Ovaj recept za čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Magda Cooks – Fast and healthy. Torta ne sadrži šećer, gluten, laktozu i ne peče se. Ako tražite brzu, jednostavnu, a zdraviju tortu, ovo morate isprobati! Obožavat će je cijela obitelj.
Sastojci:
- 180 g zobenih pahuljica (2 šalice)
- 2 banane (490 g / 300 g bez kore)
- 2 žlice kakaa
- 100 ml biljnog mlijeka (0,45 šalice)
- 100 g tamne čokolade (bez šećera)
Priprema:
180 g zobenih pahuljica popržite oko 3 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.
Ogulite dvije banane, narežite u kolutove i u blenderu smiksajte s kakaom i biljnim mlijekom.
Pomiješajte kremu sa zobenim pahuljicama.
100 g tamne čokolade nasjeckajte na male komadiće i rastopite u mikrovalnoj pećnici, 3 minute na programu odmrzavanja.
Pomiješajte sve sastojke i sve dobro izmiješajte.
Na tanjur stavite papir za pečenje i na njega stavite obruč kalupa za tortu od 16 cm.
Prebacite smjesu u kalup, poravnajte i stavite u zamrzivač na 1 sat.
Po želji ukrasite s malo kokosovih pahuljica.
Ukusni desert je spreman. Dobar tek!