Poruka današnjeg dana je «stvaranje unutarnjeg mira»

Mi se često opterećujemo i uznemirujemo samo kada smo zaokupljeni vanjskim poslovima na koje ponekad i nemožemo utjecati. U takvim stanjima, često se pitamo: Što ću sada? Što će se dogoditi? Što će iz toga proizaći? Kako da izbjegnem da mi se ne dogodi ovo ili ono?

atma.hr – 52
Kada jasno spoznamo svoje mjesto u svijetu, odredit će se i naše duhovno stanje. Kad se odredi duhovno stanje, nestaju svi duhovni nemiri. Kad nestane duhovnog nemira, nastupa potpuni duhovni mir, a čovjek koji ima takav nenarušiv duhovni mir bivao sposoban za misaoni rad. Misaoni rad nas tada čini prijemčivim za svaku istinu.

Ipak, ostvarenje svakidašnjeg mira često je jako teško ostvariti, ali kada dođe vrijeme mira treba ga čuvati i potruditi sa da traje što duže. To je vrijeme u kojem se rađaju, pojašnjavaju i učvršćuju misli – vodilje u životu.

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

atma.hr – 52
Prethodna objavaOtkrijte moć integralne meditacije!
Slijedeća objavaOnline radionica: Uvod u metodu fraktalnog crteža (art therapy)
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.