Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru. Sadrži 70ak recepata koji će početnicima poslužiti kao dobar temelj, a one napredne nadahnuti na daljnje istraživanje.
Sirovo je konačno i kod nas pronašlo svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući i Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju.
Svoju umješnost u osmišljavanju neodoljivih sirovih jela odlučili su podijeliti s vama u ovoj knjizi, a svojim vas savjetima pozivaju da i sami isprobate raznovrsne delicije pripremljene sa živom hranom čiji su pozitivni učinci na zdravlje i opće dobrostanje nadaleko poznati.
Lena i Darko Jurić, tvorci koncepta art of raw, u svojoj prvoj kuharici – Snaga sirovog – govore o:
- načelima sirove prehrane
- elementima drevnih medicinskih pristupa integriranim u filozofiju sirovog
- kuhinjskim pomagalima i metodama pripreme sirove hrane
- sedmodnevnom jelovniku za uravnoteženu prehranu
- živoj hrani i njezinim svojstvima
…te donose sedamdesetak specijaliteta koji će početnicima poslužiti kao dobar temelj, a one napredne nadahnuti na daljnje istraživanje.
Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru.
O knjizi su rekli:
Snaga sirovog, Lene i Darka Jurića, zapanjujuće je svjedočanstvo sve većeg zanimanja za cjelovitu sirovu prehranu te za ovo dvoje nadarenih chefova koji je promiču. Iako se možda do prije nekoliko godina sirova prehrana u Hrvatskoj smatrala avangardom, danas je nezaobilazan dio zdravih životnih stilova.
Predanost Lene i Darka je magična, a vrijedni divljenja su njihovi kreativni napori da pokažu svijetu koje su koristi ove prekrasne kuhinje.
Matthew Kenney, vodeći svjetski green chef i jedan od desetorice najboljih američkih chefova prema časopisu Food & Wine
Lena Jurić, Darko Jurić: Snaga sirovog
Recepti za vitalnost i dugovječnost
Sirovo je konačno i kod nas pronašlo svoje mjesto visoko na ljestvici zdravih načina prehrane, a sve to uvelike zahvaljujući i Leni i Darku Juriću koji su svoju ljubav prema sirovojelstvu pretvorili u kulinarsku čaroliju.
Ovaj spoj kuharice i teorije o sirovojelstvu namijenjen je svima koji žele probati nove okuse i žude za daškom svježine na tanjuru. Sadrži 70ak recepata koji će početnicima poslužiti kao dobar temelj, a one napredne nadahnuti na daljnje istraživanje.
152 stranice/format: 19.5×25.5 cm
Cijena: 169 kn – Kupi ovdje