Stanice raka opstaju u kiseloj sredini, dok u alkanoj nemaju velike šanse za preživljavanje. Neki stručnjaci smatraju da su alkalne namirnice u stanju uništiti viruse za oko tri sata. Prvi znak zakiseljavanja organizma je ubrzan i učestali umor, sve češće bolesti kao što su prehlade, kronične bolesti, gripa, itd …
Liječnici kažu da su sve ljudske bolesti povezane s balansom kiseline i baze u tijelu. Još davne 1932. godine, njemački biokemičar Otto Warburg dobio je Nobelovu nagradu za znanstveni izvještaj o odnosu raka i kiselosti tijela.
Stanice raka opstaju u kiseloj sredini, dok u alkanoj nemaju šanse za preživjeti.
Međutim, jako je teško naći bar jednu bolest, čiji razvoj neće doprinijeti zakiseljavanju organizma.
Neki znanstvenici smatraju da su alkalne namirnice u stanju uništiti viruse za tri sata.
Moderni tempo života i stalni pad kvalitete (prirodnosti) hrane, za većinu ljudi znači znatno pomicanje ravnoteže kiselo – bazne sredine unutar tijela. Vremenom tijelo se zakiseljava samo – to se zove starenje.
Prvi znak zakiseljavanja organizma je ubrzan i učestali umor, sve češće bolesti kao što su prehlade, kronične bolesti, gripa, itd …
Lako je provjeriti ravnotežu kiseline i baze unutar tijela. To se može učiniti preko pljuvačke ili urina. Međutim, važno je zapamtiti da će prva jutarnja mokraća vjerojatno biti kisela, jer se višak kiseline eliminira ujutro kroz bubrege. Stoga se kiselost organizma provjerava tek s drugim jutarnjim urinom.
Indeks kiselosti organizma zna jako varirati i ovisi o raznim faktorima pa se prava slika može sagledati tek nakon nekoliko ponovljenih mjerenja.
Ako je PH urina ispod 7, to je znak kiselog organizma, dok onaj iznad 7,5 PH vrijednosti znači da je tijelo alkalno.
Ukoliko vam urin pokazuje da vam je tijelo kiselo, to znači da ste pogodni infekcijama.
Jasno vam je da na stanje organizma hrana naveliko utječe. Ako vam organizam ima niske PH vrijednosti, to znači da ste konzumirali mnogo proizvoda koji zakiseljuju organizam.
Naš stav je da se sve može jesti, ali umjereno. Zdrava osoba bi trebala jesti 50 posto alkalnih namirnica, a 50 kiselih namirnica, dok bolesna osoba treba jesti 80 posto alkalnih namirnica, a 20 posto kiselih.
Srećom, izbor je na nama! Svako od nas svoje tijelo može dovesti u savršen sklad samo jedući hranu koja će stvoriti idealne PH uvjete.
Ne zakiseljuju organizam sve “kisele” namirnice. Primjer je limun koji je u stvari bazna namirnica, a meso, jaja, riba su kisele namirnice.
Ovo je popis alkalnih namirnica:
- Svježe marelice / sušene marelice
- Svježe jabuke / sušene jabuke
- Zrele banane / suhe banane
- Grožđe / sok od grožđa
- Suhe šljive / svježe šljive
- Trešnje
- Sok od limuna
- Sok od naranče
- Breskve
- Lubenica
- Dinja
- Smokva / Suha smokva
- Ribizl
- Brusnica
- Jagode
- Bobičasto voće
- Kupus
- Karfiol
- Celer
- Svježi krastavci
- Zeleni maslačak / listovi
- Grašak
- Svježa rajčica
- Svježa cikla
- Mrkva
- Grah
- Ječam
- Zob
- Mlijeko
- Crni i bijeli luk
- Peršin
stil.kurir/econet.ru