeka ostare u godinu dana.

  • kod jednogodišnjeg djeteta broj takvih stanica iznosi 1 posto
  • kod sedmogodišnjeg djeteta taj se postotak povećava na 10 posto
  • kod čovjeka u dobi od 50 godina broj stanica iznosi čak 40-50 posto

Na temelju vlastitih istraživanja osmislio je i sustav liječenja kojim se stanice mogu regenerirati, a organizam pomladiti. Stare, istrošene stanice zamjenjuju se novima, koje nose snagu i vitalnost.

atma.hr – 39

Prvo i najvažnije pravilo pomlađivanja jest da se poveća broj novih stanica u odnosu na one stare i oštećene.

Recept za pomlađivanje dr. Balotova vrlo jednostavan. Za to vam treba samo jedan sastojak – morska ili himalajska sol! Taj se kuhinjski multipraktik od davnina koristio kao lijek za razna oboljenja i tegobe.

Recept dr. Balotova za čišćenje i obnovu stanica

  • Pola sata nakon jela stavite na jezik 1 gram himalajske soli.
  • Pričekajte nekoliko sekundi da se otopi u ustima pa progutajte.
  • Ovaj recept sa solju možete primijeniti nakon svakog obroka.

Kako djeluje morska sol?

Sol potiče lučenje enzima pepsina koji, osim što pridonosi probavi, ubrzava eliminaciju starih stanica, kao i onih oštećenih raznim toksinima. Primjenom ovog recepta dr. Balotova potaknut ćete lučenje želučanog soka, koji sadrži tvari potrebne za uklanjanje oštećenih stanica iz vašeg tijela.

To će dati poticaj vašem organizmu da se sam bori protiv štetnih toksina i stanica tumora. Budete li ovaj recept prakticirali barem 6 mjeseci, broj novih stanica u vašem organizmu će sve više rasti, što će se odraziti i smanjenjem bora na vašem licu.

atma.hr – 75
Jeste li znali da su čak i stari Grci vjerovali u čudesna svojstva morske soli? I oni su, naime, nakon obroka imali običaj otapati u ustima zrnca soli.

Dodatni savjeti

Balotov također savjetuje dodavanje malo soli na povrće, voće, zrnati sir i maslac. Ali pritom nemojte dodavati i ulje. Naime, ulje potiče lučenje žuči, koja pak usporava pretvaranje otpadnih tvari u topive soli, koje se eliminiraju iz organizma putem urina.

Kako biste dodatno pomladili svoje stanice, što češće u prehrani koristite kupus, hren, koromač, trputac, kopar, djetelinu, koprivu, cimet, rotkvu, korijandar, metvicu, senf, papar, morske alge, ginseng.

Možete konzumirati i sok od crne rotkve, hrena, cikorije ili korijena peršina kako biste potaknuli otapanje mineralnih soli koji se talože na krvnim žilama te u žučnom i mokraćnom mjehuru. Za dodatno poticanje želučane kiseline konzumirajte ukiseljeno povrće poput turšije.

Balotov također ističe koliko je morska sol zdrava za kožu. Primjerice, nakon korištenja saune tijelo možete namazati medom u koji ste umiješali himalajsku sol. To će vašu kožu učiniti glatkom i elastičnom.

atma.hr – 78
Ostale dobrobiti prirodne soli:

  • sadrži više od 90 minerala i elemenata u tragovima, od kojih se 24 smatraju esencijalnima za ljudsko zdravlje
  • kupke s prirodnom soli ublažavaju bolne zglobove i mišiće te izvlače toksine iz tkiva
  • ublažava alergije i čisti pluća
  • smanjuje kožne tegobe

Napomena: ne primjenjujte ovaj recept sa solju ako imate većih problema sa srcem, bubrezima i jetrom.

alternativa-za-vas

37 DANVANTARI AYURVEDA

banner za knjige danvantari